Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL FRÅN BORDEAUX FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil från Bordeaux flygplats med Auto Europe

  Hamnstaden Bordeaux ligger vid floden Garonne i sydvästra Frankrike. Staden var fram till utbred arkitektonisk restaurering ägde rum, följt av införande av en modern kollektivtrafik känt som “Törnrosa”. Dessa förbättringar har resulterat i att lista Bordeaux som den största tätorts-världsarv. Med en hyrbil från Bordeaux flygplats kan du påbörja ditt franska äventyr! Läs vår roadtrip guide till Dordogne Valley och få lite reseinspiration! Med en hyrbil från Auto Europe är du garanterad att hitta de bästa erbjudandena på marknaden. Boka din hyrbil i förväg i tre enkla steg med hjälp av vår hemsidas bokningsmotorn eller vår gratis telefontjänst. Du kan också ta del av tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Bordeaux innan du själv bokar din framtida semesterbil.

  Flygplats information

  Bordeaux Airport (BOD)
  Officiellt namn: Bordeaux-Mérignac Airport (Franska: Aéroport de Bordeaux-Mérignac)
  Adress: 33700 Mérignac, Frankrike
  Läge:Belägen cirka 11 km väster om Bordeaux.
  Flygbolag: Flertalet flygbolag finns representerade på Bordeaux Airport.

  Terminaler

  Bordeaux flygplats, har trots sin relativt ringa storlek, tre terminaler. Två terminaler, heter Hall A och Hall B, och ligger i en byggnad, medan den tredje terminalen som heter Billi ligger belägen några minuters promenad från Hall B. Billi är uteslutande tillägnad lågprisbolag, och har utformats för att underlätta snabb tillgång till flygplanen. Du kan exempelvis sätta in ditt handbagage vid säkerhetskontrollen innan du går på flygplanet via en gångväg. Varje terminal har sitt egna check-in-området. Eftersom byggnaden inte är alltför stor är de båda hallarna väl anslutna och inom gångavstånd. Avgångshallarna i båda terminalerna ligger på första våningen, och du kan hitta ankomstområdet på bottenvåning 0. Terminal Billi ligger till vänster om flygplatsbyggnaden inom ett kort gångavstånd.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Det finns flera biluthyrningsdiskar på Bordeaux flygplats som drivs av stora lokala och internationella biluthyrningsleverantörer. Det är alla lätta att hitta, eftersom de alla ligger belägna i vingen som förbinder hall A och B.

  Uthyrare Öppettider
  Avis 7.00 till 23.30
  Budget 7.00 till 23.30
  Europcar 7.00 till 23.30
  Firefly 9.00 till 21.00
  Hertz 6.30 till 23.30
  Thrifty 6.30 till 23.30
  Sixt 7.00 till 23.00

  Flygplats faciliteter

  Du kanske vill ha något att äta eller handla lite i sista-minuten i form av souvenirer och presenter innan avresa. Eftersom Bordeaux är känd för sina vingårdar , är det ett ypperligt tillfälle att köpa deras berömda viner tullfritt. I huvudbyggnaden på Bordeaux flygplats vid ankomsthallen hittar ni två små matställen; det vid Hall B serverar snacks och är idealisk för passagerare med lite tid, medan den i Hall A är ett typisk café som även serverar varm mat. Om du föredrar ett finare middagsalternativ, rekommenderar vi att ni tar er upp en våning, till en av de berömda franska restaurangerna. Här hittar ni även flera andra matställen och butiker. Passagerare som reser genom Bordeaux flygplats kan dra nytta av gratis Wi-Fi- vid all gater och avgångszoner, liksom i restauranger och barer i allmänhet.

  Transport/ Hur man tar sig till och från flygplatsen

  Bordeaux flygplats har mycket bra förbindelser med staden Bordeaux och andra städer i regionen. Med en hyrbil från Bordeaux flygplats kan du lätt nå Bordeaux centrum med en 20-minuters bilresa samt kusten alla vackra vin-byar i närheten. En trevlig utflykt till Toulouse, en annan charmig stad på stranden av floden Garonne, tar bara 2,5 timmar med din hyrbil. Ta reda på mer om att köra i Frankrike här.

  Navette skyttelservice går mellan flygplatsen och centralstationen i Bordeaux var 30 minuter. Du hittar busshållplatsen direkt vid huvudutgången i Hall B. Förutom skyttelservicen, har Bordeaux även välorganiserad kollektivtrafik med en busslinje från flygplatsen till centrum som ansluter med många av staden spårvagnar på vägen. Passagerare med nedsatt rörlighet bör inte oroa sig över att inte kunna ta sig runt, då det finns flera transportföretag som erbjuder sina tjänster direkt från och till flygplatsen.

  Parkeringstips

  I staden Bordeaux, finns det flera alternativ när det gäller parkering. Gatuparkering debiteras per timme från måndag till lördag, med maximum en timmes parkering i den historiska stadskärnan . Du hittar också många parkeringsplatser och underjordiska garage både i staden och dess utkanter med goda förbindelser med kollektivtrafiken.

  Bra länkar

  Bordeaux flygplatsinformation


  Mer information om Bordeaux flygplats

  Bordeaux flygplats
  Mérignac, Frankrike, 33700
  IATA Code: BOD
  ICAO Code: LFBD
  Latitude: 44.4942
  Longitude: 0.4256

  Allmän information: Bordeaux flygplats ligger lägligt belägen cirka 11 km väster om staden Bordeaux och är lätt att nå med hjälp av hyrbil.