Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ NÜRNBERG FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Nürnberg flygplats – Boka och spara

  Känd för sin fantastiska julmarknad varje år, kan du med hjälp av hyrbil från Nürnberg flygplats utforska en hel rad av andra sevärdheter och aktiviteter som den härliga bayerska staden har att erbjuda. När du bokar bil med oss på Auto Europe är vårt mål att inte bara göra din upplevelse så enkel och bekväm som möjligt, utan även prisvärd. Spara med våra fantastiska priser och ta med vänner eller familj på en härlig resa i södra Tyskland.

  Flygplatsinformation

  Nürnberg Airport (NUE)
  Officiellt namn:Nuremberg Airport, på tyska känd som Albrecht Dürer Flughafen Nürnberg.
  Adress: Flughafenstraße 100, 90411 Nürnberg, Tyskland
  Läge: cirka 5 km norr om Nürnbergs mitt.
  Flygbolag på flygplatsen: Airberlin, Lufthansa, Turkish Airlines, Swiss, Air France, KLM, Vueling, Eurowings, TUI Fly, Sun Express, Ryanair, Wizz Air, Corendon Airlinesm Germania, Brussels Airlines.

  Terminaler

  På Nürnberg flygplats hittar du ankomster och avgångar bekvämt belägna under ett och samma tak på passagerarterminalen. Ankommande passagerare och bagageupphämtning hittas i terminalens västra del på bottenplanet. Bottenplanet huserar även incheckningsdiskar och säkerhetskontrollen. Medan det övre planet huserar gater och taxfree-området samt ett observationsdäck.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Du som valt att hyra bil på Nürnberg flygplats hittar leverantörernas diskar i ankomsthallen, strax efter att du lämnat bagageupphämtningen. För att göra din upplevelse så smidig som möjligt är det bra att noggrant läsa igenom din bokningsvoucher innan upphämtningen. Se även till att ha alla nödvändiga dokument som körkort, kreditkort och voucher nära till hands. Nedan hittar du öppettider för våra leverantörer på Nürnberg flygplats. Om du skulle anlända utanför ordinarie öppettider eller landar sent på grund utav försenat flyg är det viktigt att du kontaktar oss på Auto Europe så att vi kan meddela leverantören.

  Företag Öppettider
  Alamo Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör-sön 8.00 till 23.00
  Avis Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör 9.30 till 18.00
  Sön 9.00 till 23.00
  Hertz Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör 9.00 till 18.00
  Sön 10.00 till 23.00
  Dollar 7.00 till 23.00
  Enterprise Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör-sön 8.00 till 23.00
  Budget Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör 9.30 till 18.00
  Sön 9.00 till 23.00
  Thrifty Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör 9.00 till 18.00
  Sön 10.00 till 23.00
  Interrent Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör 8.00 till 23.00
  Sön 9.00 till 23.00
  Keddy Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör 8.00 till 23.00
  Sön 9.00 till 23.00

  Flygplatsfaciliteter

  Passagerare som ska flyga från Nürnberg flygplats kommer att få en trevlig upplevelse med flertalet restaurang- och barfaciliteter runt terminalen. Vare sig du letar efter en snabb macka, en varm måltid eller varför inte en cocktail i Panorama Loungen innan planet lyfter. För den som vill ta del av shopping-utbudet finns en välfylld taxfree butik såväl som resebutik och bokshop. Du kan till och med passa på att snygga till din frisyr hos flygplatsen frisör innan du reser vidare.

  För den som glömt växla pengar eller behöver mer kontanter finns faciliteter tillgängliga på flygplatsens valutaväxlingskontor. Du hittar även gratis wifi i hela terminalbyggnaden och flygplatsen har utmärkta konferensfaciliteter.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Via B4R tar du dig in till centrala Nürnberg på bara 20 min med hyrbil från Nürnberg flygplats. Även den bayerska huvudstaden München, som är hem till den årliga ölfestivalen Oktoberfest nås enkelt via A9 på lite under 1 timmar. För den som hellre är intresserad av vin kan den historiska vin-huvudstaden Würzburg nås via A3 på lite över en timme.

  Via tunnelbanelinjen U2 kan du som hellre använder dig av kollektiva trafikmedel, bekvämt ta dig in till stadskärnan och den centrala tågstationen på cirka 12 min. Härifrån kan sedan passagerare enkelt ansluta till andra tunnelbanelinjer och andra kollektiva medel såväl som utforska sevärdheter till fots. Tågstationen har även flertalet anslutningar till andra tyska städer och destinationer. Direkt utanför terminalen, hittar du även två stycken stadsbusslinjer, nummer 32 och 33. Utanför ankomstområdet hittar du även taxi tillgängligt dygnet runt.

  Parkeringstips

  Nürnberg flygplats erbjuder flertalet alternativ när det kommer till parkeringsmöjligheter. Korttidsparkeringen kan hittas på parkering P5, belägen ett stenkast från terminalbyggnaden, medan fordon som behöver parkera en längre tid kan ställas på parkeringshusen P1, P2 och P3.

  För den som är sugen på en dag med sightseeing inne i staden men vill slippa behöva stressa över att hitta lediga parkeringsplatser är Park & Ride alternativen i utkanten av centrum att rekommendera. Här hittar du gott om parkeringsplatser och du kan sedan ta dig in till centrum via kollektivtrafiken. Annars hittar du ofta avgiftsbelagda parkeringsplatser på större köpcenter.

  Bra länkar

  Nürnberg flygplatsinformation