Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MARSEILLE FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Marseille flygplats - Boka billigt idag

  Utforska Frankrikes södra kust och besök storstaden Marseille, landets näst största stad efter Paris. Marseille är en av Europas äldsta städer och är därför full av historiska byggnader, kulturarv och traditioner som levt kvar generation efter generation. Förutom denna vackra stad är regionen Provence-Alpes-Cote-d'Azur känd för sitt varma klimat, vackra natur och sina blomstrande lavendelfält. Boka en hyrbil på Marseille flygplats och upptäck allt denna turistpopulära del av Frankrike har att erbjuda. Vi på Auto Europe hjälper dig jämföra olika alternativ för att du ska hitta den perfekta bilen inför din drömresa - boka online redan idag!

  Här på vår hemsida kan du som kund själv jämföra olika fordon, priser och leverantörer för att hitta hyrbilen som passar dig. Vi samarbetar med flera lokala såväl som nationella och internationella hyrbilsföretag och har därför ett stort utbud av fordon på över 24.000 destinationer i över 180 länder. Bland annat samarbetar vi med ett flertal toppleverantörer som gör det möjligt för dig att boka och hämta upp din hyrda bil på Marseille flygplats. Påbörja din bokning via sökmotorn längst upp på denna sida eller hör av dig till en av våra hyrbilsexperter om du har några frågor. Du kan också besöka vår sida med utvärderingar av hyrbil i Marseille för att läsa de nyaste recensionerna skrivna av tidigare kunder.

  Flygplatsinformation

  Flygplatsens officiella namn är Marseille Provence Airport men många säger också Marseille-Marignane Airport eftersom detta brukade vara det officiella namnet, dessutom ligger flygplatsen i kommunen Marignane vilket har gjort att det tidigare namnet levt kvar. Marignane ligger cirka 25 kilometer nordväst om Marseille och det tar cirka 25 minuter att köra hit beroende på tid på dygnet och trafik. Från Aix en Provence, som ligger 28 kilometer inland, tar det cirka 30-40 minuter att köra till flygplatsen. Även detta beror på hur tung trafiken är och när man kör.

  Med omkring nio miljoner passagerare varje år är Marseille flygplats Frankrikes femte största om man räknar till antalet passagerare. Det är en internationell flygplats som främst har destinationer i Europa men också i Afrika, Mellanöstern, Nordamerika och indiska Oceanen. Vill du resa till södra Frankrike är detta en bra flygplats att börja din resa ifrån, alla tjänster och bekvämligheter som du kan tänkas behövas finns att hitta här. Bland annat kan du hyra bil på Marseille flygplats och sedan upptäcka denna fantastiska region på egen hand.

  Marseille flygplats (MRS)
  Officiellt namn: Marseille Provence Airport
  Adress: 13727 Marignane, France
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 25 kilometer från centrala Marseille.
  Flygbolag på flygplatsen: Mer än 40 olika flygbolag är aktiva på Marseille flygplats. Ett urval av dem är: EasyJet, Lufthansa, RyanAir, SAS och TUI.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Marseille flygplats?

  Oavsett vilket hyrbilsföretag du har bokat med behöver du bege dig till kontoren som ligger framför Terminal 1 för att hämta upp din bil. Där ligger nämligen alla hyrbilskontor, det är superenkelt för alla som bokat hyrbil på Marseille flygplats att ta sig ditt direkt efter man landat. Hitta kontoret för den leverantören du har bokat med och få sedan ut nycklarna till din hyrbil. Tänk på att ha med alla dokument som krävs och att läsa igenom hyreskontraktet noga innan du lämnar kontoret. Har du några frågor ta upp dem med leverantören, du kan också kontakta Auto Europe via telefonnumret som anges på din voucher.

  När du fått ut nycklarna är det dags att bege dig till din hyrbil. Följ instruktionerna du fått i samband med upphämtningen av nycklarna och kolla gärna igenom bilen för att se om den har några skador innan du sätter dig bakom ratten. Meddela leverantören om där är några märken som behovs noteras. Sedan är du redo att rulla ut på de franska vägarna, kör försiktigt bara!

  Vill du läsa om hur det är att köra i Frankrike kan du göra det här.

