Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ NANTES FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Nantes flygplats - hitta din perfekta hyrbil

  Nantes Atlantique Airport är en internationell flygplats som hanterar flyg i Frankrikes västra regioner. Flygplatsen är belägen ca 8km sydväst om Nantes och hanterar omkring sju miljoner passagerare om året, vilket gör den till den tredje största i regionen (efter Toulouse och Bordeaux).

  Flygplatsen som uppfördes 1928 var från början endast avsedd för militär användning. 1939 fick den sin första asfalterade landningsbana med en längd av 900 meter, och under andra världskriget användes den under en kort tid av RAF innan den blev övertagen av tyska styrkor. 1951 började Nantes flygplats hantera kommersiella flyg, vilket innebar också att landningsbanan förlängdes samt att en ny terminal uppfördes.

  Nantes är ett mycket populärt turistmål med många attraktioner både inne i stadens centrum och dess omgivningar vilket gör den modern flygplatsen till en perfekt utgångspunkt för att upphämta en hyrbil på Nantes flygplats för att exempelvis utforska vinregionen vid Loirefloden och påbörja semesteräventyret.

  Inne i stadskärnan vill du inte missa ett besök i Quartier Bouffay (Nantes gamla stan) med sina många museer och vackra byggnader. En avkopplande promenad på de smala kullerstensgatorna på Île Feydeau, en gång en ö i Loirefloden där de stora sjöfartsmagnaterna byggde sina överdådiga herrgårdar på 1700-talet, av vilka många fortfarande finns kvar, är också något vi kan rekommendera.

  Auto Europe har över 65 års erfarenhet av att förmedla hyrbilar av hög kvalitet i Nantes och många andra destinationer i västra Frankrike till de bästa priserna. Vi erbjuder mer än 24 000 upphämtnings- och avlämningsställen i över 180 olika länder runt om i världen. Kontakta gärna våra uthyrningsspecialister på +46 10 888 66 52 för att boka din nästa bil och vi hjälper hitta det bästa erbjudandet för just dig.

  Flygplatsinformation

  Flygplatsen ligger 8 kilometer från Nantes stadskärna och med hyrbil från Nantes flygplats tar sträckan till/från staden ungefär 20 minuter. Flygplatsen hanterar både internationella och inrikes flyg i en gemensam terminal. Många flygbolag brukar mellanlanda i antingen Paris, Amsterdam eller München när du reser från Stockholm Arlanda. Sett till antalet resenärer räknas flygplatsen som Frankrikes nionde största.

  Nantes flygplats (NTE)
  Officiellt namn: Nantes Atlantique Airport
  Adress: 44346 Bouguenais, Frankrike
  Flygbolag på flygplatsen: Från Sverige flyger KLM, Air France, Lufthansa, Vueling Airlines, Iberia, British Airways och Brussels Airlines till Nantes, dock inga direktflyg.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Nantes flygplats?

  Att hyra bil på Nantes flygplats är enkelt då upphämtning och avlämning av hyrbil sker vid leverantörernas uthyrningsdiskar som ligger belägna framför flygplatsens huvudingång/utgång i nära anslutning till parkeringen. På din voucher finns noterat vilken hyrbilsleverantör som du bokat med genom vår hemsida och var noga med att läsa uthyrningsvillkoren noggrant innan upphämtning. Se också till att du har med dig körkort, kreditkort, pass/ID samt din reservationsvoucher vid upphämtning av ditt fordon.

  Avis hyrbil på Nantes flygplats Avis på Nantes flygplats
  Motsatta sidan ankomsthallen,
  Nantes, Frankrike 44380

  +33 820 6116 76
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.45 - 22.45
  Lördag: 08.00-14.00
  Söndag: 12.00-22.00
  Hertz hyrbil på Nantes flygplats Hertz på Nantes flygplats
  Motsatta sidan ankomsthallen,
  Nantes, Frankrike 44380

  +33 (0) 820 031 800
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 23.00
  Lördag: 09.00-20.00
  Söndag: 09.00-23.00
  Europcar hyrbil på Nantes flygplats Europcar på Nantes flygplats
  Motsatta sidan ankomsthallen
  Nantes, Frankrike 44380

