Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CALVI

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Calvi med Auto Europe

  När du bokar en hyrbil i Calvi på Korsika kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 50 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Calvis flygplats - snabbt och bekvämt.

  Trafik och parkering

  Att köra bil på Korsika kan vara både härligt och lite äventyrligt. Vägarna håller bra kvalitet men kan vara smala på sina ställen. Planera in lite extra tid för resan. Ta det extra försiktigt om du kör i bergen. Calvi är en mysig liten stad som ligger precis vid havet. På hela Korsika är trafiken relativt lugn men det kan vara besvärligt att köra i de trånga gränderna i gamla stan. Om du vill göra en utflykt kan du köra till Bastia på andra sidan ön eller söderut mot Ajaccio. Det är inte tillåtet att ta med bilen på en färja. Här får du lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil på Korsika och Calvi:

  • Tänk på att det kan vara halt på vägarna precis efter ett kraftigt regnfall.
  • Tänk på att det är olagligt att prata i handhållen mobiltelefon under färd. Andvänd hands-free!

  Mer information hittar du i vår körguide för Frankrike.

  Parkering

  Calvi är en liten stad och avstånden små. Visst kan det säkert vara svårt att hitta ledig parkering precis i stadskärnan men om du parkerar en bit ifrån och tar en promenad är det enklare. Om du ska hyra bil i Calvi och låta fordonet stå över natten rekommenderas en övervakad parkering. Hör med ditt hotell om parkering ingår. Lämna aldrog värdefulla saker i bilen.

  Geografisk information

  Calvi ligger på nordvästra Korsika, ca. 17 mil söder om Nice och har ca. 5300 invånare. Eftersom Korsika tillhör Frankrike pratas det mest franska här, men även lite korsikanska. Korsika består mest av berg och den högsta punkten är Monte Cinto som ligger på 2710 m. De flesta turister som kommer till Korsika gör det för det soliga klimatets skull. Här råder ett typiskt medelhavsklimat med torra somrar och milda och regniga vihntrar. Vattnet runt Korsika är också mycket klart och drar årligen mängder med dykare, seglare och andra vattensportutövare.

  Calvi flygplats

  Calvi flygplats är en flygplats på ön Korsika, 10 km syd-väster om Calvi centrum. Flertalet flygbolag har reguljära flygningar till flygplatsen året runt medan säsongsflygningar med bland annt HOP!, Burssel Airlines och Luxair finns tillgängliga under högsäsongen.

  Calvi airport (CLY)
  Hemsida: www.calvi.aeroport.fr
  Telefonnummer:+33 4 95 65 88 88

  Kollektivtrafik

  Den lilla spårvägen kallad trinighellu startar i Calvi och tar dig den härliga kuststräckan till Ile Rousse och vidare ner mot Bastia. Det finns bussar i Calvi men de är mer för lokalbefolkningen och tabellerna följer skol- och arbetstider. Det mest fördelaktiga och pålitliga transportmedlet är trots allt hyrbil. Mellan flygplatsen i Calvi och själva staden finns ingen kollektivtrafik.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Calvi