Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BREMEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Bremen - Garanterat bästa pris

  Med Auto Europe har ni den fina möjligheten att kunna enkelt och smidigt hitta en hyrbil i Bremen. Vi är numera i ett sådant läge att efter många års av hårt arbete med leverantörer från hela världen, så kan vi erbjuda er kunder marknadens absolut bästa priser. Vi har även en prisgaranti för att garantera att ni får de bästa priserna. Inte bara är vi bäst på priser, utan vi har även ett mycket brett sortiment av bilar ni kan välja mellan så vi är säkra på att ni hittar just en bil som passar era krav och ändamål. Med Auto Europe har ni möjlighet att hitta hyrbil på över 24 000 destinationer och vi finna i över 180 länder. Så om ni letar efter annan plats i Tyskland, som München, Berlin, Stuttgart eller många andra platser runt i Tyskland eller Europa så har vi något att erbjuda er. Skulle ni ha funderingar, frågor eller behöver hjälp så är våran prisbelönade kundservice tillgängliga alla dagar i veckan på +46 10 888 66 52

  Med er hyrbil kan ni enkelt utforska denna livliga stad som ligger i nordvästra Tyskland och är världskänd för dess öl och dess lokala fotbollslag Werder Bremen, samt genom bröderna Grimms fantastiska barnböcker. Men staden har mer att erbjuda än en välsmakande öl och relativt framgångsrikt fotbollslag, här kan ni även se populära sevärdheter som en kyrka från 1200 talet, historiska och färgrika kvarter i den äldsta stadsdelen Schnoor, gastronomiska upplevelser längs med promenadstråket Schlachte och mycket mer. Med en hyrbil via oss på Auto Europe kan ni på ett enkelt och flexibelt sätt ta er runt staden och se allt detta och även ta er till närliggande städer som Hamburg, Hannover eller köra till grannlandet Nederländerna och ta del av vad de har att erbjuda.

  Hur är trafiken i Bremen?

  Vill ni kunna utforska denna historiskt rika stad är det enklaste och smidigaste valet att hyra bil i Bremen, som är en mycket viktigt knutpunkt mellan olika motorvägar som förbinder andra större städer med varandra och även motorvägen som tar er till Nederländerna. Bremen är den bästa platsen om man önskar hålla sina valmöjligheter öppna för vart man önskar ta sig. Något att tänka på när man kör i Tyskland, är att de flesta städerna kräver att man har en miljö dekal för att köra i staden, Bremen är en av dem som kräver detta. Det är möjligt som turist att köra genom dessa miljözoner om ni kan visa upp en bekräftelse på en hotell bokning i staden. Eftersom detta är en anknytnings stad, kan ni räkna med att under vardagar att det kan bli långa köer på de vägar som leder upp till Autobahn och även på själva Autobahn, speciellt på de vägar som leder till till städer som Hamburg, Frankfurt och München. En stor sak som skiljer mot de svenska avarterna är att här är de snävt tilltagna så var bereda på det och bromsa in i tid så ni klarar av de tvära kurvorna som följer efter avfarterna. Utöver det så är det inte så mycket som skiljer svensk trafik mot tysk trafik, de är båda väl disciplinerad och håller hårt på vägreglerna. En sak man bör ha i åtanke, är att i Tyskland behöver de inte skylta om hastighets kameror, och de är uppsatta lite överallt. Här nedan följer några tips att ha i åtanke när man kör i Bremen och i Tyskland:

  • Strängt förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon under körning. Hands-free är tillåtet men ogillas
  • Buss som har stannat vid hållplats för köras om i gånghastighet
  • Kliver ni ur bilen på en trafikerad väg, skall en reflexväst bäras, även under dagtid
  • Vid bogsering skall båda fordonen använda varningsblinkers

  Var kan jag parkera min hyrbil i Bremen?

