Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MONTPELLIER FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Montpellier flygplats – Jämför bilar och priser

  En förförisk och elegant stad i den Franska södern som bjuder både på vacker arkitektur och god mat är Montpellier. Staden, som ligger ungefär halvvägs mellan Toulouse och Marseille, lockar turister på grund av sin djupa historia och underbara läge vid Medelhavets kust. Ett måste är Promendade du Peyrou som är ett torg i centrum med några av stadens främsta sevärdheter, bland annat den berömda statyn av Louis XIV och porten Arc de Triomphe. Passa på att ta del av denna härliga stad om du befinner dig i södra Frankrike!

  Montpellier är även utanför stadskärnan en intressant plats, till exempel kan du få se vilda flamingos i våtmarkerna söder som staden och i den populära turistorten Le Grau-de-Roi kan du spendera dagen på en solig sandstrand. Hela regionen är fylld av det du tänker på när du hör södra Frankrike, det vill säga soliga stränder, vackra städer, öppna fält och fridfulla vingårdar som producerar några av världens bästa viner. Passa på att boka en hyrbil på Montpellier flygplats så du kan hämta upp bilen direkt efter du landat och ge dig ut på ditt semesteräventyr. Kanske vill du spendera några dagar i Montpellier innan du fortsätter resan österut för att köra längst den exotiska Franska Rivieran med sina lyxiga städer Saint-Tropez och Cannes. Franska Rivieran är den över 80 mil långa kuststräckan i södra Frankrike som etablerat sig som en riktig drömdestination med extravagans, lyx och exklusivitet i fokus. Bland annat har kusten som sträcker sig mellan Toulon och Nice blivit en riktig kändismagnet och under sommaren kryllar här av allt från rika affärsmän och kvinnor till skådespelare, artister och politiker. Boka din hyrbil via Auto Europe idag och ta del av denna magiska plats. Du kan även klicka här för att komma till en sida full av recensioner och utvärderingar av hyrbil i Montpellier.

  Flygplatsinformation

  En bit utanför Montpellier, söder vid sjön Étang de l'Or, ligger stadens flygplats. Aéroport Montpellier Méditerranée, som den heter på franska, är en internationell flygplats med direktdestinationer i både Europa och Afrika. Räknar man med anslutningsmöjligheterna är hela världen vid dina fötter och du kan härifrån ta dig nästan var som helst i världen. Flygplatsen öppnades år 1946 och har sedan dess i stadigt tempo förbättrat och utökat sina destinationer och tjänster, Montpellier flygplats är en modern flygplats och du kommer med störst sannolikhet ha en behaglig resa om du flyger härifrån.

  Montpellier flygplats - (MPL)
  Officiellt namn: Aéroport Montpellier Méditerranée
  Adress: CS 10001 Mauguio Cedex, 34137, Frankrike
  Läge: Flygplatsen ligger vid sjön Étang de l'Or cirka 8 km utanför centrala Montpellier.
  Flygbolag på flygplatsen: Bland annat Aer Lingus, AirFrance, easyJet, SAS och Volotea.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Montpellier flygplats?

  Montpellier flygplats är belägen cirka 10 minuter från Montpellier centrum och Medelhavets tilldragande kust. Dessutom ligger den i anslutning till motorvägen så även om du vill ta dig vidare i landet är detta den perfekta startdestinationen på din resa. Ska du hyra bil på Montpellier flygplats har du flera leverantörer att välja mellan, se därför till att du jämför dina alternativ med hjälp av oss på Auto Europe.

  De flesta hyrbilskontoren på Montpellier flygplats ligger i ankomsthallen på terminal ett, vissa kan även ligga en bit utanför. Efter du slutfört en bokning på vår hemsida kommer du få en voucher där all information om var du hämtar upp bilen kommer stå. Samma voucher kommer också innehålla viktig information om vad du behöver ha med dig när du hämtar hyrbilen (körkort, pass o.s.v.), vilka lokala avgifter du kan förvänta dig samt våra och den lokala leverantörens villkor. Vänligen läs igenom detta dokument mycket noga.

  Att köra i ett främmande land kan vara lite läskigt, speciellt med en ofamiljär hyrbil man aldrig kört innan. För att underlätta för dig kan det vara bra att läsa på lite om körlagarna i Frankrike innan du sätter dig bakom ratten. Även om många körregler och lagar är desamma som hemma i Sverige, kan det skilja sig en del från att köra på vägarna hemma. Läs mer körinformation om Frankrike här.

