Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MARSEILLE SAINT CHARLES TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Marseille Saint Charles tågstation – Boka idag

  Sydöstra Frankrike är hem till många populära turistdestinationer, bland annat den Franska Rivieran, Nice och Marseille. Sistnämnda är en av de äldsta och största städerna i Frankrike, den grundades för över 2.600 år sedan. Som du kan tänka dig har staden därför ett stort historiskt och kulturellt arv som idag speglar sig i stadens arkitektur och atmosfär. Hamnen är både vacker och viktig för regionens import och export, hamnen är i själva verket en stor anledning till varför en stad ens bildades här. Under lång tid har Vieux-Port, som den så vackert heter, varit en central punkt för handeln över Medelhavet. Än idag är det en mötespunkt i hjärtat av Marseille med ett flertal restauranger, caféer, affärer och mysiga butiker - även om det numera finns en annan hamn i Marseille som sköter den mesta exporten och importen. Populära sevärdheter som ligger i närheten av den gamla hamnen Vieux-Port är den katolska kyrkan Èglise Saint-Ferréol les Augustins, klostret Saint-Victor de Marseille och stadens historiska museum.

  Det staden är som allra mest känd för är dock en annan kyrka, nämligen Notre-Dame de la Garde. Detta är en vacker basilika från 1800-talet som ståtligt är placerat högt upp på ett berg i anslutning till staden och som därför alltid gör sin närvaro påmind. Pricken över i:et är statyn La Bonne Mère (Jungfru Maria) som sedan kyrkan stod klar år 1864 har vakat över alla de sjömän och fartyg som gått i hamn i Marseille. Ta dig till södra Frankrike för att få se denna fantastiska sevärdhet med egna ögon!

  Ska du på semester till Marseille och vill hyra bil kan du göra det billigt med Auto Europe. Tack vara våra starka samarbeten med ledande leverantörer i världen har vi tillgång till över 24.000 upphämtningsstationer, bland annat kan du via oss hämta din hyrbil på Marseille Saint Charles tågstation eller på stadens flygplats. Vill du istället hämta bilen på en kontor i downtown går det lika bra. Auto Europe har som sagt ett stort utbud på upphämtningskontor så använd dig av vår hemsida för att hitta hyrbilen till din nästa resa. Utöver ett brett utbud på destinationer och leverantörer har vi kundservice i världsklass och marknadens lägsta priser – det garanterar vi! Ta gärna del av tidigare kunders upplevelser på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Marseille.

  Tågstationsinformation

  Från Marseille Saint Charles tågstation går det dagligen omkring 200 tåg och populära destinationer är de närliggande städerna Aix en Provance, Toulouse och Avignon. Tack vare det moderna snabbtåget (TGV) går det även att på kort tid ta sig större distanser, till exempel kan du ta dig till huvudstaden Paris som ligger i nordvästra delen av landet, cirka 800 km från Marseille, på lite mer än tre timmar. Tågstationen byggdes år 1848 och är beläggen lite nordöst om stadskärnan, cirka två kilometer från den gamla hamnen Vieux-Port.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Marseille Saint Charles tågstation?

  Ska du hyra bil på Marseille Saint Charles tågstation kan du välja mellan välkända företag som Hertz, Avis, Sixt, Europcar med fler. De flesta leverantörerna har kontor inne på tågstationen eller en mycket kort gångsträcka utanför. All information om vart du ska bege dig för att komma till din leverantörs kontor kommer stå på din voucher, det vill säga den bokningsbekräftelse du får av oss på mejl efter en genomförd bokning. Du kan också se adressen till några populära hyrbilsföretag på Marseille Saint Charles tågstation nedan.

  Innan du anländer för att hämta upp din bil är det några saker du behöver tänka på. Det första är att du måste vara medveten om vilka trafikregler som gäller i Frankrike eftersom man som turist alltid själv är ansvarig för att vara påläst om det landets lagar man befinner sig i. Det andra är att ha med dig ditt körkort, kreditkort, voucher och alla andra dokument som efterfrågas av leverantören (se voucher för vilka dessa är). När du skrivit på kontraktet och fått bilnycklarna i handen är det också en bra idé att kolla igenom fordonet för att se om där är några märken eller skador. Ser du några är det bäst att rapportera dem till leverantörens personal innan du lämnar parkeringen så du inte blir anklagad för att ha orsakat dem under din hyra.

  Som alltid är det bara att höra av sig till oss om du har några frågor. Det gör du lättast via numret som är skrivet på din voucher eller genom att ringa +46 10 888 52.

