Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MONTPELLIER TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation

  Det är något alldeles särskilt med södra Frankrike och bokar du en hyrbil på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation kan du upptäcka varför helt i din egen takt. Området som länge varit en eftertraktad destination för soldyrkare, historieälskare, shoppingsugna och de som längtar efter en lite lyxigare atmosfär kommer alla finna det de söker här. Med städer som Nice, Toulon, Cannes, Sant Tropez, Montpellier och såklart den magiska franska riviean är det inte konstigt att mängder av turister kommer hit varje år.

  Montpellier Garde Saint-Roch ligger i Montpellier och är den största tågstationen i staden. Hit är det sevärdheter som Arc de Triomphe, Castle of Flaugergues, Montpellier Cathedral och Planet Ocean World som lockar. Besökare kan njuta av god mat och godare viner, staden är nämligen säte för International Vine and Wine fair. Vin som produceras i gårdarna kring staden hör till de bästa i världen och här kan du smaka på allt från klassiska röda och vita viner till rosé och bubbel. Maten är det som sagt inget fel på heller och i centrala Montpellier finner du mängder av lokala caféer och restauranger som serverar autentiska franska maträtter lagade på färska och närproducerade råvaror.

  Väljer du Auto Europe inför din bilhyra kan du vara säker på att du kommer bemötas med bästa möjlig kundservice och expertis. Med snart 70 år i branschen kan vi kalla oss experter på hyrbilar och som kund hos oss kan du ta del av denna expertis. Vårt stora utbud och låga priser bidrar också till att vi är en av de största hyrbilsförmedlarna i världen, vi finns i över 180 olika länder i världens alla hörn. Boka en bil med Auto Europe för en bekymmerslös och problemfri semester i södra Frankrike online eller ring vår reservationsavdelning på +46 10 888 66 52. Du kan också läsa tidigare kunders recensioner och omdöme på vår sida där vi samlar utvärderingar av hyrbil i Montpellier.

  Tågstationsinformation

  Som sagt är Montpellier Gare Saint-Roch tågstation den största i staden och ligger i Montpelliers centrala delar, inte långt från Saint-Roch of Montpellier kyrka och Eglise Saint Anne. Stationen är en viktig anslutspunkt för tågtrafiken i södra Frankrike och regelbundet avgår det tåg till bland annat Avignon, Marseille och Aix-en-Provence, men också huvudstaden Paris och internationella tåg från Italien och Spanien.

  Tidigare var tågstationen endast känd som Garde de Montpellier men år 2005 lades Saint-Roch till på namnet. Många refererar dock till stationen med dess tidigare namn och råkar du säga fel förstår de flesta vad du menar. Ska man hyra bil på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation finns det många välkända företag som erbjuder upphämtning där, använd vår sökmotor för att enkelt jämföra leverantörernas olika priser och erbjudande.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation?

  Många av leverantörerna har kontor inne på stationshuset medan en del har en kort bit utanför (alltid inom gångavstånd). Var du hämtar upp din hyrbil på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation beror alltså på vilket leverantör du bokat med. Läs den bokningsbekräftelse du fått av oss på Auto Europe via mejl efter du gjort bokningen för att se exakt upphämtningsplats och följ hänvisningarna på plats. Samma bokningsbekräftelse innehåller även viktig information angående våra såväl som den lokala leverantörens villkor, vänligen läs därför detta dokument mycket noga.

  Vi uppmuntrar alltid våra kunder till att ringa oss ifall de till exempel blir osäkra på vad för täckning de har eller problem uppstår vid upphämtningen. Ibland kan personalen på plats försöka sälja på en extra tillägg eller försäkring fast man redan har köpt ett skydd via Auto Europe, sker detta och du blir osäker ber vi dig kontakta oss innan du köper något på plats. Med störst sannolik behöver du inte köpa till någon försäkring lokalt men eftersom Auto Europe inte ansvarar för lokalt köpta tillägg kan vi inte erbjuda pengarna tillbaka ifall det senare visar sig att du köpt dubbla uppsättningen försäkring i onödan.

  Är man nervös inför att köra i ett främmande land kan det även vara smart att sätta sig in lite i hur det är att köra i landet. Detta är något vi på Auto Europe vill hjälpa dig med och därför har vi tagit fram en snabb körguide för Frankrike.

