Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BORDEAUX

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Bordeaux – Hitta din perfekta hyrbil

  Världens huvudstad av utsökta viner, känd för sina vingårdar. Vi pratar såklart om Bordeaux, en stad som vet hur man kan glädja dem som kommer på besök under både vinter som på sommaren! Ofta kallad « Aquitaine-pärlan », är det en stad där livet är bra: vackra omgivande landskap som inbjuder dig att upptäcka, äventyra och samtidigt koppla av. Här finns även ett historiskt centrum med charmiga stadsdelar och kullerstensgator, magnifika parker och naturområden, med monument som berättar flera århundraden av historia ... kort sagt, Bordeaux saknar inte charm och turistattraktioner.

  För att ta dig runt är det bästa att hyra bil i Bordeaux om du vill kunna åka från plats till plats på ett smidigt sätt. Oavsett om det är en lång helg, några dagar eller några veckor, inbjuder Bordeaux dig att dela sin livsstil à La Bordelaise utan att glömma att smaka på sina kulinariska specialiteter.

  Med över 60 års erfarenhet erbjuder Auto Europe möjligheten att hyra bil, i mer än 180 länder, med olika kategorier av fordon: från minibil till van för nio personer, för att inte tala om lyxbilarna. Utnyttja oslagbara erbjudanden på vår webbplats för att njuta av en unik körupplevelse i Frankrike! Läs gärna våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Bordeaux för att se vad de har att säga om din upplevelse med Auto Europe.

  Hur är trafiken i Bordeaux?

  Att köra i Bordeauxs centrum är inte det lättaste. Många delar av gamla stan är helt ämnade åt gångtrafikanter och det pågår även mycket vägbyggen och är svårt att hitta parkering. Det gör det kanske till en mindre trevlig upplevelse om man inte är beredd. Rekommendationen är att ta bilen till en parkeringsplats utanför stan (eller lämna på hotellet), sen kan man antingen promenera sista biten in eller åka kollektivt om man vill vistas i de centrala delarna. Nedan finns lite extra info om körregler.

  • I Frankrike är det högertrafik.
  • Det är inte tillåtet att prata i handhållen mobiltelefon under körning.
  • Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse.
  • Fartkameror är vanliga.
  • För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Bordeaux?

  Att parkera i centrala Bordeaux är inte speciellt lätt och när man väl funnit en parkeringsplats kostar det väldigt mycket att stå där. Men man kan parkera utanför staden som ovan nämnt och sedan på ett eller annat vis fortsätta in till centrum. Vill man inte gå eller åka kollektivt kan man chansa att hitta en parkering centralt eller hyra cykel. Nästan 45 parkeringshus erbjuder mer än 20 000 platser i Bordeaux. De hanteras av olika operatörer och vissa erbjuder prenumerationer under en vecka från 1 till 1 år: Effia, Geraud, Indigo park, Interparking, Megarama, Parcub, Q-park och Urbis park. De ligger utspridda i staden och är enkla att hitta via gps.

  Bordeaux flygplats

  Bordeauxs flygplats är en medelstor flygplats i europeiska mått med cirka fyra miljoner passagerar om året. Från flygplatsen tar man sig enklast in i stan med antingen buss eller med regiontåg. Man kan också hämta ut sin hyrbil direkt på flygplatsen vid ankomst. Bordeaux Mérignac flygplats historia går överraskande långt tillbaka till 1917, då den var i form av en militär flygbas. Bordeaux flygplats arrangerade också civila flygningar och användes snart av Air France för olika flygningar runt om i Europa. Under andra världskriget var det amerikanska flygvapnet baserat på Mérignac flygplats och det var först på 1960-talet som all militär verksamhet upphörde på flygplatsen. För närvarande finns inga direktflyg från Sverige till Bordeaux.

  Bordeaux International Airport (BOD)
  Hemsida: www.bordeaux.aeroport.fr
  Telefonnummer:+33 5 56 34 50 50
  Adress: 33700 Mérignac, France
  Flygbolag på flygplatsen: Air France, EasyJet, RyanAir, British Airways, Volotea, Vueling.

  Att göra i Bordeaux

  Bordeaux är mycket vin och vingårdar, trädgårdar, konst och historia, musik, shower, bra väder och god atmosfär. Här är några platser i Bordeaux som inte får missa. Staden har ingen brist på roliga attraktioner!

