Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  100 MIL ROAD TRIP I NORRA TYSKLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  En 100 mil lång roadtrip genom norra Tyskland

  Det finns en anledning till att tyskdesignade bilar är bland de mest uppskattade i världen - de är nämligen tillverkade för en optimal körupplevelse. Detta är helt logiskt när man betänker Tysklands vägnätsystem av Autobahns...

  Att köra på Autobahn är en riktigt häftig upplevelse för många bilentusiaster och därför har vi satt samman denna imponerande reseguide som handlar om just en roadtrip på Autobahn. Du får en körguide som tar dig till några av norra Tysklands absoluta toppdestinationer.

  Med vackra vägar såsom Sagovägen (Märchen Straße), Den romantiska vägen och den tyska Alpvägen. Vägarna i Tyskland erbjuder kilometer efter kilometer av högkvalitativ väg som löper genom några av världens mest vackra platser. Men inget slår den 100 mil långa vägen från Köln till Berlin. Med stopp i Düsseldorf, Münster, Bremen, Hamburg och några andra platser är det här din ultimata roadtrip i Tyskland. Det är inte bara städerna och platserna du kan njuta av, själva körupplevelsen är också minst lika härlig!

  Denna resa startar i Köln och i området finns det tre flygplatser att välja på för din ankomst - flygplatsen i Düsseldorf, flygplatsen Frankfurt am Main och Köln/Bonn flygplats. Om du väljer Düsseldorf eller Frankfurt kan du välja att hämta en hyrbil på flygplatsen, men båda flygplatserna har också en direkttransfer till innerstaden, där du oftast kan hyra bil till ett billigare pris.

  Rutt Avstånd Körtid
  Köln till Düsseldorf 39 43 minuter
  Düsseldorf till Münster 129 1 timme 49 minuter
  Münster till Osnabrück 57 52 minuter
  Osnabrück till Bremen 123 1 timme 34 minuter
  Bremen till Hamburg 124 1 timme 38 minuter
  Hamburg till Rostock 182 2 timmar 21 minuter
  Rostock till Potsdam 223 2 timmar 37 minuter
  Potsdam till Berlin 38 59 minuter
  Totalt 915 12 timmar 58 minuter

  Dag 1 : Köln

  Roadtrip Köln, Tyskland Roadtrip Köln, Tyskland

  Köln är Tysklands fjärde största stad och den största staden i regionen Rhenlandet. När du kör hyrbil i Köln, Tyskland kommer du snabbt att märka att staden ljuder av liv och puls. Du känner av den vänliga tonen som inbegriper stadens befolkning såväl som den imponerade konstscenen. Som ett resultat av detta kommer du garanterat att vilja stanna minst en heldag här för att insupa mer av denna atmosfär.

  Vad ska man göra i Köln:

  Planera in lite tid på din roadtrip i Köln för ett par besök på några av stadens många museum, som ex. Kolumba, Ludwigmuset, Schnütgenmuseet, Kölns stadsmuseum och Käthe Kollwitz Museum. Vart ett av dem erbjuder en minnesvärd upplevelse och visar upp några av Tysklands viktigaste utställningar, konstverk och skulpturer.

  För en trevlig lunch kan du planera in ett besök på stadens Alter Markt. Här kan du släcka törsten med en lokalt bryggd öl, tillsammans med lite autentisk tysk mat. När du är mätt kan du fortsätta din utforskning av Kölns historiska kvarter. Stadens domkyrka är en av världens allra finaste exemplen på gotisk arkitektur, medan den romerska basilikan St. Gereon är minst lika imponerande. I Köln formligen dignar det av gotisk arkitektur, så fram med kameran!

  Vad skall vi äta i Köln:

  Eftersom Köln är en mycket progressiv stad bör du inte förvånas av stadens stora utbud av aktiviteter, sport och nattliv. Runtom i staden finns det mängder av restauranger, barer, pubar och klubbar så det är enkelt att hitta något som roar alla. Om du exempelvis vill hänga med Kölns unga befolkning så bör du ta dig till Heising & Adelmann. Vill du istället spendera kvällen på ett klassiskt och autentiskt Bräuhaus där du kan smala på en god Kölsch (stadens eget bryggeri), ja då ska du styra kosan mot Päffgen. Är du mer intresserad av riktigt rustik och hemmalagad mat på äkta tyskt vis så planera in en middag på Früh am Dom!

