Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ EINDHOVEN FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Eindhoven flygplats - Se södra Nederländerna

  Eindhoven kanske inte är lika populär bland turister som andra städer i Europa. Besöker man Nederländerna är det oftast huvudstaden Amsterdam som ligger högst på listan, men faktum är att denna metropol i söder också har mycket att erbjuda. Inte längre endast en industristad (även om industrin fortfarande är stark i staden) välkomnar Eindhoven varje år fler och fler besökare som vill uppleva den livliga stadskulturen. Det senaste årtiondena har staden förvandlats till en modern och trendig storstad som står i spetsen bland landets kultur, design och teknik. Något som inte minst avspeglas i stadens ikoniska arkitektur, bland annat genom Evoluon, Effenaar, Van Abbemuseum och den futuristiska glasbyggnaden “The Blob”.

  Vill du turista runt bland stadens många sevärdheter och aktiviteter men samtidigt uppleva Nederländerna utanför stadskärnan kan vi på Auto Europe hjälpa dig. Genom att boka en hyrbil på Eindhoven flygplats kan du smidigt ta dig runt mellan städer, byar, naturområden och var som helst egentligen. Med en hyrbil är det du som bestämmer, om du så vill utforska de närliggande städerna Tilburg och Weert eller ta dig utanför landets gränser ända till Tyskland eller Belgien så är det helt upp till dig. Oavsett vad, är Auto Europe här för att hjälpa dig hitta hyrbilen som passar ditt ändamål till rätt pris. Påbörja din sökning överst på denna sida eller hör av dig till våra hjälpsamma hyrbilsexperter om du undrar något - du når dem lättast på +46 10 888 66 52.

  Flygplatsinformation

  Eindhovens flygplats är en modern och väl ansluten flygplats med över 80 destinationer, både i och utanför Europa. Det är landets näst största efter den internationella flygplatsen i Amsterdam och behandlar årligen cirka 6 miljoner passagerare (vilket är ingenting om man jämför med Amsterdam Airport Schiphols 71 miljoner). Den byggdes först endast med avseende att användas inom det militära, men används numera både inom det kommersiella och det militära. Under andra världskriget ockuperades flygplatsen av tyska trupper som dels bidrog till utbyggnader och utveckling, men som också resulterade i att stora delar förstördes av bomber. Idag finns dock inga spår av dessa förstörelser och Eindhoven flygplats är en av Västeuropas modernaste och mest framåt tänkande flygplatser. Vi tvivlar starkt på att du inte kommer ha ett trivsamt besök om du flyger till eller från flygplatsen.

  Eindhoven flygplats (VBY)
  Officiellt namn: Eindhoven Airport
  Adress: Luchthavenweg 25, 5657 EA Eindhoven, Nederländerna
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 6 kilometer utanför centrala Eindhoven.
  Flygbolag på flygplatsen: Ett tiotal flygbolag finns på flygplatsen, bland annat TUI, Ryanair, Wizz Air och Pegasus.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Eindhoven flygplats?

  Via Auto Europe kan du hyra bil på Eindhoven flygplats med välkända företag som Hertz, Europcar, Avis och många fler. De flesta leverantörerna har kontor med upphämtningsdiskar i närheten av ankomsthallen inuti terminalbyggnaden. Bege dig ditt för att hämta ut bilnycklarna och ta dig sedan till den speciella parkeringsplatsen som är avsedd för hyrbilar. Din lokala leverantör kommer ge dig mer information angående detta i samband med upphämtningen. Om leverantören du bokat med inte har kontor inne på flygplatsen arrangeras det oftast en buss som hämtar upp dig på flygplatsen och kör dig till kontoret. All information om var du hämtar upp din hyrbil på Eindhoven flygplats kommer stå på din voucher som du får av oss efter du bokat.

  Tänk på att det är varje individs ansvar att vara medveten om de lagar och regler som gäller i det landet man befinner sig i. Att sätta in sig i Nederländernas trafikregler kan därför vara en bra idé innan du hoppar in i bilen och kör ut mot ditt äventyr.

  Budget hyrbil på Eindhoven flygplats Budget på Eindhoven flygplats
  Luchthavenweg 13B,
  EA Eindhoven, Nederländerna 5657

  +31 88284 7640
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.30
  Lördag: - Söndag 08.00 - 23.30
  Hertz hyrbil på Eindhoven flygplats Hertz på Eindhoven flygplats
  Luchthavenweg 13B,
  EA Eindhoven, Nederländerna 5657

  +31 40 2521111
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 23-30
  Europcar hyrbil på Eindhoven flygplats Europcar på Eindhoven flygplats
  Luchthavenweg 13B
  EA Eindhoven, Nederländerna 5657

  +31 40 2454955
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 18.00
  Avis hyrbil på Eindhoven flygplats Avis på Eindhoven flygplats
  Luchthavenweg 13B
  EA Eindhoven, Nederländerna 5657

  +31 88 2847 640
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.30
  Lördag: 08.00 - 20.00
  Söndag: 08.00 - 23.30
  Sixt hyrbil på Eindhoven flygplats Sixt på Eindhoven flygplats
  Luchthavenweg 13B
  EA Eindhoven, Nederländerna 5657

  +31 402 820 875
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 22.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 16.00

  Terminaler

  Huvudbyggnaden består av en terminal som är uppdelad i två våningar. Den första våningen är i sig uppdelad i en ankomsthall och en avgångshall, samt har en 5.000 kvadratmeter stor bagagehall i terminalens östra del. Våningen över är var flygplatsens tull, affärscentrum och en del gater finns. Totalt har flygplatsen 12 gater varav 1-10 ligger på nedre våningen och 11-12 på den övre.

