Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I DÜSSELDORF

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Düsseldorf – Garanterat bästa pris

  Med en hyrbil i Düsseldorf kommer er semester eller weekend resa bli så mycket enklare med den flexibilitet som en hyrbil ger en. När ni bokar en hyrbil via Auto Europe kommer ni att hitta ett stort utbud av många olika bilar till marknadens bästa priser. Med oss, kan ni känna er säkra på att ni hittar något som passar er, från minibilar utmärkta för att smidigt ta sig runt storstäder till stora flersitsiga bilar för de som behöver gott om plats och reser med en större grupp. Med Auto Europa kan ni genom den förträffliga sökmotorn snabbt och enkelt få upp de bilar som är tillgängliga på de datum ni önskar, och den kommer ge en en överskådlig blick på alla de leverantörer vi samarbetar med, så att ni enkelt kan välja det bästa för er.

  Düsseldorf är ett av många ekonomiska centrum i Tyskland, och är ett plats som många inte tänker på istället för andra populära destinationer som Berlin och München. Men Düsseldorf har mycket att erbjuda och är vida känt för dess rika nattliv, karnevaler och en högkvalitativ shopping som lockar trendmedvetna besökare från hela Europa. Staden håller också världens största båtmässa och har ett rikt kultur. Ett besök i Düsseldorf kommer enkelt att hålla er sysselsatta oavsett ert intresse, här finns lite av allt. Passa även på att njuta av de gudomligt goda bratwursts som man kan hitta lite överallt. Så vad väntar ni på? Hitta redan nu rätt hyrbil för er, och om ni har funderingar eller behöver hjälp, så är vår eminenta kundsupport redo att hjälpa till alla dagar i veckan. Längre ner på sidan listar vi upp några av våra favorit saker att göra i staden samt tips på bra dagsturer. Om ni är intresserad av en spännande roadtrip längs med den kända Autobahn som inkluderar Köln, Hamburg och Düsseldorf har vi en väldigt spännande roadtripguide som har utförliga rutter med tips på restauranger, sevärdheter och platser att bo på.

  Vill du läsa om tidgare kunders hyrbilsupplevselser med AUto Europe? klicka dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Düsseldorf som du hittar här.

  Hur är trafiken i Düsseldorf?

  Auto Europe gör det enkelt att hyra bil i Düsseldorf , men när det gäller att ta sig runt i själva staden kan det vara lite jobbigare, speciellt för ovana förare. Trafiken är ganska hektiskt och under rusnings blir trafiken oerhört tung. Sedan hjälper det inte att det är en stor pendlartrafik i Ruhrområdet där Düsseldorf agerar som mittpunkt för de som pendlar till storstaden Köln, vilket ökar på ännu mer på redan hårt belastade vägar. Det gäller att ta det lugnt och hålla sig lugnt och om man kan, planera sin körning under tider som är mindre hårt belastade. Vi har samlat nödvändig och nyttig information här, som är klart värt er tid att läsa för att ha lite mer kött på benen, innan ni beger er ut på vägarna i Tyskland.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Düsseldorf?

  Med tanke på antalet personer som pendlar in och ut ur staden, så kan det vara svårt under vissa tider att hitta en plats att parkera er hyrbil i Düsseldorf. I större delen av Düsseldorf så är det betald parkering som gäller med obegränsad tid på hur länge ni kan parkera där, oavsett runt det populära shopping området Königsallee, där finns även tillgång till större parkeringshus samt på utkanten av staden gratis parkering, med bra kollektivtrafik som tar er in till centrala delen av staden. Den normala parkerings avgiften är relativt hög och skiljer sig lite på vart man parkerar, men räkna med runt 1.45 euro per halvtimme.

  • Vid distrikten Stadmitte, Altstadt och Carlstad är det betalparkering som gäller under måndag till lördag från 09:00 - 20:00. Kostnaden här är 2.90 euro per timme.
  • I distrikten Golzheim, Derendorf, Pempelfort, tågstationen, Friedrichstadt, Oberkassel och Niederkassel är det betalparkering mellan måndag till lördag från 09:00 - 20:00 och det kostar 1.05 euro per halvtimme här.
  • I resterande Düsseldorf är det endast betalparkering på veckodagar och då mot en kostnad på 0.75 euro per halvtimme.

  Düsseldorf flygplats

  Düsseldorf flygplats är Tysklands tredje största och växer ständigt. Den omsatta drygt 21 miljoner passagerare och under de senaste tio åren har den ständigt utvecklats och erbjuder fler och fler destinationer. Från flygplatsen tar man sig lättast till staden med tåg om man har valt att hyra bil i Düsseldorf . Det går flera tåg till olika destinationer i området och de går ofta. Man kan även åka med buss eller hämta ut sin hyrbil direkt på flygplatsen. Utöver denna stora flygplats som de flesta flygbolag flyger till så finns där en mindre flygplats vart många lågprisbolag flyger till.

  Düsseldorf flygplats (DUS)
  Adress: Flughafenstraße 105, 40474 Düsseldorf, Tyskland
  Telefonnummer: +49 211 421-0
  Hemsida: www.dus.com

   

  Düsseldorf - Weezes flygplats (NRN)
  Adress: Flughafen-Ring 1, 47652 Weeze, Tyskland
  Telefonnummer: +49 2837 666111
  Hemsida: airport-weeze.com

      

  Att göra i Düsseldorf

  • Känigsallee: Denna kända gata är internationellt känd för sitt överflöd av modebutiker och är den stora shopping gatan, även kallad som Champs-Élysées av Tyskland. Gatan består av två gator som är fint uppdelad av en kanal.

