Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I NÜRNBERG

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Nürnberg med Auto Europe

  Hämta upp din hyrbil i Nürnberg och njut av det vackra bayerska landskapet! Res runt den sagolika regionen och besök charmiga byar omgivna av fantastiska miljöer i din egen takt och få mer valuta för pengarna. Med en hyrbil från Auto Europe sparar du inte bara på själva biluthyrningen men du får också förstklassig service.

  Medan du befinner dig i Nürnberg bör du passa på och besöka stadens slott som är en av stadens mest fotograferade byggnader eller ströva runt gamla stan eller längs med Pegnitz-floden. Besök museer som leksaksmuseet eller en av stadens många kyrkor och om du befinner dig runt staden i juletid får du absolut inte missa den årliga julmarknaden.

  För den som vill se mer av omgivningarna är en tripp till den bayerska huvudstaden München eller en roadtrip längs den romantiska vägen självklara val.

  Trafik

  Som den näst största staden i Bayern kan du förvänta dig en hel del trafik under rusningstid och helgdagar. Planera din körning väl när du ska hyra bil i Nürnberg och undvik att köra in och ut ur staden under dessa tider. När det kommer till de tyska körvanorna är det ungefär desamma som hemma i Sverige och merparten av väggunderlagen mycket goda. Följande saker bör man dock beakta:

  • På tyska motorvägar (Autobahn) gäller fri fart så länge inte något annat har angetts. Den yttersta filen används av förare och fordon som kör snabbats och var uppmärksam på att du inte ligger och slö-kör i denna.
  • Vid mycket trafik används ofta den yttre filen på motorvägarna. Det indikeras med skyltar om dessa är öppna att köra i. Använd de inte till att köra om fordon på insidan. Det kan ge mycket höga böter och ska enbart används om det är indikerat att de får användas.
  • Tyska förare indikerar gärna med varningsblinkers om de skulle upptäcka kö framför dem så att andra medtrafikanter kan hitta sakta ner i tid.
  • Om du vill prata i mobiltelefon måste du använda hands-free.
  • Under vintern när det gäller vinterväglag är det lag på att vinterdäck. Dubbdäck är dock förbjudet.

  Du hittar mer information i vår informativa körguide för Tyskland med trafikregler och restriktioner här.

  Parkering

  Inne i Nürnberg hittar du flertalet parkeringsalternativ, både på allmänna parkeringar och parkeringsgarage. Du kan även välja att parkera din hyrbil i Nürnberg i utkanten av staden, där finns så kallade P & R parkeringar tillgängliga, varifrån du enkelt kan ta dig in till centrum med hjälp av kollektivtrafiken.

  Geografisk information

  Staden som ligger belägen vid Pegnitz-floden och Europakanelen i den tyska staten Bayern har ett invånarantal på cirka 517.000 invånare. Här råder så kallat kustklimat som influeras av stadens inlands position. Vintrarna är antingen milda eller kalla med medeltemp på -3 - 4 grader. Somrarna är oftast varma med cirka 25 grader.

  Nürnberg flygplats

  Nürnberg flygplats är den näst mest trafikerade flygplatsen efter München i Bayern med cirka 3.3 miljoner passagerare om året. Den ligger belägen cirka 5 km norr om stadskärnan och erbjuder reguljära och charterflyg till många destinationer runt om i Europa.

  Nuremberg Airport (NUE)
  Hemsida: airport-nuernberg.de
  Tel: +49 911 93700

  Kollektivtrafik

  Nürnberg har goda kollektiva förbindelser både inom staden och till andra destinationer såsom München och Ingolstadt. Inom staden kan du ta dig runt med hjälp av spårvagn, buss, snabbtåg (S-bahn) och tunnelbana.

  Bra länkar

  Turistinformation Nürnberg