Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I HANNOVER

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Hannover - Bästa priserna med Auto Europe

  Hannover, denna charmiga provins lyckas på något sätt vara både en livlig och en avslappnad stad samtidigt. Trots att stora delar av staden förstördes under andra världskriget, har staden förvandlats till ett blomstrande kulturcentrum som ligger djupt i Tysklands hjärta . Hannovers bekväma läge mitt mellan Berlin (i öster) och den nederländska gränsen (i väster) gör det också till en mycket lämplig start för vidare utforskning av norra Tyskland. Genom att hyra bil i Hannover blir det ännu lättare att hinna med så mycket som möjligt. Hannover är ett resmål som passar alla plånböcker. Allt från pampiga lyxhotell till små charmiga ställen med låg levnadskostnad.

  Om ni är ute efter kultur så har Hannover mycket att erbjuda. En av de mest besökta museum är Niedersachen statsmuseum, som erbjuder utställningar som visar sällsynt konst från medeltiden. Denna utställning har kända verk som Rembrand , Ruben och andra mästerverk. Är ni ute efter kanske ett mer modern konst så ligger Sprengel centralt i staden. Detta museum har röstats till ha mest moderna konstsamlingar i Europa.En annan viktig attraktion är Operan, ett stort operahus byggt i den äkta neoklassiska stilen i mitten av 1800-talet.
  På vintern blir hela stadens historiska centrum omgjort till en medeltida by och julmarknad, vilket gör det till en mycket speciell tid att besöka.

  Stadens närhet till ett antal magnifika parker och trädgårdar gör det också till ett perfekt resmål under sommaren. Några av de områden som står utöver de andra är Herrenhäuser Gärten (en serie vackra barockträdgårdar väster om stadens centrum), Maschsee-sjön (en favoritplats för båtliv och simning) och Eilenriede, Europas största stadsskog. När det varma vädret sveper över Niedersachsen under de långa sommarmånaderna, startar några av de livligaste festivalerna i Tyskland, särskilt Maschseefest, Marksmen's Festival och International Fireworks Competition. Utöver detta erbjuder staden från charmiga små gator där man kan hitta allt möjligt, till stora öl trädgårdar. Här finns alltid något att göra , från liten till gammal.

  Ett av de mest bekväma sätten att utforska Niedersachsen och resten av norra Tyskland, inklusive Hamburg och Bremen är med en hyrbil. Med över 60 års erfarenhet arbetar Auto Europe med de bästa biluthyrningsleverantörerna i Tyskland och alla andra delar av världen, så boka online nu för att få den bästa priset.Och om där är något ni funderar på , tveka inte att ring till våra biluthyrnings experter som gärna svarar på alla era frågor.

  TRAFIK OCH PARKERING

  Med de stora motorvägarna nära Hannover centrum (A2 och A7) betyder det inte bara att staden är snabb och lättillgänglig med bil, men att det också är ett viktigt knutpunkt i Tysklands omfattande motorvägssystem. Körförhållanden i Tyskland är bland de bästa i Europa. Breda fem- och sexfälts vägar både omger och går över staden så man kan enkelt ta sig runt med sin hyrbil från Hannover.Det bör noteras att stadens historiska hjärta är reserverat för fotgängare. Med tanke på Hannovers effektiva kollektivtrafiksystem är det i de flesta fall lämpligt att parkera hyrbilen och sedan använda de lokala bussar eller spårvagnar inne i centrala delarna.
  Några tips för att köra i Tyskland:

  • Körning sker på högersida
  • Säkerhetsbälte är ett måste
  • Använding av mobiltelfon medans man kör , är strikt förbjudet, med undantag för hands-free
  • När man kör i tunnel, måste ljuset vara på

  PARKERING

  Utanför centrala Hannover finns där P+R parkering som är gratis, och sedan kan ni ta kollektiv trafik in till centrum.Skulle ni välja att åka in i staden så finns där en del 24-timmars parkeringar i centrala stan. Här är en liten lista över de stora parkeringarna som det är störst chans att hitta plats på. Räkna med en kostnad runt 1 till 2 Euro/timme.