  • Gamla stan: Denna världskända delen av Düsseldorf blev helt återuppbyggd efter andra världskriget, och det byggdes upp i samma stil som det ursprungligen var, vilket gör att det ser ut som en riktigt historisk plats. Denna del av Düsseldorf kallas oftast för den längsta baren i världen , eftersom inom en kvadratkilometer hittar ni mer än 260 olika barer och bryggerier.

  • Strand promenaden: Promenera längs med stranden av Rhen som räknas bland de vackraste i hela Tyskland. På denna sida av Rhen, som kallas den enda rätta av de som bor i Düsseldorf och tvärtemot av de som bor i Köln, så skiner solen hela dagen vilket bidrar till en härlig stämning medans man njuter av den vackra sträcka. Den förbättrades ytterligare av staden genom att de dirigerade bort all trafik från denna del av staden , genom att bygga en tunnel så att de endast är en gågata.

  • Media Harbor: Düsseldorf senaste landmärke där gammalt blandas ihop med nytänkande och innovativa byggnader. Detta område var tidigare den gamla hamnen, men har omvandlats till ett härligt distrikt med unik arkitektur som står sida vid sida av gamla och skyddade byggnader. Om ni gillar annorlunda arkitektur samt historisk är detta ett drömställe att vandra runt i.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Düsseldorf

  Slottet i Benrath

  Drygt en halvtimme utanför Düsseldorf hittar ni ett av de största slotten som byggts i Tyskland och är byggt i barockstil. Detta är ett utmärkt ställe att spendera en dag för de som är intresserade i slott och tysk historia. Det välskapta och dekorativa slotten från 1700-talet är omgivet av fina trädgårdar som hushåller två museum som visar upp hur det var att leva i slottet under olika historiska epoker.

  Zeche Zollverein

  Hela Ruhrregionen var länge en dominerande kolbrytningsregion i Tyskland och i Essen, som ligger mellan Düsseldorf och Dortmund och tar runt en halvtimme att nå med hyrbil, ligger världens vackraste kolgruva. Detta industrikomplex som ligger i Essen grundades 1846, och är nu listat som UNESCO:s världsarvslista där det finns utställningar och ett intressant museum som visar regionens historia och dess betydelse.

  Skihalle Neuss

  Kanske åker ni till Düsseldorf under sommaren, eller ni är sugna på att åka skidor men inte vill åka långt iväg till någon av Europas vinterdestinationer. Runt tjugo minuter utanför Düsseldorf finns där möjlighet att kunna åka skidor, året om. Jever Fun Skihalle är en skidbacke som är inomhus och erbjuder lätt en dag full av vinteraktiviteter med gott om härlig snö och en skidlift som tar er till toppen.

  Geografisk information & historia

  Düsseldorf ligger lite norr om Köln och lite söder om Ruhrområdet men räknas ibland in tillsammans med Köln i området som även nämns som en megastad. Düsseldorf är huvudstad i bundeslandet Nordrhein-Westfalen och är ett starkt ekonomiskt centrum för hela Tyskland. Med storföretag huserande i staden har man markerat närvaro som en viktig del av Tyskland för hela Europa och världen. Idag är staden även centrum för kultur, handel, industri och administration. Universitetet i staden gör att många ungdomar dessutom bor här och det bådar gott inför framtidens återväxt i staden. Inne i centrum finns det gott om trevliga tyska restauranger och caféer samt museer som är värda sina besök. Düsseldorf andas drivkraft och är en häftig stad att uppleva som har hög puls även fast den bara har drygt 600 000 invånare

  Går man tillbaka i historiens gång kan man spåra Düsseldorf ursprung till germanska stammar som kämpade mot de romerska styrkorna. Det var först runt år 1135 som stadens omnämndes vid namnet Düsseldorf och var under många århundraden en plats som slogs av många olika fraktioner som ville kontrollera staden. En stark rivalitet växte upp mellan Köln och Düsseldorf mycket på grund av de var på slogs på olika sidor i en hel del fältslag samt där var en tävling under den industriella revolutionen. Och denna rivalitet kommer till uttryck i humoristisk form under den årliga karnevalen. Efter de båda världskrigen var Düsseldorf mer eller mindre helt förstört, som numera har återuppbyggts till nya fräscha och innovativa byggnader som har bidragit till den välmående kultur och industriella stad som det är i dagens läge.

  Ta sig runt i Düsseldorf

  En viktigt sak att ha i åtanke när ni kör i Düsseldorf är att staden är en miljö zon, vilket innebär att alla bilar måste ha ett klistermärke som uppvisar bilens utsläpps kategori. I Düsseldorf finns där bra med alternativ att ta sig runt staden med hjälp av kollektivtrafik. Inne i staden kan ni enkelt ta er runt med antingen via buss, spårvagn eller tunnelbana. Sedan i mitten av Düsseldorf finns där en stor tågstation som har över 1200 ankommande tåg varje dag. Från här kan ni enkelt ta er till större orter runt hela Europa, då Düsseldorf tågstation är en viktig hubb för tågtrafiken i Europa.

  Kan jag hyra husbil i Düsseldorf?

  Med Auto Europe är det möjligt att hyra husbil i Düsseldorf till makalöst låga priser. En husbil är det ultimata sättet att ta sig fram och upptäcka Tyskland och Düsseldorf i er egen takt. Njut av den magnifika känslan av att resa runt med ett hem. Tag ert resande till nästa nivå med Auto Europe.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Düsseldorf