Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CARCASSONNE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Carcassonne – Bästa priserna med Auto Europe

  Upptäck denna historiska staden i södra Frankrike och se det största medeltida slottet i Europa. Cité de Carcassonne utgsågs till UNESCO World Heritage-status för dess medeltida citadel och Canal du Midi. La Cité är det dubbelväggade området inom citadellet högt uppe på kullen, vilket ger en fin utsikt över området nedanför. Känn historien när du går längs dessa legendariska gatorna och smaka det lokala vinet och maten medan du är där. Denna fantastiska region i Frankrike har så mycket att erbjuda att du kommer vilja förlänga din resa. Fortsätt gå längs kullerstensvägarna till Saint-Nazares basilisk där du kan se den äldsta kyrkoorgeln i Frankrike som fortfarande funkar! Missa inte denna vackra staden och framförallt, gör din resa enklare med oss! Du kan boka din hyrbil idag med Auto Europe och få ett oförglömligt äventyr i Frankrike! Du når oss genom att ringa +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Vi finns här för dig 7 dagar i veckan.

  En snygg hyrbil i Carcassonne är det självklara valet och Auto Europe är det naturliga valet för dig som letar efter en prisvärd hyrbil till din resa. Vi samarbetar med några av världens största hyrbilsföretag och kan på så sätt erbjuda samma hyrbilar som de lokala uthyrarna men till lägre pris, jämfört med om du bokar på plats. Efter över 60 år i branschen kan vi erbjuda biluthyrning i över 180 olika länder samt på över 24 000 destinationer i världen.

  Trafik

  Trafiken i Carcassonne kan vara ganska hetsig under sommaren som överallt i södra Frankrike men sedan lugnar det ned sig under vår, höst och vinter. Den ökade trafiken består mest av turister från Europa och andra delar av världen som kommer för att se fortet. Fortet som drar till sig ca. 4 miljoner besökare per år, och tar majoriteten av dessa besök plats under sommaren. I Frankrike kör man ungefär likadant som i Sverige förutom att vissa kan köra lite mer offensivt. Se bara till att hålla dig lugn bakom ratten och håll hastigheten.

  Vägarna i och runt Carcassonne är välbehållna och välmarkerade. Se till att använda GPS i bilen för att inte ta småvägar som kan leda till landsbygden. Under vintermånaderna är trafiken väldigt lugn. Läs mer om att köra i Frankrike här.

  Parkering

  Det finns massor av parkeringsplatser för när du ska hyra din bil i Carcassonne. I Bastide Saint-Louis finns över 1000 betalparkerngar, där de flesta är stängda under helgdagar och söndagar. Härifrån kan man gå över bron till fortet. Alternativt kan man parkera i den medeltida staden, där det finns omkring 1200 parkeringsplatser året runt. Ett nytt system håller på att utvecklas för att använda parkering via smartphone där även betalningen är integrerad.

  I övrigt finns flera parkeringshus utspridda i staden, även utanför en turistiska delen. En bra idé är att parkera bilen lite utanför för att sedan promenera in. Nedan finns några adresser på parkeringar som fått högt betyd bland turister och resenärer:

  Parking Jacobin
  9 Place du Général de Gaulle, 11000 Carcassonne
  +33 4 68 47 64 83

  Stadium Parking Domec
  Avenue du Général Sarrail, 11000 Carcassonne
  +33 4 68 72 34 37

  Hotel Aragon
  Montée Combéléran, 11000 Carcassonne
  +33 4 68 47 16 31 15

  Carcassonne Flygplats

  Carcassonne flygplats ligger i närheten av centrala Carcassonne och är även centrala flygplatsen för andra orter i närheten. Välj flygplatsen som upphämtningsplats när du ska hyra bil i Carcassonne för att kunna resa från flygplatsen på ett smidigt sätt - det tar bara 5 minuter att ta sig från flygplatsen till innerstaden med bil. Glöm inte att välja rätt upphämtningstid och låta dig själv och ditt resesällskap ta tid för att hämta upp bagage.

  Carcassonne Airport (PCCF)
  Officiel webbsida: www.aeroport-carcassonne.com
  Telefonnummer:+33 4 68 71 96 46
  Adress: Route de Montréal, 11000 Carcassonne, Frankrike

  Missa inte

  Det finns mycket att göra i Carcassonne, och inte bara under medeltids-tema. Vi har därför gjort en kort lista på de saker du inte får missa när du är där.

  • Cité de Carcassonne: Många kommer till Carcassonne endast för att få se denna sagoborg. Denna otroligt stora befästning har flera murar, här kunde de se fienden på mycket långt håll. Inuti finns en hel medeltidsstad där det också finns en hel del restauranger innanför murarna innan man kliver in i den inre borgbyggnaden. Väl värt ett besök, en audioguide är ett plus om man vill veta mer om borgen.
  • Saint Nazaire-kyrkan: Denna basilika är känd för sina vackra fönstermålningar och gargoyler. Akustiken är även av hög kvalitet, därför man man ofta njuta av fin körsång under sommaren.
  • Le Parc Australien: Om man vill uppleva något lite annorlunda och ta sig lite ifrån medeltidsvärlden har vi något att tipsa om. Här har du tillfälle att stöta på flertal djur som kommer från Australien, bland anat kängurur och andra små djur. Det rekommenderas att komma tidigt om man kommer under sommaren och det går att boka biljetter i förväg online.
  • Maison de la Chevalerie: På två våningar går det att besöka ett gammalt medeltida hus för att upptäcka den ridderliga världen, dess koder, dess vapen, liksom många föremål av det dagliga livet på medeltiden. Öppet varje dag mellan 10 och 18.
  • Chateau Comtal: Om du inte kan få nog av slott och historiska monument ska du besöka Chateau Comtal om du ändå är i Carcassonne. Det är ett stort, restaurerat slott från 1200-talet, med ett museum i denna berömda medeltida muromgärdade stad.