  Var skall vi bo i Köln:

  Köln erbjuder även bra övernattningsmöjligheter - tänk bara på att boka i god tid. Hotellet, som ligger i Wasserturm, var en gång Europas högsta vattentorn, numera är det ett av det lyxigaste hotellen i Rhenlandet. Genom åren har 11-våningshuset haft prominenta gäster från Hollywood, fashionabla besökare från modeindustrin och andra kända personer. Om du föredrar något mer jordnära så kan du istället välja det nostalgiska Hotel im Kupferkessel eller det familjeägda Das Kleine Stapelhäuschen.


  Nästa stopp: 43 minuter


  Jour 2 : Düsseldorf

  Roadtrip Düsseldorf, Tyskland Roadtrip Düsseldorf, Tyskland

  Efter en händelserik dag i Köln och efter en god natts sömn, väntar nu en 44 minuter lång roadtrip till Düsseldorf i din hyrbil längs med motorväg A57, tills du når fram till norra rehnlandets huvudstad. Denna eleganta stad förstördes till 80% under andra världskriget, men är återuppbyggd. Så det du kan se nu är en häpnadsväckande replika av stadens forna själ. Till och med några av stadens främsta landmärken har mödosamt byggts upp igen. Sedan "återuppståndelsen" har Düsseldorf utvecklats till en av Tysklands rikaste städer och du kan njuta av den underbara naturen runtom i hela staden.

  Vad ska man göra i Düsseldorf:

  Som du kanske redan anat så är Düsseldorf ett shoppingparadis, åtminstone för välbemedlade. I shoppingcentrena och i de mindre butikerna längs med Rhen-promenaden hittar du alltifrån pälsar till smycken och mycket annat. Om du istället är intresserad av de traditionella sevärdheterna så bör du inte missa Heinrich-Heine-Institut, Kunstammlug Nordrhein-Wesfalen (konstmuseum), Neanderthalmuséet och mycket mer.

  När solen gått ner kan du besöka Altstadt. Dessa kvarter är för lokalbefolkningen kända som "världens längsta bar". Mer än 300 restauranger och krogar ligger längs i de trånga gränderna. Det finns ändlösa möjligheter att välja mellan olika typer av mat och dryck.

  Var skall vi bo i Dusseldorf:

  Funderar du på var du ska övernatta och parkera din hyrbil i Düsseldorf? Du har flera val. Stadens mest populära hotell är onekligen Breidenbacher Hof, men var beredd på att du får betala för hotellets högteknologiska och snobbiga överdåd. Mer prisvärt, men minst lika bekvämt boende hittar du på Hotel Orangerie och Carathotel Düsseldorf.

  Nästa stopp: 2 timmar 5 minuter


  Dag 3 : Münster - Osnabrück

  Roadtrip Münster, Tyskland Roadtrip Münster, Tyskland

  Sätt dig i din hyrbil och starta dag 3 på din resa. På A1 kan du njuta av en trevlig åktur på förstklassigt underlag. Efter 50 minuter anländer du i Münster. Trots att staden är en av Tysklands mindre så är detta en underbar plats att besöka på grund av sin rika historia som sträcker sig tillbaka 1200 år i tiden. Här finns också många studenter och mängder av charm. Staden är faktiskt en av totalt 13 tyska städer som blivit upptagna i konsortiet: "Historic Highlights of Germany".

  Vad ska man göra i Münster:

  Ett plus med en liten stad är att alla sevärdheter ligger på gångavstånd ifrån varandra. De mest polulära sevärdheterna i Münster är St-Paulus-katedralen (med sin astronomiska klocka), Prinzipalmarkt (stadens shoppingstråk), kyrkan St. Lamberti, Mühlenhof (friluftsmuseum, naturhistoriskt museum, historiemuseum och planetarium) och Altwetterzoo. Det finns också flera imponerande museum och instutitioner i staden som visar upp alltifrån klassisk till modern konst och historia och mer. Det finns till och med ett museum som heter Lepramuseum!

  Vad skall vi äta i Münster:

  Om du bläddrar igenom restaurangdelen i stadens cityguide (Münster Geht Aus) kommer du att upptäcka att restaurangerna är indelade i hela 30 kategorier. Så det finns något för alla smaker!

  Eller gör som lokalbefolkningen och inhandla en korv från en av stadens typiska "fast food-ställen," - alla korvstånd som finns spridda i staden. Med lite mat i magen är du redo att sätta dig i din hyrbil igen och köra vidare på A1. På under en timme är du framme i Osnabrück. Vid ankomsten till denna lågsaxiska stad känner du med en gång av dess ungdomliga karaktär. Detta tack vare den stora mängden studenter som går på stadens universitet. Staden är inte så stor och kan enkelt utforskas till fots eller med cykel. Vissa områden i staden är endast tillåtna för fotgängare (som exempelvis nära stadskärnan). Så, var lite uppmärksam på de lokala trafikreglerna så du inte hamnar i trubbel.

