Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I NANTES

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Nantes - Bästa priserna med Auto Europe

   

  Nantes är perfekt för de som vill ha en lekfull,kreativ, livlig och ung stad. Nantes har bokstavligen vänts upp och ner av konst! Beläget i södra Bretagne är det bara 45 minuter från Atlanten. Följ fotspåren av Jules Verne och kör på Grand Elephant på Les Machines de l'île. Promenera i det medeltida kvartalet, njut av en enorm samling av konstverk som visas i staden och längs floden Estuary. Andra bra ställen att besöka är Fine Arts Museum eller de fantastiska maskinerna på Isle of Nantes, där du kan åka ovanpå en stor mekanisk elefant.
  Med hjälp av Auto Europe kan ni hitta den bästa hyrbilen för er. Vi har ett gigantiskt urval av bilar, eftersom vi jobbar med lokala samt internationella leverantörer . Med oss är ni på rätt väg för att kunna ta del av allt vad Nantes har att erbjuda.

  Trafik och parkering

  Som ett populärt turistmål tenderar Nantes att vara tungt trafikerad. Det är bäst att undvika rusnings tid. Istället för att köra en kort sträcka med er hyrbil från Nantes, kan det vara en fördel att välja att promenera i denna vackra stad. Med bil är det inte långt till andra populära städer i Frankrike. Kanske känner ni för att se Eiffeltornet i Paris , vilket är möjligt med en 4 timmars bilfärd. Eller om ni är sugna att besöka det välkända vin museet i Bordeaux är det endast 3 timmars bort med bil.

  Parkering

  Det finns gott om parkering i Nantes, de är markerade med grönt och rött, med olika parkeringsavgifter. Dessutom finns det olika offentliga parkeringsplatser prickade över hela staden. Vill man undvika stadstraffiken är det rekommenderat att parkera vid Parking Relais, som är precis utanför staden. Och sedan åka tåg eller spårvagn in till centrala delen. Föredrar man att köra i staden är här en liten lista över bra parkerings hus

  • Cathédrale - parkeringen (Rue Sully och Rue Tournefort): Ger dig bra tillgång till Erdres stränder, konstmuseet, katedralen och slottet i Bretagne.
  • Commerce parkeringsplats (Pl du Commerce och Brancas) : Normalt mötesplatsen för evenemang och restaurang besök.
  • Talensax (Rue Le Nôtre.) : Den perfekta platsen om ni vill besöka Talensac marknaden.
  • Feydeau ( Cours Commandant d'Estienne D'Orves) : Ger dig enkel tillgång till Château des Ducs de Bretagne, Bouffay-distriktet, Feydeau-ön och Hôtel Dieu.
  • Decré-Bouffay(Rue du Moulin.) : Perfekt för promenader i gågatorna, njut av nattlivet i Nantes och shoppa. Snabb tillgång till slottet i Bretagne.

  Geografisk information

  Nantes är en stad i västra Frankrike, belägen vid floden Loire.Att hyra bil i Nantes är mycket enkelt. När ni söker på våran hemsida kommer ni se att vi arbetar med leverantörer utspridda över hela Nantes. Staden är den sjätte största i Frankrike . Klimatet är milt och vanligtvis varmt och tempererat. Det regnar dock mycket i Nantes, även under de torra månaderna. Jules Verns är född i denna stad på slutet av 1800 talet, och här är upprättat ett välbesökt museum i hans namn. Så om ni är förtjusta i En Världsomsegling under havet, Jorden runt på 80 dagar eller något av alla hans andra mästerverk är detta platsen för er.
  Om det är utsökt vin och mat ni är på jakt efter, är det svårt att hitta ett bättre ställe än Nantes. Här finns restauranger i överflöd och det är denna region som också är känd som födelseplatsen för Crêpes. För den lyxiga varianten bör ni testa Galettes de Sarrasin crêpes.
  Är ni ute efter nattliv, barer och nattklubbar, så är Nantes nattliv koncentrerat till Bouffay området. Efter 23 så kommer den här delen till liv. Från pampiga nattklubbar med all tänkbar musik , till små charmiga barer.

  Nantes flygplats

  Nantes flygplats ligger 8 kilometer sydväst om stadens centrum. Med er hyrbil från Nantes tar det ungefär 20 minuter att ta sig dit. Det är en stor internationell flygplats som tar emot ungefär 4 miljoner besökare varje år. Från Stockholm är det runt 5 timmars flyg med mellan landning i Paris

  Nantes Airport (NTE)
  Hemsida: www.nantes.aeroport.fr
  Telefon: +33 892 56 88 00

  Kollektivtrafik

  När parkeringsplatser är knappa på populära platser är det en bra idé att använda Nantes kollektivtrafik. Bussar och spårvagnar går över hela staden och att gå till fots är både ekonomiskt och du kan upptäcka mer i ett långsammare tempo. Nantes TAN nätverk består av 3 spårvagnar samt bussar.
  Bussarna går från 06:45 på morgonen till 00:30 på natten. På bussen kan man köpa sin biljett, tänk på att för att åka spårvagn behöver man ha köpt biljett innan man stiger på . Dessa kan man köpa i bekvämt placerade biljett maskiner vid alla stopp.

  Nyttiga Länkar

  Turist information