  Avis hyrbil på Marseille Saint Charles tågstation Avis på Marseille Saint Charles tågstation
  31 Boulevard Voltaire,
  Marseille, Frankrike 13001

  +33 486 820 117
  Öppettider:
  Måndag - Torsdag: 07.30 - 20.45
  Fredag: 07.00 - 22.15
  Lördag: 08.45 - 18.30
  Söndag: 10.00 - 20.00
  Hertz hyrbil på Marseille Saint Charles tågstation Hertz på Marseille Saint Charles tågstation
  31 Boulevard Voltaire,
  Marseille, Frankrike 13001

  +33 491 055 120
  Öppettider:
  Måndag - Torsdag: 08.00 - 20.30
  Fredag: 08.00 - 22.30
  Lördag: 08.00 - 18.00
  Söndag: 10.00 - 20.00
  Europcar hyrbil på Marseille Saint Charles tågstation Europcar på Marseille Saint Charles tågstation
  31 Boulevard Voltaire Hall B
  Marseille, Frankrike 13001

  +33 977 403 251
  Öppettider:
  Måndag: 07.30 - 22.30
  Tisdag - Onsdag: 07.30 - 21.00
  Torsdag - Fredag: 07.30 - 22.30
  Lördag: 08.00 - 19.00
  Söndag: 08.00 - 20.00
  Sixt hyrbil på Marseille Saint Charles tågstation Sixt på Marseille Saint Charles tågstation
  31 Boulevard Voltaire
  Marseille, Frankrike 13001

  +33 200 07498
  Öppettider:
  Måndag - Onsdag: 07.00 - 21.00
  Torsdag: 07.00 - 21.30
  Fredag: 07.00 - 22.15
  Lördag: 07.00 - 19.00
  Söndag: 08.00 - 20.00
  Enterprise hyrbil på Marseille Saint Charles tågstation Enterprise på Marseille Saint Charles tågstation
  18 Boulevard Charles Nédelec
  Marseille, Frankrike 13001

  +33 491 059 086
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 20.00
  Lördag: 08.30 - 20.00
  Söndag: 09.30 - 12.00, 14.00 - 20.00

  Tågstationsfaciliteter

  På tågstationen finns det 14 plattformar och fyra tågspår. Marseille Saint Charles tågstation hanterar årligen runt 15 miljoner passagerare vilket gör det till den elfte största i Frankrike, då beräknat på antal passagerare inte yta. Stationen har flera användbara faciliteter som uppskattas av resenärer, bland annat toaletter, bankomat, postlåda, apotek, biljettkontor och extra assistans för de med rörelse- eller funktionsnedsättning. Utöver detta finns det även en lounge vid namn Salon Grand Voyager och ett fotobås. Är du hungrig eller kaffesugen finns det en del matställen i form av restauranger, caféer och mindre butiker där man kan köpa något att äta. Den internationella snabbmatskedjan McDonalds finns bland annat här men också mindre kända ställen som Casa Di pasta, Caffe San Carlo, Meet and Go, Selecta och Dakoa.

  Hur kan man ta sig till och från Marseille Saint Charles tågstation?

  Det uppenbara svaret är självklart med tåg, härifrån går det dagligen flera tåg till städer som Nice, Montpellier, Toulouse och många fler. Har du precis anlänt och undrar vad bästa sättet att ta sig runt i Marseille är på, är det att hyra bil på Marseille Saint Charles tågstation och sedan köra själv. Med en bil har du frihet på ett helt annat sätt än utan, och du kan i din egen takt utforska Medelhavets kust och regionens många vingårdar, vackra lavendelfält och andra storstäder.

  Kollektivtrafiken kan också vara ett alternativ, det finns en tunnelbanestation i anslutning till tågstationen och busslinjerna 33, 34, 49 och 52 stannar precis utanför. Vill du ta dig till stadens flygplats Marseille Provence Airport går det en flygbuss var 20 minut från taxiparkeringen vid Square Navik. Där finner du också taxibilar redo att köra dig till din önskade destination. Ska du åka med kollektivtrafiken gäller en och samma biljett på stadens lokalbussar, metrolinjer och spårvagnar. Ska du resa mycket under din tid i staden kan du även köpa en biljett som tillåter dig att åka obegränsade gånger i 24 eller 72 timmar.

  Parkeringstips

  Det finns två parkeringsplatser du kan välja mellan när du letar efter en parkering åt din hyrbil på Marseille Saint Charles tågstation. En som kallas P1 och en som kallas P2 – Voltaire, båda kostar men på helger och helgdagar är de första 30 minuterna gratis på P1. Både parkeringsplatserna är lätta att ta sig till och kan göras via antingen Square Navik, Boulevard Voltaire, Avenue General Leclert eller avlastningsplatsen vid Bourdet.

  Du kan också välja att parkera din hyrbil i ett annat parkeringshus i centrala Marseille. Det finns mängder av allmänna och privata utomhus- såväl som inomhusparkeringar till förmånliga priser att ställa sig vid. Väldigt centralt hittar du parkeringen vid Vieux Port och Casino supermarket (som erbjuder gratis parkering i två timmar) och i området Castellane kan du ställa dig på The Super U, Simply Market eller Darty car park. På parkeringen Paul Ricard kan du ställa dig gratis men tyvärr finns det inte många platser, det kan därför var värt att ställa sig på en av de större avgiftsbelagda parkeringarna.

  Nyttiga länkar

  Marseille flygplats

  Marseille turistinformation