Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I NANTES

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Nantes – Bästa priserna med Auto Europe

  Nantes är en blomstrande plats vid floden Loires mynning och kännetecknas av kreativitet och lekfullhet. Staden är Frankrikes sjätte största och kan besökas året runt, även om sommarmånaderna erbjuder det behagligaste vädret. Turistatraktionerna är många och här hittas något för de flesta oavsett ålder och intressen.

  Den världsberömda sagoberättaren Jules Verne som skrivit de kända berättelserna Jorden Runt På 80 dagar, En Världsomsegling Under Havet och Till Jordens Medelpunkt föddes i staden, och ett museeum till hans ära finns att besöka som dessutom erbjuder en vacker utsikt över Loire.

  Några andra attraktioner vi kan rekomendera är Nantes ”gamla stan” som kallas Quartier Bouffay. Här hittar du Nantes Katedral, hertigarna av Bregagnes slott, museet Musee des Beaux-Arts samt en av Frankrikes mest imponerade botaniska trädgårdar, Jardin des Plantes.

  I Loiredalen finner du även en världsberömd vinregion som är perfect att utforska med en hyrbil från Nantes. Regionen sträcker sig från centrala Frankrike till Loireflodens mynning i Atlanten. Det kanske mest kända vinet som tillverkas här är Muscadet. Det finns många vingårdar som producerar fantastiak viner men vi rekommendar varmt ett besök på Domaine de la Pépière och Domaine Luneau-Papin.

  Med över 65 års erfarenhet av internationell biluthyrning kan Auto Europe erbjuda dig de lägsta priserna för din nästa hyrbil i Nantes, tillsammans med exceptionell kundsupport under hela din resa. Vårt reservations-team hjälper dig gärna med din bokning, så se till att du ringer dem på +46 10 888 66 52 så hittar de omedelbart det bästa erbjudandet till dig.

  Hur är trafiken i Nantes?

  Som med många franska storstäder kan mängden trafik under främst rusningstiden vid morgon och sen ftermiddag vara relativt hög, speciellt på ringvägen (périphérique) och vid större korsnignar i innerstaden . Det kan därför vara värt att ha detta i åtanke när ni planerar dagen med er hyrbil i Nantes och vissa resmål kan lättare nås till fots eller via kollektivtrafiken. För ytterligare information och råd om att köra bil i Frankrike vänligen se vår körguide till Frankrike där du hitter många bra tips!

  Var kan jag parkera min hyrbil i Nantes?

  Parkering på gatan i centrum är begränsad till 10 timmar, men för längre vistelser kan du använda en av de många andra parkeringarna som finns i centrum. Gratis parkering finns i utkanten av staden, plus att det finns gott om parkeringsplatser på gatan i centrala Nantes, i de gröna och röda zonerna (olika parkeringsavgifter gäller). För dig som väljer att hyra en bil i Nantes är de mest populära parkeringsplatserna för att besöka de viktigaste turistattraktionerna runt Nantes centrum Effia Médiathèque (18 Rue de l'Héronnière), Parking Graslin (Rue Jean de la Fontaine), Effia A.Briand (Place Aristide Briand), Parking Commerce (1 Allée de la Bourse), Parking Bretagne (Rue Mercoeur), Talensac (Rue du Bourgneuf/Rue le Notre), Parking Decré-Bouffay (18 rue Moulin), Parking Cathedral (7 Rue Sully), Effia Gare Nord (Boulevard Stalingrad) ), Effia City Int. des Congrès (Avenue Carnot) och Effia Gare Sud (Quai Malakoff). Nantes har också ett mycket effektivt Park and Ride-system (P&R) där besökare kan parkera precis vid utkanten av innerstaden och resa till sin valda destination med kollektivtrafik till mycket låg kostnad.

  Nantes Flygplats

  Nantes flygplats ligger belägen 8km sydväst om centrala Nantes kan enkelt nås på cirka 20 minuter med bil. Flygplatsen hanterar ungefär 4 miljoner passagerare per år och tillhandahåller 4 terminaler. Även om flygplatsen är relativt liten erbjuder den alla bekvämligheter du kan förvänta dig inklusive gratis Wi-Fi på hela området. Är du ute efter shopping hittar du merparten i terminal två och tre medan restauranger och kafeer finns tillgängliga över hela flygplatsen.

  Att upphämta hyrbil i Nantes är enkelt och bekvämt, speciellt på flygplaysen då alla biluthyrningsdiskarna finns tillgängliga på esplanaden mittemot flygplatsterminalen, precis bredvid biluthyrningsparkeringarna där alla fordon upphämtas och återlämnas. Kom ihåg att ha din voucher, ett giltigt körkort och kreditkort redo vid upphämtning av hyrbil. Se även till att du känner till vilka hyresvillkor angående försäkring och bränslepolicy som gäller, samt kontrollera fordonet för eventuella repor eller bucklor och markera dem på en upphämtningsrapport. Vid avlämningen kommer din bil att besiktigas igen för eventuella nya skador.