  • La Cité du vin: I Bacalan-distriktet i norra Bordeaux inbjuder Cité du vin, en exceptionell utställningsplats, dig att lära dig mer om vin. I detta kultur- och turistcenter, som ligger i utkanten av Garonne, har du möjlighet att upptäcka ett museum och kulturarv för vin, en värld som är unik i världen där du kommer att kunna göra en extraordinär resa runt om i världen, tillägnad vin. Gå ut på ett fängslande äventyr för att upptäcka vinkulturer och civilisationer genom tiderna och världen.

  • St. Michaels basilika: Karakteristisk för den flamboyanta gotiska stilen, är St. Michael en av de viktigaste platserna i den katolska dyrkan i Bordeaux. Byggt mellan det fjortonde och det sextonde århundradet har det ett klocktorn med en höjd av 114 meter. Basilikan är listad på UNESCO: s världsarvslista och är ett av 71 monument i Frankrike för pilgrimsfärd på vägarna i Saint-Jacques-de-Compostelle. Under ditt besök i basilikan, missa inte att klättra upp till toppen, där du kan beundra en fantastisk utsikt över staden!

  • Miroir d'Eau: Framför Place de la Bourse finns en unik fontänpool. Den speglar bryggorna och den berömda Place de la Bourse. Med en yta på cirka 3.450 m2 är det den största i världen. Förutom på vintern körs systemet kontinuerligt till glädje för unga och gamla! Spegeleffekten på granitplattan med två centimeter vatten och dim-effekten upp till två meter i höjd utgör ett underhållande fenomen som regelbundet lockar besökare och invånare i Bordeaux. På sommaren och på varma dagar är vattenspegeln särskilt populär.

  • Parc Bordelais: Denna stora historiska park är idealisk för långa promenader, för avkoppling och nöje! Den har cirka 3 000 träd, varav minst tusen är över 100 år gamla. Det finns lekplatser, en park med husdjur, åkattraktioner, elektriska tåg, en dockteater och mycket mer. För familjer med barn är det bara perfekt! Parken är öppen för allmänheten under hela året och driftstimmarna varierar beroende på månad. Till exempel är den 1 juni till 31 augusti öppen från 07:00 till 21:00. Parken har flera ingångar: General de Gaulle Avenue, Bocage Street, Eysines Avenue, Carnot Avenue, Park Street, Godard Street. Att promenera på Bordeaux gator, besöka de olika monumenten och turistattraktionerna kan ibland vara utmattande. Det finns inget bättre, än att ta en bra paus i en av stadens vackra parker för att koppla av och sedan fortsätta utforska!

  • Aquitaines museum: För att lära dig mer om Bordeaux och dess region finns det inget bättre än ett besök på Museum of Aquitaine. Upptäck stadens historia från förhistoria till i dag, genom fascinerande arkeologi, regional etnografi och historia om Europa! Du kommer att upptäcka allt som gör mångfalden i Aquitaine, till exempel vinodlare i Medoc, herderna i Pyrenéerna, hartserna i Landes, ostron i Arcachon, för att inte tala om den första mannen Aquitaine.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Bordeaux

  Under några dagar eller ett par veckor kan du enkelt upptäcka Bordeaux och allt staden har att erbjuda! När du har besökt själva staden i sig är det självklart en bra idé att se vad regionen har att erbjuda och dess omgivningar. Vi har därför samlat de bästa destinationerna för en dagstur från Bordeaux. För att du ska kunna röra dig behagligt och enligt dina önskemål är en hyrbil i Bordeaux helt enkelt perfekt!

  Roquetaillade

  Bland de många slotten i Gironde är slottet Roquetaillade ett anmärkningsvärt exempel på den medeltida stilen som ockuperades av samma familj i mer än sju århundraden. Beläget i staden Mazères i Gironde, cirka 40 km sydost om Bordeaux, finns det också en vingård och en av de mest besökta slotten i sydvästra Frankrike. Stora byggnader utanför och exceptionella dekorationer inuti ger också möjlighet att besöka den autentiska Bazadais gård med sina höns och grisar, ett riktigt nöje för unga och gamla, för att inte nämna smakprovningen vin från Graves.

  Saint Emilion

  Den lilla medeltida staden, är känd för först och främst namnet på ett avancerat Bordeaux-vin vars vingård utsetts till ett UNESCO världsarv. Denna charmiga stad ligger ungefär 47 km nordost om Bordeaux och är rik på historiska monument. Ta dig tid att promenera genom dess kullerstensgator som kallas Tertrest och ta chansen att besöka Hermitage Saint-Emilion, collegiatkyrkan och dess kloster utan att glömma citadellen från trettonhundratalet med namnet Tour du Roy. Missa inte att upptäcka dess vinmuseum! En perfekt resa för när du ska åka runt med din hyrbil i Bordeaux!

