Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I GRENOBLE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Grenoble - Garanterat bästa pris

  Auto Europe fokuserar på att erbjuda sina kunder marknadens bästa priser på bilhyra, samt uppmärksam kundservice för att säkerställa att ni får den bästa upplevelsen. Genom att hyra bil i Grenoble från oss , kommer ni att ha mer över för att kunna njuta av semester. Så boka nu och spara.
  Omgivet av de franska alperna, är Grenoble den perfekta semestern för utomhusentusiaster och bergsklättrare. Staden är känd som alpernas huvudstad. Grenoble historia går tillbaka mer än 2000 år, och det som en gång var en gallisk by har vuxit till en upptagen stad. Dess strategiska placering mitt mellan två floder och massiva berg runtom som skydd gjorde att romarna såg denna plats som en idealisk plats för handel och postering av skydd. Tack vare detta har staden växt till sig till den mysiga stad det är nu. Fast det är skidåkning som lockar de flesta så är där en hel del annat att göra i staden också.

  Utsikten
  Eftersom staden ligger vackert intryckt mellan två stora floder mellan bergen Drac och Isére. tar man linbanan upp till Quai Stéphane Jay upp till toppen, så ligger där det gamla fortet Bastiljen. Tar runt 5 minuter upp till toppen , och här kan man njuta av härlig mat medans man ser ut över denna enastående utsikt som matchas av få ställen i världen.

  Maten
  Till de lokala matfavoriterna hör crêpes, men framför allt så är det fonduer som lockar gastronomerna.Stadens mest omtalade fondue restaurang är l’Escale, som är specialiserad på fonduer och denna mysiga lilla krog hittar man på Place de Gordes.

  Konst i världsklass
  Grenobels verkliga juvel utanför skidåkning är det enastående konstmuseet. Det öppnades runt 1800 talet och har en formidabel samling av västerlänsk konst. Här hittar ni kända namn som Gaugin, Monet, Matisse, Picasso och Chagall. Så när det behövs en liten paus från allt skidåkande, är det värt att kolla på vad staden mer har att erbjuda.

  Trafik och Parkering

  Försök att undvika att köra på motorvägarna runt Grenoble mellan 7-9 och 17-18, då det är rusnings trafik på dessa tider och stora trafikstockningar är vanligt. Fjällen är ett viktigt turistdrag under hela året, och det finns cirka 20 skidorter i regionen kring Grenoble. Den väg som ligger närmast staden, Sappey-en-Chartreuse, kan nås med lätthet genom att köra med din hyrbil från Grenoble längs d512.Grenoble ligger också inom bekvämt köravstånd från andra stora destinationer. Du kan till exempel resa till Genève, korsa gränsen till Schweiz, via a41 - den schweiziska staden ligger cirka 88 kilometer bort, vilket gör körtiden på cirka en och en halv timme. Körning mot nordvägen längs a48 och a43 i på andra sidan kommer du till Lyon på cirka en timme och 20 minuter. Tänk på när ni kör i Frankrike:

  • Som på andra håll i Frankrike måste du alltid ha en alkoholtestare i bilen med dig. Vänligen bekräfta detta med din hyreleverantör.
  • Varje bil måste också ha en väst och en röd varningstriangel. Om bilen havererar, måste västern bäras av föraren innan du lämnar fordonet och varningstriangeln måste placeras 30 meter från bilen, som vetter mot trafiken.
  • Körning sker på högersida.
  • Säkerhets bälten är ett måste.
  • Användning av mobil telefon under körning är strikt förbjudet, med undantag för hands-free.

  Parkering

  Parkering betalas oftast med parkeringsmätare, även om du också kan hitta både privata och offentliga parkeringsplatser. Staden erbjuder en park’n’ride service, där ni kan parkera er bil utanför centrum och ta en transfer med kollektiv trafiken. Om ni ändå vill parkera er hyrbil från Grenoble inne i staden och ni stannar under 2 timmar, finns där parkeringar som är målade lila eller orange .Där de första 20 minuter är gratis. man kan hämta upp det kort som är nödvändigt hos de flesta butiker.

  Geografisk information

  Grenoble anses av många vara huvudstad i de franska alperna. det finns tre bergskedjor som omger staden: Chartreuse i norr, Vercors i söder och Belledonne i öster. Men överraskande nog så är staden Grenoble själv platt, eftersom den ligger på slätten av floderna Isère och Drac. Temperaturen i Grenoble kan klättra ganska högt under sommaren, eftersom de höga bergen blockerar vinden från att nå staden. Den genomsnittliga temperaturen under sommarmånaderna juli och augusti har registrerats upp till 27 ° C. På vintern kan dock temperaturen sjunka under noll och snöfall kan förväntas.

  Grenoble flygplats

  Grenoble-isère flygplats, även känd som St Geoirs flygplats, är ganska liten och tjänar lågprisflygbolag, såsom Ryanair och Norwegian. Det ligger cirka 44 kilometer från centrum. med bil tar det runt 30 minuter. Antalet flygningar till och från flygplatsen ökar under skidsäsongen. Från Sverige tar det runt 5 timmar med flyg , i nuläget är där inga bolag som erbjuder direkt flyg hit. Oftast är det en mellan landning i Amsterdam eller i Munchen. Genom att välja en hyrbil med oss får du en perfekt start på din semester i Frankrike.

  Grenoble-isère airport (gnb)
  Adress
  : 38590 Saint-Étienne-de-Saint-Geoirs, Frankrike
  Webbplats: www.grenoble-airport.com
  Telefon: +33 (0) 4 7665 4848

  Kollektivtrafik

  Förutom din biluthyrning kan du använda spårvagnen eller bussen för att komma runt Grenoble. Du kan köpa bussbiljetter från föraren, men för spårvagnar måste du använda biljettmaskinerna som finns på plattformen. Alternativt kan du köpa biljetter på Maison du Tourisme. Biljetter måste alltid valideras genom att stämpla dem med lämplig maskin på en spårvagnsplattform eller när de går in i bussen - annars kommer din biljett inte att anses vara giltig för resan. Det är viktigt att notera detta eftersom biljettinspektioner är vanliga.

  Spårvagn
  Grenoble har totalt fem spårvagnslinjer, och tjänsterna körs med några få minuters mellanrum fram till ett på natten. På söndagar är tjänsterna är det längre mellan avgångarna. Räkna med en resa kostar runt 1.5 Euro, och om ni skaffar Park'n'Ride, så är det 5 Euro för en hel dag.

  Buss
  Busstjänster finns också i hela staden, med sträckor som sträcker sig till de omgivande byarna, men lokala bussförbindelser stannar varje dag klockan 8:00. Regional bussar avgår från den centrala busstationen (gare routiere), som finns bredvid järnvägsstationen. Om du inte vill använda din biluthyrning på en viss dag, kan dessa bussar även transportera dig till skidstationer eller andra städer. Observera att bussarna arbetar på ett speciellt schema under vintersäsongen (saison neige).

  Tåg
  8 TGV-tåg per dag som kan ta er ända till Paris avgår från Grenoble järnvägsstation. De så kallade TER-regionala tågen förbinder staden till exempelvis Lyon och Genève, liksom de alpina destinationerna i Sisteron och Gap.Totalt är där 49 städer som är anknutna till detta nätverk.

  Nyttiga länkar

  Turist information