  Det finns gott om alternativ för att parkera er hyrbil i Bremen. Något att tänka på är att det är förbjudet att parkera 5 meter före ett övergångsställe, 10 meter före väg/gatukorsning och 15 meter före busshållplats. Även bra att ha i åtanke att välja bevakade eller inhägnade parkerings platser, speciellt under nattetid. Och som överallt, var försiktigt att inte lämna värdesaker och bagage synligt i hyrbilen, och att tömma fordonet när ni lämnar den för natten. Att hitta en plats för er hyrbil är enkelt inne i Bremen, de har 12 stycken stora parkerings hus, samt fina möjligheter att parkera vid trottoaren. Parkerar ni vid trottoaren i centrum så är det möjligt att parkera max i två timmar och kommer med en avgift på 0.50 euro per kvart. I närliggande områden så är det möjligt att parkera utan tidsbegränsning men endast mellan måndag till fredag, från 09:00 till 20:00 och på lördagar mellan 09:00 till 18:00 mot en avgift på 0.50 euro per halvtimme. I stadens stora parkerings garage så går det runt 1.50 euro per timme, med en tak på 20 euro maximum. Om ni letar efter plats att parkera gratis, så finns den möjligheten också. Då behöver ni parkera i utkanten av staden, och med dess fina kollektivtrafik tar ni er enkelt runt till de platser som ni önskar att se.

  Bremen flygplats

  Bremen internationella flygplats är endast 3.5 kilometer söder om staden och är en stor flygplats som tar närmare tre miljoner passagerare årligen. Med dess över 200 inkommande flyg från som tar er runt om i världen räknas denna flygplats som en nyckel flygplats för internationell flygning. Om ni har valt att hyra bil i Bremen tar ni er enkelt till flygplatsen på runt 11 minuter. Letar ni efter andra alternativ så finns där spårvagns som tar er från stads kärnan direkt till terminalen.

  Bremen flygplats (BRE) :
  Hemsida: www.bremen-airport.com
  Telefonnummer: +49 421 5595-0

  Att göra i Bremen

  • Roland statyn: Denna statys som upprättades 1404 och ligger vid torget på Rathausplatz. Den 5.47 meter höga statyn är invald i UNESCOs världsarvslista och ses som beskyddaren över Bremen. Det är enligt legenden känt att Bremen kommer alltid vara fritt och självständigt så länge Roland står och vaktar över staden. Statyn föreställer Roland, en hjälte i Rocevaux slaget och har sedan dess stått som stadens beskyddare.

  • Böttcherstaße: Detta räknas som stadens största kulturella landmärke. Böttcherstaße är en 100 meter lång gata och det är dess ovanliga arkitektur som gör den så speciella i historiska Bremen. De flesta av byggnaderna uppfördes i början av 1900 talet och är ett sällsynt exempel på ett arkitektoniskt ensemble som är en variant av den expressionistiska stilen. Och gatan är fylld av flera konstmuseer, barer, restauranger och porslinsklockor på Glockenspielhuset som är en av de stora attraktionerna. De spelar tre gånger om dagen.

  • Schnoor kvarteret: Schnoor är Bremens äldsta distrikt och är ett familjevänlig plats. Med dess kulturskyddade byggnader och dess förbud mot motortrafik längs dess vägar, gör det till en upplevelse att gå runt och upptäcka dess sevärdheter. Här kan ni skåda byggnader där konstnärer och hantverkare har bott och arbetat sedan medeltiden och kommer i många pittoreska stilar. Schnoor kvarteret med sina smala gator är kantat av gamla byggnader flera hundra år gamla, vär utarbetade fontäner och välgjorda skulpturer.

