Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ HANNOVER FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Hannover Flygplats - boka och spara

  Den här tyska staden kryllar av historia. Hemmet för Hanover-dynastin - monarker som regerade över Hannover och Storbritannien från 1700-talet tills Victorias regeringstid slutade 1901 - är utan tvekan helt majestätisk, dock ledde den allvarliga bombningen av britterna under andra världskriget till att staden nu har en annan estetik. Kvarlevor av detta kungliga arv finns kvar runt Hannover, med gröna parker som finns i stora områden inom stadens gränser. Eilenriede är den största stadsbaserade skogen i Europa och är över dubbelt så stor som New Yorks Central Park. Tyvärr förstördes mycket av Hannovers ursprungliga byggnader med bomber och dessa ödemarker var snabbt och ofta ombyggda. Detta har lämnat staden med en blandning av medeltid, renässans och ofta mindre attraktiv modern arkitektur.

  Idag är Hannover en affärsorienterad stad - shoppingområdena är av hög standard, vilket gör staden till en trevlig plats för en stadstur. Två av världens största mässor, Cebit och Hanover Messe äger också rum varje år i staden där tusentals besökare tar sig till Hannovers livliga ölhallar och vackra kyrkor. Hannover ligger i ett centralt läge i Tyskland, med bra motorvägsförbindelser till München,Hamburg och Berlin, vilket gör hyrbil från Hannover Flygplats till ett mycket populärt val bland resenärer och turister, som såväl som affärsmän.

  På dagen har Hannover många kulturella attraktioner. Herrenhausen är ett fantastiskt landsbygdshem som tillhörde britterna och är bara en 10 minuters resa från staden. Residenz-museet är en annan intressant attraktion, och finns inuti Celle Castle, som visar Hanoverianska artefakter och ligger cirka en halvtimmes resa från staden. På natten har staden ett blygsamt nattliv - inget att konkurrera med i Berlin eller München, men där finns stort utbud av barer och klubbar som passar de flesta. Även om stadens centrum tenderar att vara tyst på natten, har gamla stan vanligtvis mer liv. Staatstheater erbjuder opera, ballett och teater, medan de som vill se något annorlunda som cabaret kan besöka, Georgspalast.

  Auto Europe är stolta över att ha varit i hyrbilsbranchen sedan 1954 och har utvecklat utmärkta band med alla av de bästa uthyrarna. Det innebär att vi kan erbjuda de bästa priserna på marknaden. Ta en titt på vår bokningsmotor eller ring vårt kundserviceteam för att börja planera din semester i Tyskland. Hannover är den perfekta starten för att utforska resten av Tyskland och Centraleuropa - en hyrbil från Auto Europe gör att du kan njuta av allt som området har att erbjuda i din egen takt.

  Flygplatsinformation

  Hannover Airport (HAJ)
  Adress: Flughafenstraße 4, 30855 Langenhagen, Tyskland
  Tel: +49 511 9770
  Plats: Flygplatsen, även känd som Hannover-Langenhagen, ligger 7 miles norr om staden Hannover.
  Flygbolag som betjänar Hannover flygplats: Många nstionella och Internationella flygbolag opererar på Hannover Airport, inklusive Air Cairo, Air France, British Airways, Condor, Eurowings, KLM, Lufthansa, Norwegian Air och TUI fly Deutschland

  Terminaler

  Hannover flygplats består av tre terminaler för offentlig användning, A, B och C. Alla tre terminaler är nära varandra, anordnade inom kort gångavstånd från varandra. Ankomsterna ligger på Nivå 1 på varje terminal, med avgångar på nivå 2. Terminal D används av brittiska RAF för att transportera soldater. Flygningar är tillgängliga till över 50 destinationer över Europa, Asien och Afrika, inklusive Amsterdam, Barcelona, ​​Belgrad, Boa Vista, Hurghada, Istanbul, Kiev, Marrakesh, Monastir, Moskva, Skopje och Wien.

