Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I HAHN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Hahn – Garanterat bästa pris

  En hyrbil underlättar på semestern. Genom att ha hyrbil upplever man mycket mer samt gör semestern oerhört flexibel. Vill man besöka storstaden eller bara glida längs vinrankorna, båda delarna är möjliga med en hyrbil. Man behöver inte anpassa sig efter några externa tider utan styr helt enklet allt själv. Hyr du dessutom bilen via oss på Auto Europe garanterar vi hög kvalitet i alla led från kundtjänst tills det att du lämnat tillbaka bilen. Med över 60 års erfarenhet och starka samarbeten med några av de största aktörerna på marknaden kan vi idag erbjuda våra tjänster i över 150 länder och på totalt 24 000 upphämtningsplatser. Se till att boka i tid när du vill ha en hyrbil från flygplatsen i Hahn.

  Trafik och Parkering

  Att köra i området kring Hahn kan vara både underbart och mindre trevligt. Allt beror helt på vart man kör och när man kör. Området kring storstaden Frankfurt am Main kan vara tungt belastad med trafik under vardagar och rusningstrafik. Vill man däremot köra ut på landsbygden och följa någon av floderna Rhein eller Mosel är det både vackert att köra och lugn trafik.

  • I Tyskland är det högertrafik och här gäller i stort samma trafikregler som i Sverige.
  • Om du måste använda mobiltelefon medan du kör använd hands free, annars riskerar du att behöva betala böter.
  • Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse.
  • Under vintern är det lag på vinterdäck vid vinterväglag.

  För mer information, klicka här.

  Parkering

  Parkeringsmöjligheterna varierear. Vill man parkera på flygplatsen kan man både hitta korttids och korttids och långtidsparkering. Att parkera inne i Frankfurt är oftast inga problem, det finns gott om parkeringshus utplacerade i centrum. Vill man köra längs med vinodlingarna i Moseldalen eller längs Rhein så finns det också parkeringar längs med vägen. Det brukar inte vara några problem att hitta plats även under högsäsong.

  Geografisk information

  Hahns flygplats är placerad i ett underbart tyskt område. Med närhet till storstäderna Frankfurt am Main och Düsseldorf har man möjlighet att få puls, shopping och höjdupplevelser. Samtidigt som närheten till staden Koblenz gör att man även kan få ta del av Tysklands största vinodlingsområde. Koblenz ligger i Moseldalen och med den staden som utgångspunkt har man mycket att se fram emot. Klippan Loreley som är uppsatt på UNESCOs världsarvslista eller kanske helt enkelt besök på någon av de fantastiskt vackert belägna vingårdarna är nästan obligatoriskt. Har man inte upplevt den här delen av Tyskland är det definitivt dags att göra det.

  Hahns flygplats

  Flygplatsen är en mindre flygplats i europeiska mått med cirka tre miljoner passagerare om året. För några år sedan hade flygplatsen hela fyra miljoner passagerare men har sedan dess minskat lite med tanke på Frankfurts huvudflygplats som också vuxit. Men 1997 hade flygplatsen enbart 19 000 passagerare så expansionen har varit kraftig fram till idag. Från flygplatsen tar man sig lätt med buss eller hyrbil utan problem. Det finns förbindelser till de flesta städerna i området härifrån och man kan till och med åka med buss direkt till Luxemburg från flygplatsen.

  Frankfurt Hahn Airport (HHN)
  Hemsida: www.hahn-airport.de
  Telefonnummer: +49 (0) 6543 / 509-200

  Kollektivtrafik

  Det som gäller i området är buss.

  Tågstation: Tåg kan man inte ta direkt från flygplatsen i dagsläget men planer på att bygga en station i anslutning till terminalen sägs finnas och att bygget isåfall ska vara färdigt under 2018.

  Bra länkar

  Turistinformation Hahn