Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ CALVI FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Calvi flygplats till de bästa priserna

  Belägen på nord-västra sidan av den franska ön Korsika, vilar Calvi med sin fridfulla miljö. Att hyra bil på Calvi flygplats är det perfekta sättet att starta din semester på Korsika. Auto Europe erbjuder hög service standard till låga hyrespriser. Ta en titt på vad vi har att erbjuda och få en problemfri hyrbilsupplevelse för din resa till Korsika.

  Flygplatsinformation

  Calvi Airport (CLY)
  Officiellt namn: Calvi Airport - Sainte-Catherine Airport, franska: Aéroport de Calvi - Sainte-Catherine
  Adress: 20260 Calvi, Frankrike
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 10 km syd-öster om Calvi.
  Flygbolag på flygplatsen: Air France, Air Berlin, AirCorsica, HOP!, Brussel Airlines, Helvetic Airlines, Darwin Airlines, Luxair och Volotea.

  Terminaler

  Flygplatsen består av en relativt liten terminalbyggnad med alla flygplatsfaciliteter på bekväma gångavstånd. Terminalen huserar både en ankomst-och avgångshall, belägna på markplanet av byggnaden.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Efter att du hämtat upp ditt bagage kan du bege dig till leverantörerna hyrbilsdiskar för att hämta upp hyrbil på Calvi flygplats. Det är viktigt att kontrollera eventuella skador och repor på bilen och att du markerar dem på ditt hyreskontrakt när du hämtar upp hyrbil. För att kunna hämta ett fordon måste du även kunna uppvisa körkort, kreditkort i huvudförarens namn och din bokningsvoucher från Auto Europe.

  Uthyrare Öppettider
  Europcar 8.00 till 20.00
  Avis 7.00 till 23.30
  Budget 7.00 till 20.30
  Citer Mån-fre 9.30 till 17.00
  Lör-sön 9.00 till 20.00
  Hertz 8.00 till 20.30

  Flygplatsfaciliteter

  Eftersom att flygplatsen är relativt liten har flygplatsen ett ganska limiterat utbud av faciliteter. Ett café finns tillgängligt och likaså en kiosk. Det finns inga uttagsautomater eller valutaväxlingskontor att tillgå och ej heller en duty-free butik.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Det finns inga kollektiva transportmedel till och från Calvi flygplats. Taxi finns tillgängligt utanför ankomstområdet på terminalen. Din bästa lösning för att ta dig runt smidigt är en hyrbil från Calvi flygplats. För att ta dig in till Calvi centrum ska du ta huvudvägen D81 i nordlig riktning och sedan byta till N197 som leder dig direkt in till stadskärnan. Bilresan tar ungefär 10 min. Andra städer som är värda att besöka är bland annat Ajaccio, en bilresa på cirka 3 timmar till öns västra sida. Bastia som ligger belägen på den nord-östra sidan kan nås på cirka 2 timmar. För att lära dig mer om lokala trafikregler kan du läsa vår informations-guide.

  Parkeringstips

  På flygplatsen kan du parkera gratis de första 15 minuterna. Det finns en allmän parkering i central Calvi, intill citadellet. Kontrollera alltid noggrant de lokala parkeringsskyltarna för att undvika böter när du parkerar på gatan.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Calvi


  Mer information om Calvi flygplats

  Calvi flygplats
  Calvi, Frankrike, 20260
  IATA Code: CLY
  ICAO Code: LFKC
  Latitud: 42.525
  Longitud: 8.79

  Allmän information: Calvi-Sainte-Catherine flygplats, är en relativt liten flygplats på ön Korsika, cirka 10 km utanför Calvi centrum.