  • Rhododendron parken: Om ni vill passa på och ta en paus från vardagsstressen, eller om ni gillar den härliga doften av Rhododendron så är denna park en utmärkt ställe för just er. Denna 46 hektar stora park inhyser en enorm samling av olika Rhododendrons och azaleor i alla dess olika former och färger och sprider sin härliga doft över hela parken. Denna park öppnades upp för allmänheten först 1937 och inne i parken hittar ni även Tysklands största naturcenter som är på 3.2 hektar och har en stor samling av olika botaniska specialiteter.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Bremen

  Cuxhaven

  Om ni är där under sommarhalvåret och känner för att tillbringa dagen på stranden, är Cuxhaven ett kanon alternativ och endast en timme norr om Bremen. Här kan ni koppla av längs de långa sandstränderna och gräsbevuxna strandpromenader. Och om ni känner er för ett dopp, så kan ni njuta av den UNESCO skyddade Vadehavet här, samt ta guidade rundturen längs med havet och se dess unika ekosystem.

  Hamburg

  Bremen med dess charmerande historiska platser är väl värt er tid att utforska. Men när ni är i Bremen, så är där så mycket mer att se än just staden. Dess närhet till Hamburg, gör det till en utmärkt plats att se staden där glitter och glamour sammanfaller med den livliga atmosfären. Spendera en dag här och ni kan se allt från livliga hamnen och den historiska röda tegelstenen Neo.Gothic Speicherstadt till moderna konstgallerier och mysiga promenadstråk kantade med härliga restauranger. I Hamburg kan ni även ta en båttur längs de många kanalerna och Alstersjön för att få en bra känsla över staden.

  Lueneburg

  En av de ytterst få orterna som överlevde andra världskriget i original skick. Kör runt 90 minuter öster om Bremen hittar ni denna lilla stad som har ett centrum av kullerstensgator och medeltida byggnader. I dessa gamla byggnader har caféer, pubar, butiker och restauranger flyttat in och erbjuder en god stämning. Men även ortens omgivningar är väl värda er tid, dess stora ängar och hedar är makalöst vackra och är en utmärkt plats för en picknick i naturen.

  Geografisk information & historia

  Bremen ligger nära floden Wesers utlopp runt 12 mil sydväst om Hamburg och ligger i Tysklands minsta delstat. I staden bor det runt 550 000 invånare och den är över 1 200 år gammal och var en av de främsta Hansastäderna i historien, och räknas fortfarande som en av de viktigaste städerna i norra Tyskland. Som stad är det en relativt lång och smal stad, byggd på båda sidorna om Weser floden, med en bredd på endast två kilometer.

  Bremen har haft många anknytningar till Sverige genom historians gång. Staden upprättades först år 787 i samband med upprättandet av ett biskopsstift av Karl den stora för att hålla ärkebiskopssätet säkert från alla de viking anfall som Hamburg drabbats av. År 1246 ingick staden i Hanseförbundet och blev det viktigaste strategiska punkt. Runt 1648 tillhörde Bremen officiellt Sverige som en del av den westfaliska freden, men fungerade i praktiken som självständigt. Sverige erkände Bremen som självständigt år 1741. Bremen har varit en viktig punkt i många krig, Napoleon gjorde ett försök att överta staden men misslyckades, staden var även en mycket viktigt punkt för de allierade under andra världskriget med dess stora industrier och dess viktiga hamn, och blev därför mycket förstörd under alla flygbombningar som skedde under denna tid.

  Ta sig runt i Bremen

  Att ta sig runt Bremen är enkelt och bekvämt. Det är även mycket populärt bland besökare att parkera deras hyrbil och promenera runt de historiska kvarteren. Staden har även ett utmärkt kollektivtrafik system som tar er runt stadens olika delar. Stadens intensiva kollektivtrafiknät med spårvagnar och bussar med avgångar varje halvtimme gör det mycket smidigt att ta sig runt som ett alternativ när ni valt att parkera er hyrbil. Från fredag natt till söndag natt har de även extra insatta bussar och spårvagnar som kör under nattetid, dessa är märkta med ett stort N, dock kommer de med en extra avgift jämfört med de dagliga bussarna och spårvagnarna. Det är möjligt att köpa biljett ombord både på bussen och spårvagnen.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Bremen

  Tillbaka till toppen