Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL FRÅN BORDEAUX FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil från Bordeaux flygplats med Auto Europe

  Med sin vackra arkitektur, högklassiga restauranger, och några av de bästa vinerna i världen är Bordeaux en plats väl värd att besöka. Staden har en historisk kärna med välbevarade byggnader och samtidigt ett pulserande restaurang och nattliv. Lockar istället stranden når du havet på mindre än en timme med bil. På vägen dit kan du samtidigt njuta av den vackra omgivningen eller varför inte stanna till vid någon av alla högklassiga vingårdar som området Dordogne dalen stoltserar med.

  Genom att boka din hyrbil på Bordeaux flygplats hos Auto Europe kommer du få friheten att njuta av din resa genom Frankrike i din egen takt. Med det stora utbudet av hyrbilar kommer du hitta något som passar just dig till ett konkurrenskraftigt pris. Se gärna våra tidigare kunders omdömen av vår service i Bordeaux.

  Flygplatsinformation

  Bordeaux flygplats är den internationella flygplatsen i Bordeaux och är belägen i Merignac nordväst om Toulouse. Här kan du resa till flertalet destinationer i Europa och norra Afrika. Från centrala Bordeaux tar du dig till flygplatsen på ungefär 25 minuter med bil.

  Bordeaux Airport (BOD)
  Officiellt namn: Bordeaux-Mérignac Airport (Aéroport de Bordeaux-Mérignac)
  Adress: 33700 Mérignac, Frankrike
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 11 km väster om Bordeaux.
  Flygbolag på flygplatsen: Flertalet flygbolag finns representerade på Bordeaux Airport, däribland British Airways, Flybe, EasyJet och Ryanair.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Bordeaux flygplats?

  Att hyra bil på Bordeaux flygplats är smidigt då du hittar leverantörernas diskar direkt belägna i hall A. Se till att förutom din bokningsvoucher ha ditt körkort och kreditkort i förarens namn tillgängligt för snabbare service vid upphämtningen. Nedan kan du hitta öppettider och info gällande en del av våra leverantörer på flygplatsen.

  Sixt hyrbil på Bordeaux Flygplats Sixt på Bordeaux Flygplats
  Merignac,
  Bordeaux, Frankrike 33700

  + 33 556 340 815
  Öppettider:
  Alla dagar 7.00-23.00
  Europcar hyrbil på Bordeaux Flygplats Europcar på Bordeaux Flygplats
  Merignac,
  Bordeaux, Frankrike 33700

  + 33 977 4032 58
  Öppettider:
  Måndag - Fredag 7.30-23.00
  Lördag 8.00-20.30
  Söndag 8.00-23.00
  National hyrbil på Bordeaux Flygplats National på Bordeaux Flygplats
  Merignac,
  Bordeaux, Frankrike 33700

  + 33 5563 420 68
  Öppettider:
  Alla dagar 7.00-23.00
  Alamo hyrbil på Bordeaux Flygplats Alamo på Bordeaux Flygplats
  Merignac,
  Bordeaux, Frankrike 33700

  + 33 5563 420 68
  Öppettider:
  Alla dagar 7.00-23.00
  Hertz hyrbil på Bordeaux Flygplats Hertz på Bordeaux Flygplats
  Merignac,
  Bordeaux, Frankrike 33700

  + 33 8250 024 00
  Öppettider:
  Måndag - Lördag 7.30 - 23.00
  Söndag 8.00-23.00
  Avis hyrbil på Bordeaux Flygplats Avis på Bordeaux Flygplats
  Merignac,
  Bordeaux, Frankrike 33700

  + 33 8206 116 73
  Öppettider:
  Måndag 7.30 - 23.00
  Tisdag - Torsdag 8.00 - 23.00
  Fredag - 7.30-23.00
  Lördag - 7.30-20.00
  Söndag - 9.00-23.00

  Terminaler

  Bordeaux flygplats, har trots sin relativt ringa storlek, tre terminaler. Två terminaler, heter Hall A och Hall B, och ligger i en byggnad, medan den tredje terminalen som heter Billi ligger belägen några minuters promenad från Hall B. Billi är uteslutande tillägnad lågprisbolag, och har utformats för att underlätta snabb tillgång till flygplanen. Du kan exempelvis sätta in ditt handbagage vid säkerhetskontrollen innan du går på flygplanet via en gångväg. Varje terminal har sitt egna check-in-området. Eftersom byggnaden inte är alltför stor är de båda hallarna väl anslutna och inom gångavstånd. Avgångshallarna i båda terminalerna ligger på första våningen, och du kan hitta ankomstområdet på bottenvåning 0. Terminal Billi ligger till vänster om flygplatsbyggnaden inom ett kort gångavstånd.

  Flygplatsfaciliteter

  Du kanske vill ha något att äta eller handla lite i sista-minuten i form av souvenirer och presenter innan avresa. Eftersom Bordeaux är känd för sina vingårdar , är det ett ypperligt tillfälle att köpa deras berömda viner tullfritt. I huvudbyggnaden på Bordeaux flygplats vid ankomsthallen hittar ni två små matställen; det vid Hall B serverar snacks och är idealisk för passagerare med lite tid, medan den i Hall A är ett typisk café som även serverar varm mat. Om du föredrar ett finare middagsalternativ, rekommenderar vi att ni tar er upp en våning, till en av de berömda franska restaurangerna. Här hittar ni även flera andra matställen och butiker. Passagerare som reser genom Bordeaux flygplats kan dra nytta av gratis Wi-Fi- vid all gater och avgångszoner, liksom i restauranger och barer i allmänhet.

  Hur man kan ta sig till och från Bordeaux Flygplats?

  Med en hyrbil från Bordeaux flygplats kan du enkelt nå centrala Bordeaux, beroende på trafiksituation tar resan ungefär 20 minuter. Skulle du istället välja besöka charmiga Toulouse intill floden Garonne tar resan dit ungefär 2,5 timme. Ytterligare information gällande att köra bil i Frankrike hittar du här.

  Väljer du att istället hyra bil från centrala Bordeaux finns det möjlighet att ta dig från flygplatsen med buss eller varför inte taxi. Med skyttelbuss tar resan till Bordeaux tågstation ungefär 30 minuter och har avgångar dagligen. Biljett kan köpas online, barn under 5 år åker gratis. Även ytterligare busslinjer går från flygplatsen och vidare transport i staden kan sedan ske med exempelvis spårvagn.

  Parkeringstips

  För dig som ska hyra bil på Bordeaux flygplats finns det många alternativ för att parkera. För kortare stop lämpar sig expressparkeringen utmärkt, här kan du parkera 10 minuter utan kostnad och den ligger bara någon minuts promenad från terminalerna. P0 komfort är kostsammare alternativet, men uppsidan är att parkeringen ligger nära terminalerna och det finns möjlighet att få skydd i form av tak. P1 och P2 är stora utomhusparkeringar belägna ca 2-4 minuters promenad från terminalerna är utmärkta för dig som söker parkering över en helg. P4 är långtidsparkering och ligger längre från flygplatsen, du når den med buss. Med sitt låga pris kan det vara perfekt för dig som är behov av en längre tids parkering.

  I staden Bordeaux, finns det flera alternativ när det gäller parkering. Gatuparkering debiteras per timme från måndag till lördag, med maximum en timmes parkering i den historiska stadskärnan. Du hittar också många parkeringsplatser och underjordiska garage både i staden och dess utkanter med goda förbindelser med kollektivtrafiken.

  Bra länkar

  Bordeaux flygplats hemsida