  Dagsturer

  Då Carcassonne nära många städer i vackra södra frankrike finns det många roliga dagsturer att göra. Vi har samlat ihop lite olika exempel på dagsturer som kan passa när du besöker Carcassonne.

  Vingårdsbesök

  Man kan inte besöka Frankrike och vara i dess vinregioner utan att besöka en eller fler vingårdar! Boka en visning eller gör ett spontanbesök, smaka av mat och vin. När du skaffar hyrbil i Carcassonne känns det självklart som ett perfekt tillfälle man vill åka mellan olika gårdar men glöm inte att föraren ska vara helt nykter vid körning.

  Toulouse

  Toulouse ligger i södra Frankrike. Genom staden flyter floden Garonne. Toulouse kallas ofta för den "rosa" staden efter sina tegelhus som är byggda av lokalt rosafärgat tegel. Staden är Frankrikes fjärde största och här råder ett tempererat klimat med varma somrar och milda vintrar. I Toulouse finns många vackra byggnader och märktiga stenbroar. Vandra längs med Canal du Midi eller gör en bilutflykt till närbeliggande små byar och vindistrikt.

  Perpignan

  Beläget trettio kilometer från den spanska gränsen, ligger Perpignan med massvis av konst och historia. Staden behåller en hel del från dess förflutna som den tidigare kontinentala huvudstaden i Mallorca, med ett historiskt centrum av harmonisk arkitektur, främst i gotisk stil. Det tar cirka en timme att ta sig med bil från Carcassonne till Perpignan, enklast via väg A9. Missa inte denna stad när du är i regionen!

  Geografisk information och historia

  Carcassonne är en medeltida stad i södra Frankrike i Aude-regionen. Staden ligger mellan Pyrenéerna, ett bergsområde som ligger ca 3 timmar från Carcasssonne och Massif Central. Två huvudtrafikvägar går genom detta område; en väg kan ta dig från Atlanten till Medelhavet, medan den andra vägen leder från Massif Central till Spanien. Klimatet i Carcassonne varierar beroende på säsong. Juli och augusti är de hetaste månaderna med temperaturer över 30° C. Den kallaste månaden är januari, medan maj ser mest ut av det årliga nederbördet.

  Cité de Carcassonne började först ta form 333 e.Kr när romerska styrkor byggde väggar runt den orginala bosättningen. Dessa väggar hölls på plats genom cirka 40 torn. Sektioner av väggen sträcker sig mellan dessa torn. Vid den här tiden hade staden fyra huvudingångar. Under 1400 och 1500-talet var staden ockuperad av Visigoths, som byggde om väggarna men behöll citadellens grundläggande struktur. Den andra stora förändringen skedde efter 1226, när ytterligare väggar byggdes runt utsidan av de ursprungliga väggarna. Carcassonne blev en del av det franska kungariket 1247. Under denna nya regering revs de ursprungliga romerska murarna ned och nya väggar byggdes i en större radie som sträckte sig mer söderut. Fästningsväggarna modifierades under regimen av kung Philip IV.

  I mitten av 1800 hotades denna arkitektur av den franska regeringens planer om att förstöra befästningarna. Planen möttes med motstånd från hela staden och landet och en kampanj inleddes av en arkitekt och en historiker, Jean-Pierre Cros-Mayrevieille och Prosper Merimee. De arbetade för att utbilda allmänheten och kämpa mot regeringen och upplyste befolkningen om platsens historiska och arkitektoniska betydelse. Deras bevarandekampanj var framgångsrik när man i 1853 till slut anställde de två för att återställa och renovera fästningsväggarna.

  Kollektivtrafik

  Centralstationen som kallas för Gare de Carcassonne, ligger i centrum av Carcassonne. TGV, Intercity, samt regionala tåg samtal vid Carcassonne centralstation. Lokala allmänna bussförbindelser drivs av Compagnie de Transport Carcassonne Méditerranée (CTPM). Lokalbussnätet Agglo driver 11 olika rutter genom staden och omgivningen, vilket ger dig många alternativ om du vill resa längre utanför Carcassonne. Det finns en turistbuss som kör dagligen mellan Bastide Saint Louis och fästningen. Taxibilar är tillgängliga och kan bära mellan 4 och 6 personer tillsammans med deras bagage. De är tillgängliga från flygplatsen till ditt hotell, station och centrum. De erbjuder även personliga resor om du vill ha en rundtur i området.

  Tåg

  Carcassonnes tågstation byggdes 1857 och ligger fortfarande på samma plats vid Canal du Midi. Från Carcassonne kan man ta tåget till andra franska städer såsom Montpellier, Lyon, eller Toulouse. Det finns även tåg till Barcelona. Köp din biljett online eller på plats, men vänta gärna inte sista minuten, speciellt under sommaren så många platser kan ha varit tagna långt i förväg. 

  Bra länkar

  Turistinformation