  Europcar hyrbil på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation Europcar på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation
  Gare St Roch Espace Loueurs, 1Er Etage,,
  Montpellier, Frankrike 34000

  +33 825 00 30 36
  Öppettider:
  Måndag - Torsdag: 08.00 - 19.00
  Fredag: 08.00 - 20.00
  Lördag - Söndag: STÄNGT
  Sixt hyrbil på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation Sixt på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation
  Rue du Grand Saint-Jean,
  Montpellier, Frankrike 34000

  +33 820 00 74 98
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 08.45 - 18.00
  Söndag: 11.00 - 18.00
  Enterprise hyrbil på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation Enterprise på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation
  Pont De Sete Grand Saint Jean,
  Montpellier, Frankrike 34000

  (046)706-5180
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 17.00
  Lördag: 09.00 - 17.00
  Söndag: STÄNGT
  Avis hyrbil på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation Avis på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation
  Location De Voitures, Hall 1 Gare Sncf Espace,
  Montpellier, Frankrike 34000

  +33 820 61 16 40
  Öppettider:
  Måndag - Torsdag: 08.00 - 19.00
  Fredag: 08.00 - 20.00
  Lördag: 08.00 - 19.00
  Söndag: 10.30 - 19.00

  Tågstationsfaciliteter

  Med ett fantastiskt läge i centrum finns det inom gångavstånd från tågstationen mängder av matställen, butiker, banker, hotell och andra faciliteter. Till exempel finns det en McDonald’s och ett Best Westerm hotell tvärt över gatan från huvudentrén samt andra lokala matställen som Royal Orchid, Latte Café och Pokhawai. Det finns även en liten park och mängder av anslutningsmöjligheter för att ta sig vidare ut i staden via kollektivtrafiken.

  Inne i stationshuset finns det också de nödvändiga faciliteterna, till exempel toaletter, uttagningsautomater och till och med en liten närbutik med ett kasino. Behöver du växla till dig lite euro kan du göra det i växlingskontoret Travelex som finns inne på stationen och blir du hungrig kan du köpa en macka eller en sallad på PAUL. Väntrummen har bekväma sittplatser, det finns gott om biljettautomater och behöver man hyra ett låsbart skåp att lämna sina grejor i finns det att tillgå. Lider man av en funktionsnedsättning och är i behov av assistans finns det att få, vänligen kontakta personalen i informationsdisken för att se vad de kan göra för dig.

  Hur kan man ta sig till och från Montpellier Gare Saint-Roch tågstation?

  Stationen är en viktig anslutningsplats för hela stadens kollektivtrafik och inte bara tågtrafiken. Utanför finner du spårvagnsstationer såväl som busshållplatser som ansluter stationen till Montpellier flygplats, Planet Ocean World, Jardin des plantes de Montpellier och andra ställen i centrum såväl som utanför stadskärnan. Köper man en biljett gäller den på bussar såväl som stadens spårvagnar, totalt har Montpellier fyra spårvagnslinjer som har stopp på de främsta sevärdheterna och det finns en spårvagnsstation precis utanför tågstationen.

  Är det centrala Montpellier man ska utforska rekommenderar vi just att nyttja kollektivtrafiken, men ska man ta sig längre kan man hyra bil på Montpellier Gare Saint-Roch tågstation billigt med Auto Europe. Då kan man köra till Avignon för att se det berömda Påvepalatset via A9 på cirka 1,5 timme eller till Marseille för att besöka ännu en storstad i södra Frankrike, då tar resan dock cirka två timmar och man kör via antingen motorväg A54 eller A7. Styr man istället riktningen västerut mot Toulouse anländer man efter cirka 2,5 timmar och då genom att följa kusten på A9 och sedan svänga av på A61.

  Parkeringstips

  Gatorna i centrum är ofta trånga och det kan förekomma mycket trafik, att parkera en bit utanför centrum och sedan promenera in eller ta spårvagn/buss in kan därför vara det bästa. Med det sagt finns det en del parkeringsalternativ i centrum, dels på gatan och dels på parkeringshus - vilket är det alternativet vi rekommenderar om du verkligen vill parkera centralt. I direkt anslutning till Montpellier Gare Saint-Roch tågstation finns det en hyfsat stor parkering på adressen: 101, rue Alexandra David Néel, Montpellier. Detta är en avgiftsbelagd parkering men de första 15 min är alltid gratis. Det är företaget TaM som sköter parkeringen och man kan reservera en plats i förväg för att garantera tillgängligheten.

  Inom gångavstånd från tågstationen hittar du också två andra parkeringshus, ett på adressen 50 Rue du Grand Saint-Jean och ett på 4 Rue Catalan. Priset kan variera beroende på vad du ställer dig så vänligen läs parkeringsinformationen på plats för mer information.

  Nyttiga länkar

  Montpellier Gare Saint-Roch tågstation