  Flygplatsfaciliteter

  I huvudhallen hittar du både växlingskontor och uttagsautomater, medan på första våningen finns ett affärscenter med sex konferenslokaler som kan hyras för olika ändamål. Offentliga toaletter finns i hela flygplatsen och gratis Wifi lika så. Eindhoven Airport uppfyller EU:s standarder när det gäller funktionshinderanpassning och passagerare med speciella behov kan därmed hitta rullstolsåtgång, plushissar och handikapptoaletter. Förutom en Starbucks kan du på den övre våningen finna ett hotell som varje dag serverar en frukostbuffé till bra pris. Utbudet på restauranger och butiker är inte jättestort, men alla de sakerna du behöver för en behaglig och trevlig väntetid finns att tillgå. Det finns totalt ett tiotal matställen och butiker att roa dig i medan du väntar på att ditt flyg ska borda.

  Hur kan man ta sig till och från Eindhoven flygplats?

  Bil

  Du kan hyra en bil på Eindhoven flygplats och själv köra in till Eindhoven eller någon annan nederländsk stad. Vägnätet är omfattande från flygplatsen och härifrån kan du enkelt ta dig till landets olika delar eller även till något av grannländerna. Ska du in till Eindhoven tar det cirka 10-20 minuter beroende på tid på dygnet och trafik. Det finns två vägar du kan ta, antingen kör du via motorväg A2/N2 och sedan tar avfart 30 in på Tilburgseweg, eller så kör du längst med Marinus van Meelweg, svänger höger in på Boschdijk och följer sedan vägen tills du anländer till Elisabeth-tunneln. Ska du istället köra till staden Tilburg är det en körsträcka på cirka 30 min och till kuststaden Haag i väst tar det lite mer än 1,5 timme.

  Kollektivtrafik

  Bredvid terminalbyggnaden finner du busstationer var bland annat två busslinjer som kör mellan flygplatsen och Eindhoven tågstation avgår var 10 min på vardagar (nr. 400 och 401). Det finns också olika AirExpress bussar att tillgå som kör till bland annat Den Bosch, Utrecht och huvudstaden Amsterdam. Närmaste tågstation är Eindhoven Centraal och den ligger cirka 8 km från flygplatsen, du behöver alltså först ta buss till tågstationen om du sedan vill åka vidare med hjälp av tåg. Klicka här för mer information om tågbiljetter och tågresor i Nederländerna.

  Taxi

  Taxibolaget som är certifierat och som har ett avtal med flygplatsen heter “Connexxion Taxi Service” och du finner deras fordon i den officiella taxiparkeringen bredvid terminalen (nära busshållplatserna). Observera att andra bolag också är aktiva på flygplatsen men att dessa inte har något avtal med flygplatsen, var därför försiktig med vilken taxibil du hoppar in i.

  Parkeringstips

  Ska du parkera din hyrbil på Eindhoven flygplats kan du göra det på en av flygplatsens tre parkeringsplatser. Gold Parking (P1) ligger precis utanför terminalen, Silver Parking (P3) ligger fem minuters gångavstånd från terminalen och Bronze Parking (P4 & P5) ligger sju minuters gångavstånd från terminalen. Vänligen uppmärksamma att det finns en del parkeringsplatser i området som inte är ägda av flygplatsen och där parkerade bilar regelbundet förstörs och har inbrott. Flygplatsen rekommenderar därför att ställa sig vid en av de officiella flygplatsparkeringarna nämnda ovan.

  Det finns en hel del parkeringsgarage och hus i centrala Eindhoven, men som en cykelvänlig och kollektivtrafik-uppmanande stad rekommenderas det att använda sig av stadens så kallade Park&Ride tjänst. Det innebär att du parkerar din bil en bit utanför staden och sedan tar buss eller tåg in till centrum. Detta är inte bara bättre för miljön utan det blir också billigare eftersom parkeringsavgifterna överlag är högre inne i stan.

  Nyttiga länkar

  Eindhoven flygplats


  Mer information om Eindhoven flygplats

  Eindhoven Airport
  Luchthavenweg 25
  EA Eindhoven, Nederländerna 5657

  IATA Code: VBY
  ICAO Code: ESSV
  Wikipedia sida
  Latitude: 51.4500
  Longitude: 5.3713

  Övrig information: Flygplatsen ligger cirka 6 kilometer utanför centrala Eindhoven.