  +33 240 840 139
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 22.30
  Lördag: 08.00-19.00
  Söndag: 08.00-22.30
  Sixt hyrbil på Nantes flygplats Sixt på Nantes flygplats
  Motsatta sidan ankomsthallen
  Nantes, Frankrike 44380

  +33 820 00 74 98
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00-23.30
  Lördag: 08.00-22.30
  Söndag: 10.00-23.30

  Terminaler

  Nantes flygplats har endast en ”L”-formad terminalbyggnad som hanterar både inrikes- och internationella flyg. Terminalen är uppdelad i fyra hallar, sett från ovan kan man säga att hall 1-3 ligger på den längre sidan av ”L”-et och hall 4 på den kortare. Hallarna 1-3 ligger i två plan där incheckning, ankommande resenärer samt bagageupphämtning sker på nedervåningen medan avgångsgaterna ligger på det övre planet. Hall 4 ligger i ett plan och är sammanlänkad med de tre andra hallarna.

  Flygplatsfaciliteter

  Nantes flygplats är förhållandevis liten i storlek, men här finner du alla faciliteter som förväntas. Det finns tillgång till gratis Wi-Fi över hela terminalbyggnaden. I hall 2 och 3 hittas växlingskontor och automater. För den som känner för att äta en bit mat finns det såklart trevliga restauranger och cafeer utplacerade över området. Tax-free shop finns tillgängligt i hall 3 medan böcker och tidningar hittas i hall 2. Andra tjänster inkluderar en första hjälpen-samlingspunkt, omklädningsrum och fotobås.

  Hur kan man ta sig till och från Nantes flygplats?

  Att ta sig till och från flygplatsen med bil är enkelt och smidigt och tar cirka 20 min. För dig som valt att hyra bil på Nantes flygplats och ska lämna av din hyrbil behöver bara följa den västergående D723 sedan vidare till ringleden E3 som du följer till du når avfarten Grand-Lieu (51). Väl där följ huvudleden D85 som tar dig ända fram till flygplatsen och följ sedan anvisningarna till hyrbilsområdet.

  Väljer du kollektivtrafik finns TAN Air Shuttle-bussar som förbinder staden med flygplatsen under stora delar av dygnet. Ett annat alternativ är buss 37 som stannar utanför hall 1 på terminalbyggnaden. Taxi är förstås också möjligt, från flygplatsen ligger det huvudsakliga taxi-området vid esplanaden mittemot hall 1. Med taxi tar resan mellan 15-20 minuter, lite längre i rusningstrafiken.

  Parkeringstips

  Nantes flygplats erbjuder ca. 4.000 parkeringsplatser och du har möjlighet till kort- och långtidsparkering. De olika parkeringarna från P0 till P6 har olika prisbilder beroende på avstånd till flygplatsen och om de har takskydd.

  Trots bristen på gatuparkeringsplatser i centrum, har Nantes gott om stora, välskötta parkeringsplatser i närheten av de största turistattraktionerna i innerstaden. Besökare som väljer att hyra en bil på Nantes flygplats kommer att hitta många centralt belägna parkeringsplatser, inklusive Effia Médiathèque (18 Rue de l'Héronnière), Parking Graslin (Rue Jean de la Fontaine), Effia A.Briand (Place Aristide Briand), Parking Commerce (1 Allée de la Bourse), Parking Bretagne (Rue Mercoeur), Talensac (Rue du Bourgneuf/Rue le Notre), Parking Decré-Bouffay (18 rue Moulin), Parking Cathédrale (7 Rue Sully), Effia Gare Nord (Boulevard Stalingrad), Effia Cité Int. des Congrès (Avenue Carnot) och Effia Gare Sud (Quai Malakoff). Ett billigare alternativ är att använda de många P&R-parkeringarna (Park and Ride) som ligger i utkanten av centrum där du kan parkera billigt och använda stadens effektiva kollektivtrafiksystem för att nå din destination på några minuter.

  Nyttiga länkar

  Hemsida Nantes flygplats