  Avis hyrbil på Montpellier flygplats Avis på Montpellier flygplats
  CS 10001,
  Mauguio Cedex, Frankrike 34137

  +33 467 20 92 30
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 23.00
  Lördag: 08.30 - 21.00
  Söndag: 08.30 - 22.00
  Hertz hyrbil på Montpellier flygplats Hertz på Montpellier flygplats
  Route de Pusignan,
  Mauguio Cedex, Frankrike 34137

  +33 467 200 464
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.30
  Lördag: 08.00 - 23.30
  Söndag: 09.00 - 23.30
  Europcar hyrbil på Montpellier flygplats Europcar på Montpellier flygplats
  Extérieur - Zone loueurs
  Mauguio Cedex, Frankrike 34137

  +33 977 4032 67
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 09.00 - 18.00
  Lördag - Söndag: 09.00 - 17.00
  Budget hyrbil på Montpellier flygplats Budget på Montpellier flygplats
  CS 10001
  Mauguio Cedex, Frankrike 34137

  +33 821 230 493
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 23.00
  Lördag: 08.30 - 21.00
  Söndag: 08.30 - 22.00
  Enterprise hyrbil på Montpellier flygplats Enterprise på Montpellier flygplats
  CS 10001
  Mauguio Cedex, Frankrike 34137

  +33 046 715 1347
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 23.00
  Lördag: 08.15 - 22.00
  Söndag: 08.30 - 23.00

  Terminaler

  Alla faciliteter är inrymda i en terminalbyggnad på Montpellier flygplats. Ankomster kommer att vara till höger och avgångar med incheckningsdiskar till vänster när du kommer in i byggnaden. Terminalen består av två våningarna och på den övre våningen är var de flesta gater befinner sig. En informationspunkt ligger mellan ankomster och avgångar på bottenvåningen, dit kan du bege dig till om du behöver hjälp.

  Flygplatsfaciliteter

  Montpellier flygplats tillgodoser alla sina besökares behov trots sin blygsamma storlek. Om du känner dig hungrig kan du antingen gå vidare till brasseriet som ligger i ankomstområdet på bottenvåningen eller besöka en av snackbarerna som finns vid avgångarna på både markplan och första våningen. En kiosk på bottenvåningen erbjuder läsmaterial, medan den tullfria butiken på första våningen är en utmärkt plats att hitta några sista minuten-souvenirer eller presenter. Samma butik har även ett stort utbud av smink, sprit, tobak, godis och massa annat kul som du kan shoppa till låga priser. En kassaskåp finns på bottenvåningen, samt flygbolagens och researrangörernas skrivbord.

  För den som vill vänta i lugn och ro finns det två lounger tillgängliga i närheten av gate 16 och 17. Promeo Lounge erbjuder en lugn atmosfär och du kan njuta av exklusiva fördelar som obegränsat Wi-fi, TV, ett stort utbud av tidningar och mat och dryck. Behöver du av någon anledning boka ett boende nära flygplatsen finns det även ett hotell cirka 500 meter från terminalbyggnaden. Airport Hotel är ett tre-stjärnigt hotell med rum i olika storlekar. Hotellet har också en pool, en bastu och ett träningscentrum som du kan nyttja om du är gäst på hotellet.

  Hur kan man ta sig till och från Montpellier flygplats?

  En hyrbil från Montpellier flygplats är vägen att gå om du vill utforska södra Frankrikes regioner. Flygplatsen är ansluten till landets motorvägsnät och via D66 tar du dig till Montpellier på 10-20 min beroende på trafik. Även storstaden Marseille är inom rimligt köravstånd från flygplatsen, då kör du först på A9 och sedan A55. Det är en körsträcka på cirka 30 minuter men precis som alltid kan det vara längre om det är mycket trafik ute på vägarna. A9 leder också till Toulouse, då får du dock köra i cirka 2,5 timmar och åt väst istället för öst. Förutom dessa storstäder tillåter en bil dig under semestern att vara flexibel och att bekvämt ta dig runt mellan olika sevärdheter, stränder, vingårdar, byar och andra aktiviteter och ställen du vill se - så passa på att boka din semesterbil redan nu.

  Om du använder kollektivtrafik för att nå Montpellier, är ditt huvudalternativ flygbussen (busslinje 620). Bussvägen går mellan flygplatsen, tågstationen Garde de Montpellier Sud de France och Bv. de I´Aéroport i centrala Montpellier. Därefter kan du använda dig av stadens kollektivtrafik som består av spårvagnar, tåg och bussar. Kollektivtrafiken sköts av företaget TAM och du kan därför använda en och samma biljett på samtliga transportalternativ, läs gärna mer om Montpelliers kollektivtrafik på TAM:s hemsida.

  Parkeringstips

  Har du bokat hyrbil på Montpellier flygplats kommer personalen på plats hänvisa dig till rätt parkering så du vet vart du ska gå för att hitta hyrbilen. På flygplatsen finns det både långtid- och korttidsparkeringar såväl som en så kallad ”Drop & Go” zon. Du kommer därför inte ha några problem med att hitta parkering på flygplatsen, du kan använda dig av denna parkeringskarta för att få en överblick över upplägget.

  Tyvärr kan inte detsamma sägas för parkering i centrala Montpellier. Det finns en del parkeringshus och garage i centrum, men ofta är de dyra och stora delar av Montpelliers kärna består av bilfria zoner. Det kan därför vara en bra idé att nyttja stadens Park&Ride tjänst som går ut på att du parkerar din bil en bit utanför och sedan tar tåget, spårvagnen eller bussen in till centrum. På så sätt slipper du stressen över att hitta parkering samtidigt som du sparar pengar eftersom detta alternativet är mycket billigare än parkeringarna i innerstan. Det kan också vara fördelaktigt att boka ett boende med parkering.

  Nyttiga länkar

  Montpellier flygplats