  Vad ska man göra i Osnabrück:

  Som många andra tyska städer så har också Osnabrück många olika museum. Några få som kan nämnas är Felix Nussbaum Haus, muséet Industriekultur och Osnabrücks Kulturgeschichtliches Museum. Lägg gärna till följande sevärdheter till din besökslista: St. Peters katedral, Osnabrück slotte, Osnabrücker Zoo och rådhuset - då är du säker på att du fått ta del av det bästa i staden.

  Vad skall vi äta i Osnabrück:

  När det blir tid att äta kan du välja mellan flera olika restauranger. För en snabb och billig bit mat kan du stanna till vid en av de många Döners (turkisk kebab) som finns runtom i staden. Eller, kanske vill du skämma bort dig själv lite? Då bör La Vie göra dina smaklökar nöjda. Vill du ha en väl tilltagen måltid till ett lägre pris, ja då finns det dussintals ställen att välja på. Ex Culina, Balu eller The Bottled. Med sin starka studentprägel är Osnabrück en stad där man faktiskt kan göra sig förstådd på engelska. Du kan åtminstone fråga lokalbefolkningen om råd var du ska äta. De guidar dig säkert i rätt riktning.

  Nästa stopp: 52 minuter


  Dag 4 : Bremen & Hamburg

  Roadtrip Bremen, Tyskland Roadtrip Bremen, Tyskland

  På fjärde dagen av vår 100 mil långa road trip genom Tyskland når vi fram till vår roadtrip i Bremen. Resan tar ca. 1 h och 10 minuter via motorväg A1. Denna sträcka är en av de vackraste under din resa. Bremen ligger på den klassiska Sagovägen (Fairytale Road), en perfekt plats att utforska med hyrbil i Tyskland från Auto Europe. Här kör du genom mystiska dalar med riktigt dramatiska och nästintill sagolika bergsmassiv som bakgrund. Rätt var det är omsluts du av tät skog. Bakom varje kurva lockar fler vackra vyer.

  Vad ska man göra i Bremen:

  Du kommer garanterat att tycka att Bremen hör till en av Tysklands absolut vackraste städer. Ett bersök på Marktplatz tar dig till trapporna på St. Petri Domen, en imponerande. 900-årig, gotisk katedral. Senare kan du bege dig till Roselius-Haus för att se några stora konstverk av tyska och holländska konstnärer.

  Vad skall vi äta i Bremen:

  Efter en intensiv eftermiddag bland vackra sevärdheter och byggnader, parkera din hyrbil i Bremen och koppla av en stund med lyxig franskinspirerad mat på trendiga Grashoffs Bistro, eller varför inte välja att mätta magen på en av de många traditionellt tyska restaurangerna i staden. Ratskeller är en favorit, särskilt bland lokalbefolkningen. Den ligger faktiskt i en källare, men låt inte det avskräcka dig - restaurangen är en av stadens mest uppskattade och en av landets äldsta exemplar av restaurang i ett gammalt stadshus.

  Efter en god bit mat är du mer än redo att fortsätta den 15-minuter långa körturen från Breme på din roadtrip till Hamburg. Hamburg kallas ofta "Porten till världen" av lokalbefolkningen och är till bredden fylld av restauranger, hotell, affärer, barer och till och med... bordeller. Men ett av de bästa sätten att lära känna stadens puls är ett besök på i det historiska hamnområdet. Kullerstensbelagda gator och trånga gränder för dig tillbaka till en svunnen tid.

  Vad ska man göra i Hamburg:

  Nästa sevärdhet: ett besök på stadens mest intressanta konstmuseum. Hamburger Künsthalle och Deichtorhallen anses av många som de två främsta konstinstituten i hela landet. Om du vill shoppa loss under en dag i Hamburg, är du bortskämd med många val - det finns mängder av butikskedjor i staden. För den bästa shoppingen bör du säkra dig ett besök på Mönckebergstrasse, Altona, och Schanzenviertel. Glöm inte heller att besöka shoppingstråken bakom den imponerande affärsgatan Jungfernstieg.

  Det är såklart också värt att nämna att sex är en stor industri i Hamburg. Reeperbahn är det inofficiella "sin city" i Tyskland. Även om "red light-distriktets" erbjudanden inte intresserar dig kan det ändå vara kul med ett besök - om inte som en ren kuriositet. Vill du uppleva en vild partynatt så är detta platsen att vara på.