  Budget hyrbil på Marseille flygplats Budget på Marseille flygplats
  Marignane,
  Marseille, Frankrike 13727

  +33 0821 230 367
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 06.30 - 22.45
  Lördag: - Söndag: 07.00 - 22.45
  Hertz hyrbil på Marseille flygplats Hertz på Marseille flygplats
  Marignane,
  Marseille, Frankrike 13727

  +33 825 091 313
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 24.00
  Lördag: 07.30 - 24.00
  Söndag: 08.00 - 24.00
  Sixt hyrbil på Marseille flygplats Sixt på Marseille flygplats
  Marignane
  Marseille, Frankrike 13727

  +33 4 84070 062
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 24.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 24.00
  Europcar hyrbil på Marseille flygplats Europcar på Marseille flygplats
  Marignane
  Marseille, Frankrike 13727

  +33 977 4032 52
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 07.00 - 24.00
  Söndag: 08.00 - 24.00
  Avis hyrbil på Marseille flygplats Avis på Marseille flygplats
  Marignane
  Marseille, Frankrike 13727

  +33 820 611 639
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 06.30 - 24.00
  Lördag - Söndag: 07.00 - 24.00

  Terminaler

  Marseille flygplats har två terminaler, Terminal 1 och Terminal MP2 (som snart endast kommer heta Terminal 2). Terminal 1 är den äldsta av de två terminalerna och har två våningar, en för incheckning och avresa och en för ankomster. Terminal MP2 är till för lågprisbolag och byggdes 2006 och genomgick sedan en utbyggnad 2013. Terminalbyggnaderna är inte anslutna till varandra utan är i två separata byggnader.

  Flygplatsfaciliteter

  Marseilles flygplats är mycket dedikerad till att se till att alla resenärer kan njuta så mycket som möjligt av sin vistelse, oavsett om den är kort eller lång. En stor investering gjordes därför 2013 i sina anläggningar och ett 30-tal restauranger och butiker byggdes till. Oavsett om du befinner dig i Terminal 1 eller i den budgetvänliga MP2 kommer du ha ett stort utbud av matställen, shopping och andra nödvändigheter som toaletter, bankomater och växlingskontor. Bland annat har båda terminalerna en tax-free butik där du kan fynda skönhetsprodukter, godis, tobak och sprit till låga priser. Perfekt om du behöver en sista minuten present eller souvenir till någon!

  Användbara tjänster som erbjuds bland flygplatsens faciliteter inkluderar moderna självbetjänade incheckningsdiskar, informationsdiskar och wifi. Utöver detta finns här alla de klassiska tjänsterna som du kan förvänta dig att hitta på en modern flygplats. Vill du unna dig lite lyx kan du också köpa inträdde till flygplatsens VIP-lounge som erbjuder en lugn och exklusiv miljö att spendera din väntetid i. Du behöver inte åka med ett specifikt bolag för att få tillträde till VIP-loungen utan den är öppen för alla mot en avgift på 19.00 euro.

  Hur kan man ta sig till och från Marseille flygplats?

  Genom att hyra bil på Marseille flygplats kan du smidigt och bekvämt ta dig till och från flygplatsen, oavsett vart i landet du ska. Frankrikes vägnät är omfattande och flygplatsen är ansluten till flera stora motorvägar. Bland annat kan du via A54 ta dig västerut mot Montpellier eller om du kör österut på A8 ta dig till Nice på cirka två timmar. Självklart kan du även via bil ta dig smidigt till och från Marseille som ligger cirka 25 kilometer sydöst om flygplatsen.

  Andra transportalternativ från flygplatsen är taxibilar, skyttelbussar, den regionala kollektivtrafikens bussar och tåg. Från tågstationen kan du ta direkttåg till Marseille, Avignon, Montpellier och Perpignan samt vidare till massvis av andra destinationer i Frankrike och Europa med hjälp av olika anslutningar. Du kan även med hjälp av regionbussar som avgår utanför flygplatsens terminaler ta dig direkt till bland annat städerna Béziers, Aix en Provence, Sisteron och så klart Marseille. Biljetter går att köpa på flygplatsen eller online, priset varierar beroende på hur långt du ska åka.

  Parkeringstips

  Att hitta parkering i centrala Marseille kan vara lite problematiskt, men du kommer inte ha det problemet på flygplatsen. Här finns ett stort utbud av parkeringsplatser, vissa avsedda för några minuter, några för ett par timmar och andra för flera dagar eller till och med veckor. Priset varierar beroende på var du ställer din bil men på P2 och Express är de första 10 minuterna gratis eftersom de främst är till för att snabbt hämta eller släppa av någon nära terminalbyggnaderna. Bilrelaterade tjänster som flygplatsen erbjuder är valet parkering och en biltvätt som ligger i anslutning till P6. Det går även att förboka sin parkeringsplats på vissa av flygplatsens parkeringar, vänligen besöks flygplatsen officiella hemsida som du hittar länk till nedan för mer information om hur du gör och priser.

  Nyttiga länkar

  Marseille flygplats

  <