  • Osterstrasse (Osterstrasse 42)
  • Windmühlenstrasse (Windmühlenstrasse 3)
  • Oper/Kröpcke (Opernplatz 1)
  • Altstadt (Schmiedestrasse 13)
  • Mehlstrasse (Mehlstrasse 2)
  • Rosenquartier ( Andreaestrasse 4)
  • Vinci Park Raschplatz (Rundestrasse 8)

  GEOGRAFISK INFORMATION

  Niedersachsen federalstat upptar en stor del av norra Tyskland. Regionen domineras av flera stora floder som Ems, Weser, Aller och Elbe. Hannover är huvudstad i den näst största tyska staten efter landområde (18 388 kvadratkilometer) och den fjärde största i befolkningen (7,9 miljoner). Niedersachsen gränsar till Nederländerna, Nordsjön och de tyska delstaterna Schleswig-Holstein, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Sachsen-Anhalt, Thüringen, Hesse och Nordrhein-Westfalen. Nästan 20% av markområdet Niedersachsen utpekas som naturparker . Där några som är värda att nämna är Lunebruger , Heide och Sudheide. Detta är ett unikt tusenårigt landskap. Ingenstans i mellan Europa hittar man ett sådant stort hedområde. Här hittar man den unika blandningen av ljung, klockljung, enbuskar, får, uråldriga gårdar till moderna bio odlingar. Att sitta här och njuta av en picknick och skåda ut över de violetta landskapen är rofullt och imponerande. I Harz kan ni hitta denna regions högsta punkt,Wurmberg (971 meter över havet)

  Hannover flygplats

  Hannover flygplats (HAJ) är också känd som Hannover-Langenhagen. Beläget 13 kilometer norr om Hannover centrum tar det drygt 20 minuter med din hyrbil från Hannover .Väljer ni tåg, räkna med 15 minuters restid. Detta är den nionde största flygplatsen i Tyskland och har ett brett utbud av anläggningar på plats, inklusive lekplatser, en bensinstation, frisörsalong, massage stolar, muslimska bönerum, konferens center, apotek, betjänad parkering och ett VIP-område.Från Stockholm tar det ungefär 1 timmer och 40 minuter att ta sig ner hit.

  Hannover flygplats (HAJ)
  Adress: Flughafenstraße 4, 30855 Langenhagen, Tyskland
  Hemsida: www.hannover-airport.de
  Telefon: +49 511 9770
  Flygbolag som betjänar Hannover flygplats: Från Sverige nio olika bolag som flyger hit Lufthansa, KLM, Swiss air, British Airways, SAS, Air France, LOT, Austrian Airlines, Brussel Airlines .

  KOLLEKTIVTRAFIK

  Hannover har ett fantastiskt kollektivtrafiksystem, och ni reser bekvämt och billigt. Med det utbyggda nätet för S-Bahn, Stadbah(spårvagn) samt bussat är man garanterad obegränsad rörlighet. Om du planerar att göra mer än två resor med spårvagn, buss eller tunnelbana, är en dagbiljett din bästa satsning, och om du köper obegränsad resa till alla delar av staden. Dagbiljetter gäller till sista dagens anslutning, som normalt slutar någon gång efter midnatt. Var medveten om att vissa biljetter måste valideras i den blå biljettmaskinen, och vissa inte, beroende på maskin. En bra investering är Hannover-kortet, en prisvärd turistbiljett utfärdad av det lokala turistkontoret som inkluderar gratis resor och rabatter för några lokala attraktioner.

  Förutom att vara utgångspunkten för höghastighetståget Hannover-Würzburg, liksom huvud navet för S-Bahn-nätet, är stadens centralstation - Hannover Hauptbahnhof - en viktig utgångspunkt för det tyska höghastighets-ICE (Intercity Express), som förbinder Hannover med destinationer över hela Tyskland.
  Stadens centralstation moderniserades överdådigt för Expo 2000 World Exposition och etablerades som den finaste i landet. Staden är också känd för sina designerbussar och spårvagnar, i synnerhet de ikoniska TW 2000 och 6000 spårvagnarna.

  På Ustra Service Center City på Platz der Weltausstellung kan du köpa biljetter till lokalbuss-, spårvagns- och järnvägsnät, hitta exemplar av tidtabeller för transport eller helt enkelt fråga hur man går från en plats till en annan med hjälp av alla typer av kollektivtrafik.

  Nyttiga länkar

  Hanovers officiella sida