  Château Margaux

  Château Margaux är ett privat vinslott vars konstruktion började 1810. Beläget i staden Margaux i Médoc, är det känt för produktionen av ett av de mest prestigefyllda vinerna från Bordeaux! Stället är känt för sin Grand Cru Classé i hela världen. Ta dig tid att upptäcka vinet, genom att njuta av en promenad som ingen annan i vinkällarna. Du behöver bara 54 minuter för att resa 31 kilometer, via D209, från Bordeaux till Margaux. En utflykt som absolut måste planeras in under din vistelse i Bordeaux!

  Dune of Pilat

  Detta naturliga underverk, 117 meter högt och 2700 meter långt, ligger söder om Arcachon och vid ingången till Bassin d'Arcachon. Det är den största sanddynen i Europa längs Atlanten och dess storlek ändras regelbundet. När du väl är på toppen av dynen efter en klättring som kan vara svår för vissa, kommer en fantastisk utsikt belöna dig för dina ansträngningar! Här erbjuder naturen ett hisnande panorama: kilometer med sand, vattnet vid horisonten och tallskogar så långt ögat kan se. Ett utomordentligt vackert landskap att beundra fram till solnedgången och för vilken resan verkligen är värt det!

  Geografisk information & historia

  Från antiken till samtiden, genom medeltiden och modern tid, finns hela historien om Bordeaux! Enligt forskningen inom arkeologi går Bordeaux födelse tillbaka till cirka 600-talet f.Kr. Det är därför omöjligt att berätta historien om denna stad i sydvästra Frankrike i några få meningar. Vi är därför nöjda med att citera här några datum och passager från stadens överdådiga historiska förflutna. Enligt vissa framställda hypoteser, redan vid antiken, planteras de första vinstockarna på stranden av Garonne, vid mynningen av Devèze nära Gironde. År 28 f.Kr, var Bordeaux är en av de 14 städerna i Aquitaine Gallien. Vissa berömda monument över staden, såsom forumet och Palais Gallien, är från mellan 193 och 235. Sjunde århundradet belyser en religiös period under vilken flera kyrkor uppfördes i Bordeaux, som Saint-Siméon, Saint-Pierre och Saint-Rémy.

  I början av modern tid, i det sextonde och sjuttonde århundradet, övergick Bordeaux från engelsk till fransk dominans. Staden genomgår mycket långa konflikter och förändringar samt religionskrig. 1700-talet markerar det gyllene århundradet och det koloniala systemet under vilket staden åtnjöt stort välstånd från sin hamn som sedan blir den första hamnen i kungariket. Staden är utsmyckad och flera valv är byggda såsom Porte d'Aquitaine, porten Dijeaux, dörren till mynten, dörren till Bourgogne. Bordeaux har också ett operahus, Grand Théâtre de Bordeaux, som listades som ett historiskt monument 1890.

  På 1800-talet fortsatte Bordeaux moderniseringen. Den första järnvägslinjen öppnades mellan Bordeaux och La Teste. Boulevarder skapades och stenbron byggdes. Under 1900-talet var Bordeaux hem till den franska regeringen som hotades under första världskriget av de tyska arméernas framsteg. Staden välkomnade igen den franska regeringen under andra världskriget och därefter ockuperas Bordeaux också av den tyska armén. Nuförtiden är Bordeaux en modern stad och en destination som är mycket populär bland turister, världens vinhuvudstad! Bordeaux ligger i sydvästra Frankrike, nära Atlantkusten, 51 km från Arcachon, 170 km från Biarritz och 220 km från Toulouse. Staden har ett trevligt klimat med varma somrar och milda vintrar.

  Ta sig runt i Bordeaux

  Med buss
  Förutom att hyra bil i Bordeaux finns det flera andra transportsätt i staden. Man kan ta sig runt kollektivt med antingen spårvagn eller buss. Båda färdsätten är generellt väldigt smidiga att använda och kostar inte speciellt mycket om man köper tre-dagarspass eller mer. Enkel resa kostar 1,40 euro.

  Tågstation
  Det finns en större tågstation i Bordeaux som erbjuder tågrutter till hela Frankrike i princip samt till andra länder. Bordeaux-Saint-Jean (Gare de Bordeaux-Saint-Jean) är centralt beläget i Bordeaux. Stationen öppnades 1898 och erbjuder enkel åtkomst till TGV-höghastighetstågen från Paris och Lille och till Biarritz på gränsen till Spanien. Det finns bland annat en direktlinje till Barcelona.

  Bra länkar

  Turistinformation