Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ CARCASSONNE FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Carcassonne Airport - Boka & spara

  Carcassonne flygplats är en flygplats som betjänar Carcassonne och södra Languedoc. Flygplatsen ligger på den västra kanten av staden, 3 km från stadens centrum, i Aude-avdelningen i regionen Languedoc-Roussillon i Frankrike. Flygplatsen hanterar kommersiella nationella och internationella flygningar samt privat, icke-reguljär flygtrafik.

  Carrcassonne flygplats är din port till sydöstra Frankrike. Här är du bara en timmes bilresa bort från sådana pärlor i Medelhavet som Perpignan eller Marseille. Med en hyrbil från Carcassonne flygplats, är du i rätt position för att se det bästa av regionen i din egen takt. Ta en titt på Auto Europes unika erbjudanden för biluthyrning och få ut det bästa av din vistelse i Frankrike!

  Upptäck denna historiska plats i södra Frankrike och se det ett av dom största medeltida slotten i Europa. Cité de Carcassonne utgsågs till UNESCO World Heritage-status för dess medeltida citadel och Canal du Midi. Känn historien när du går längs dessa legendariska gatorna och smaka det lokala vinet och maten medan du är där.

  Flygplatsinformation

  Flygplatsen är också är också känd som Salvaza flygplats, Carcassonne Salvaza flygplats eller Carcassonne flygplats i Pays Cathare. Nedan finns mer fakta om flygplatsen.

  Carcassonne Airport (CCF)
  Officiellt namn:Carcassonne Salvaza Airport, Franska: Aéroport de Carcassonne
  Address: Route de Montréal, 11000 Carcassonne, Frankrike
  Flygbolag som arbetar på Carcassone Airport: Direktflyg till Storbritannien betjänas av Ryanair till London Stansted och Liverpool. Det finns också säsongsbundna Ryanair-flyg till East Midlands. Det går inga direktflyg från Sverige till denna flygplats,

  Terminaler

  Inuti terminalbyggnaden finns två avgångshallar. En liten butik är landsidan i terminalen. Flygplatsen består av en modern terminal med alla reserelaterade faciliteter anpassade för funktionshindrade besökare. Terminalen är uppdelad i ankomster och avgångar.

  Upphämtning och återlämning av hyrbil

  Biluthyrningsföretag ligger i terminalen och bilarna parkeras på flygplatsens parkeringsplats. Inuti terminalen, följ skyltarna till biluthyrning. För att hämta din hyrbil från Carcassonne flygplats behöver du: Ett giltigt körkort och ett kreditkort i huvuddförarens namn. Vid retur, kontrollera din bränslepolicy för att få tillbaka bilen antingen full eller tom, enligt ditt hyresavtal.

  För att veta mer om körning i Frankrike och om trafikregler som du kanske inte visste fanns, kan du läsa vår sida om just det här

  Öppettider uthyrare

  Uthyrare Öppettider
  Enterprise måndag - fredag 08.30 - 18.00
  lördag 08.30 - 17.00
  söndag 09.00 - 20.00
  Europcar måndag - fredag 09.00 - 18.00
  lördag - söndag 10.00 - 18.00
  Hertz måndag - fredag, söndag 09.00 - 18.00
  lördag 09.00 - 12.30 och 14.00 - 18.00
  Thrifty måndag - fredag, söndag 09.00 - 18.00

  Flygplatsfaciliteter

  En terminal är värd för ett antal resor och finansiella tjänster, alla nära varandra. Det finns en restaurang, kiosker, bank- och valutaväxling samt bankomat. Det finns också en turistinformation och resebyrå i ankomstområdet. Det finns en butik där man kan köpa färdig mat och andra små souvenirer eller tidningar, men mer än så finns inte så se till att inte vara för hungrig när du kommer till flygplatsen.

  Transport

  Det finns ingen järnvägsstation som ligger nära flygplatsen. Det finns en pendelbuss från flygplatsen till centrum av Carcassonne och Carcassonne Station, som går att sammanfalla med ankomsterna av flygningar. Passagerare kan resa till centrum av Carcassonne antingen med buss (Anglo'Bus) eller taxi. Shuttle bussar avgår från flygplatsen enligt ankomsttiderna. Flygplatsen ligger i den västra utkanten av staden. En bilresa från flygplatsen till stadens centrum tar cirka 10 minuter.

  Parkeringstips

  Carcassonne flygplats erbjuder sina passagerare tre parkeringsplatser och många utrymmen till konkurrenskraftiga priser, inklusive utrymmen för funktionshindrade på parkeringsplatsen P1 (rabatterade priser finns på informationsdisken vid inlämning av invaliditetskort). De första 15 minuterna av P1-parkering är gratis, så att passagerare och bagage kan placeras nära terminalen. För alla prenumerationer, vänligen kontakta Airport Information Counter 0820 67 34 11 0,17 € TTC / Min Parkering på gatan samt allmänna parkeringsplatser betalas i Carcassonne.

  Se till att du förstår var du kan parkera och vad avgifterna är när du ska hyra bil från Carcassonne flygplats. Offentliga parkeringsplatser ligger nära Bastide Saint Louis och medeltida staden; I den senare är den första parkeringstiden gratis. På flygplatsen finns det två parkeringsplatser och besökare får parkera i 15 minuter gratis.

  Nyttiga länkar

  Carcassonne Airport hemsida