  Nantes Atlantique Airport (NCE)
  Officiel webbsida: nantes.aeroport.fr
  Adress: 44346 Bouguenais, Frankrike
  Telefonnummer: +33 892 56 88 00

  Att göra i Nantes

  Nantes är en stad som erbjuder mycket att se och göra, du kan med lätthet spendera en hel dag med att bara strosa runt i gamla stan och besöka katedralen och det magnifika slottet som en gång var säte för hertigarna av Brittany. Nedan listar vi ytterligare förslag:

  • Musée d’Arts: Detta museeum brukar räknas in i samma sammanhang som Louvren och Musee dOrsay i Paris, med andra ord är det väl värt ett besök. Museet grundaes 1801 av Napoleon och innehåller mästerverk från Tintoretto, Rubens, Monets,Kandinsky och Chagall.

  • Passage Pommeraye: Denna arkad som uppfördes 1843 är en av Nantes mest kända sevärdheter. Byggnaden som är på tre våningsplan har en fantastisk arkitektur och är dekorerad med nyklassicistiska statyer och ornament. Här kan du besöka showrooms, bagerier, smyckesbutiker och läderverkstäder med mera.

  • Quartier Bouffay: För dig som vill uppleva de historiska kvarteren i Nantes, bör du besöka Quartier Buffay (gamla stan på franska). Här finner du smala kullerstensgator kantade av medeltida timmerhus. Destriktet nås genom att passera Porte Saint-Pierre, som var Nantes huvudingång under medeltiden då staden var omgiven av försvarsmurar. Väl här passar det utmärkt att besöka något av alla bagerier, cafeer eller traditionella restauranger stadsdelen tillhandhåller.

  • Château des Ducs de Bretagne: Ett av Frankrikes mest besökta slott finner du i Nantes, beläget intill Loire. Slottet var i bruk mellan åren 1207-1862 och har med en renovering i början av 1990-talet varit en popluär turistattraktion sedan 2007 med det tillhörande museet. I dag ses slottet som ett monument över stadens historia.

  • Nantes katedral: Nantes gotiska katedral grundades 1434 och tog över 450 år att färdigställa. Ett historiskt moment ägde rum här år 1598 när kung Henrik IV undertecknade Nantes-ediketet, ett dokument som garanterade frihet för religiösa sedvänjor till de franska protestanterna, Hugenotterna. Katedralen innehar även François II:s och Marguerite de Foix gravar tillsammans med dess romanska krypta från 1000-talet.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Nantes

  Att Nantes endast ligger 50km från Atlanten gör det möjligt att kombinera besök i närliggande städer med lugna dagar på några av alla stränder som området erbjuder. För dig som letar efter en längre tur genom regionen kan vi även rekommendera vår 4-dagars road trip genom Loiredalen med början i Nantes och som sedan tar dig genom Angers, Saumur och Tours. Nedan har vi valt att lista 5 dagsturer du inte bör missa när du besöker den charmiga regionen:

  Vingårdar

  För vinintresserade är ett besök i Lorie-dalen ett måste. Här finner du mängder med högkvalitativa vinoldlare att utforska. En tur till Clisson i hjärtat av regionen är en absolut fröjd för dig som valt att hyra bil i Nantes med många vackra gamla medeltidsbyar och slott på vägen.

  Rennes

  Ungefär 1,5 timmes bilfärd norr om Nantes hittar du staden Rennes, en vacker äldre stad och tidigare huvudstad för regionen Brittany. Värt att bekåda är Notre-Dame en Saint-Melanie, ett vackert utformat kloster med en imponerande skulpterad fasad.

  Morbihan

  100km nordväst från Nantes ligger Morbihan, ett skyddat område som huserar mängder av megalitiska platser. De unika stenstrukturerna är några av de äldsta i världen (äldre än Stonehene och Egyptens pyramider) och är indikationer på en förhistorisk kultur som vi än idag inte vet mycket om.

  La Baule

  La Baule (drygt en timmes bilresa väster om Nantes) anses av många vara en av Frankrikes finaste badorter. Inbäddat vid floden Loires mynning, har den kilometervis av fina sandstränder och en strandpromenad kantad av kaféer, barer, glassbarer och små familjeägda matställen som erbjuder förstklassig mat med lokal förankning.

  Rochefort-en-Terre

  Orten Rochefort-en-Terre anses vara en av Frankrikes vackraste platser och något av ett måste att besöka när du är i Nantes. Det stora torget är en populär plats att avnjuta en lång lunch på och stadens centrum-kärna är fylld av sevärdheter. Med sina konstnärsverkstäder, korsvirkeshus samt klassiska stenhusen utsmyckade med pelargonier anses orten vara en av Fankrikes vackraste platser så se till att inte glömma kameran!

  Ta sig runt i Nantes

  Spårvägar, bussar, navibussar (en grupp vattenbusslinjer), cyklar och bildelningstjänster är alla tillgängliga i och runt Nantes centrum. Navibus Loire N1 gör det möjligt att korsa floden Loire mellan Trentemoult (södra stranden) och Nantes flodhamn (norra stranden), medan Navibus N2 korsar floden mellan Hangar à Bananes (på île de Nantes) och distriktet Bas-Chantenay.

  Passagerare som anländer till Nantes flygplats kan nå stadens centrum på 20 minuter via flygplatsens skyttelbuss, som också stannar vid Neustrie, SNCF-tågstationen, Le lieu unique/Cité des Congrès och Centre Ville.

  Bra länkar

  Turistinformation Nantes