  Upphämtning och återlämning av hyrbil

  När du ska hyra bil från Hannover flygplats bör du vara noga med att ha koll på uthyrarens öppettider. Vi arbetar med några av de mest tillförlitliga uthyrarna på Hannover flygplats, inklusive Alamo, Dollar, Europcar, Budget, Avis, Hertz och Enterprise. Biluthyrningsdiskar kan hittas på bottenvåningen, mellan Terminal A och Terminal B. När du plockar upp din hyrbil ska du se till att du tar med ditt körkort med minst 3 års giltighet, det kreditkort som du gjorde bokningen med och 2 adressbevis, annars kan uthyraren vägra din hyra. Var försiktig med att kontrollera eventuella skador på fordonet och uppmärksamma din uthyrare så att du undviker tvister mot bilens självrisk, vilket kan påverka din deposition.

  Öppettider uthyrare

  Uthyrare Öppettider
  Alamo måndag-fredag 07.00 - 11.00
  lördag-söndag 08.00 - 11.00
  Avis måndag-fredag 07.00 - 11.00
  lördag 08.00 - 22.00
  söndag 08.00 - 11.00
  Budget måndag-fredag 07.00 - 11.00
  lördag 08.00 - 22.00
  söndag 08.00 - 11.00
  Enterprise måndag-fredag 07.00 - 22.30
  lördag-söndag 09.00 - 22.30
  Europcar måndag-lördag 07.00 - 11.00
  söndag 08.00 - 11.00
  Thrifty måndag-lördag 07.00 - 11.00
  Stängt på söndagar

  Flygplatsfaciliteter

  Hannover Airport är en mycket modern flygplats med utmärkta faciliteter. Som en stor affärsdestination för stora grupper har flygplatsen flera konferenslokaler som kan passa upp till 350 personer. Varje terminal erbjuder butiker, som inkluderar Aviator, Virgin Media, Heinemann och Edeka. Varje söndag tillåts lokalbefolkningen att använda dessa affärer utan kostnad. Gratis wifi finns tillgängligt genom var och en av terminalerna i 3 timmarsperioder. För stressade resenärer som är på affärsresa, finns massagestolar på båda sidorna av säkerhetskontrollen, samtidigt som utbredda mobila laddningsenheter säkerställer att du är ansluten under din vistelse på flygplatsen. En frisörservice finns även tillgänglig för passagerare, och man kan också besöka kasinot i Terminal C. Banktjänster finns också tillgängliga. De som reser med barn kommer att var glada att höra att det finns lekplatser inom varje terminalbyggnad, möjlighet till skötrum. Den informationspunkten ligger i terminal B. För passagerare som kräver särskild assistans, har flygplatsen bra tillgänglighet - ta kontakt med flygplatsen före ditt besök för att se hur de kan hjälpa till på bästa sätt möjligt.

  Transport/Hur man kommer till flygplatsen

  Med bil
  Det borde ta mellan 20 och 45 minuter att nå Hannover flygplats från stadens centrum med bil. Ta Vahrenwalder Street och fortsätt sedan till Flughafenstrasse vid den stora korsningen. Runt rusningstid kan det finnas mycket trafik, så lämna gott om tid när du returnerar din hyrbil från Hannover Flygplats . Aral, Clean Car och Esso har alla bensinstationer precis utanför Vahrenwalder Street, så snälla se till att du returnerar ditt fordon med den överenskomna nivån på bensin, om det anges inom din policy.

  Med buss och taxi
  Det finns flera metoder för kollektivtrafik som förbinder Hannover flygplats till staden. Den lokala 470 bussen förbinder till Langenhagen Central Station, man kan ta RB38 tåget till stadens centrum. Men den enklaste metoden är helt enkelt att ta S5-S-Bahn, som kan nås i terminal C och körs var 30: e minut. Det tar cirka 15 minuter att nå centrum och kostar runt 4 euro envägs.

  Olika taxitjänster fungerar på flygplatsen och alla kan hittas strax utanför ingången till varje terminalbyggnad. Passagerare kan förvänta sig en enda resa till staden för att kosta ca 30 €, vilket är en annan anledning att boka en hyrbil istället och resa på ditt infall, ibland till priser lägre än detta för en hel vecka.

  Parkeringstips

  Hannover flygplats har mer än 14 000 parkeringsplatser i olika priser beroende på närhet till flygplatsen och tilläggstjänster. Flygplatsen garanterar att varje kund som önskar en parkeringsplats kommer att kunna hitta eller förboka en. För tips om körning i Tyskland, besök vår praktiska sida här.

  Nyttiga länkar

  Hannover flygplats hemsida