  Var skall vi bo i Hamburg:

  I Hamurg sträcker sig hotellutbudet från billigt till femstjärnig lyx. Var du väljer att bo och hur mycket pengar du lägger på boendet är alltså helt upp till dig. Den gamla stadsdelen - Altstadt - har flest övernattningsmöjligheter Motel One Am Michael är bland det mest prisvärda i detta område, medan Park Hyatt Hamburg ligger i den övre prisklassen. Om du vill ha ett hotell som ligger närmre Reeperbahns nattliv kan du välja Empire Riverside Hotel eller hotellet The Boston, som gör vägen hem efter en natt på stan kort.

  Nästa stopp: 1 timme 22 minuter


  Dag 5 : Rostock & Potsdam

  Roadtrip Rostock & Potsdam, Tyskland Roadtrip Rostock & Potsdam, Tyskland

  Vad ska man göra i Rostock:

  Dag fem av din 100 mil långa resa startar med en tur på 1 h och 50 minuter med hyrbil från Hamburg längs med A20, tills du når fram till ditt nästa stopp på resan - Rostock, nära Schleswig-Holstein och Östersjökusten. Detta område var tidigare ett av Östtysklands största varv och plats för skeppsbyggnationer. Tänk på, om du besöker staden under augusti månad kommer du kunna uppleva årets mest populära händelse - Hanse Sail yacht race.

  När du befinner dig i Rostock bör du se till att Schifffahrtsmuseum ingår i din resplan. På detta museum kan du följa stadens sjöfartshistoria, inklusive Hansa-tiden. Den Zoologiska trädgården är en annan populär attraktion och här kan du vandra runt bland norra Tysklands största samling av exotiska djur, speciellt fåglar. Om du hellre vill strosa bland shoppinggator bör du inte missa gågatorna kring Kröpelinerstrasse.

  Till lunch kan du prova äkta och autentisk tysk mat på Petrikeller, eller, om du befinner dig i hamnstaden kanske du är sugen på fick och skaldjur istället? Då kan du välja att äta på Kogge.

  Eftersom nästa destination, Potsdam, ligger två och en hal timme bort vill du säkert hoppa in i din hyrbil direkt efter lunch. Potsdam ligger endast 30 minuter från Berlin, men stadens barockarkitektur är en god anledning till att göra ett stopp här.

  Vad ska man göra i Potsdam:

  I Potsdam kan du vandra längs med gamla kullerstensgator, medan du betraktar några av landets mest intressanta historiska sevärdheter. Alltifrån Brandenburgerporten, Dampfmaschinehaus till Heilandskirche Sacrow - Potsdam erbjuder många bra fototillfällen. Du vill inte heller missa ett besök vid Schloss Sanssouci. Detta vackra slott var en gång sommarresidens år Preussens mest kände kung - Fredrik II av Preussen.

  Vad skall vi äta i Potsdam:

  Potsdam har ett överraskande stort utbud av restauranger, med de flesta erbjuder antingen fransk eller traditionell preussisk mat. Om du vill äta fransk mat kan du besöka Restaurant Juliette, Maison Charlotte, eller Ma Cuisine. Eller varför inte testa Café Heider, Restaurant Fiore eller Speckers Landhaus för presussiak mat. I staden finns också ett pulserande nattliv och runt Hans-Otto-theatre pågår festandet fram till gryningen. Club Charlotte är också ett av Potsdams hetaste partyställen. Om du istället föredrar en lite med avslappnad atmosfär så behöver du inte oroa dig - Potsdam har många trevliga barer och pubar där du kan njuta av en bit lokal mat och en god, lokalt bryggd öl.

  Var skall vi bo i Potsdam:

  För din sista natt i Tyskland har du ett underbart stort utbud av hotell att välja bland i Potsdam. Potsdam Hostel i centrum erbjuder den mest prisvärda övernattningen. Men eftersom detta är ett hostel av kollektiv prägel så är möjligheten till avkoppling kanske inte den bästa. För en mer traditionell övernattning så kan du boka ett rum på Haus Katharina, pensionatet Stropp eller Gästehaus Urban, för att bara nämna några få.

  Nästa stopp: 2 timmar 18 minuter


  Dag 6 : Berlin

  Roadtrip Berlin, Tyskland Roadtrip Berlin, Tyskland

  Berlin är din slutgiltiga destination och den når du på endast 40 minuter via väg A115 på din roadtrip till Berlin. Eftersom Berlin är en av världens mest besökta städer så bör du förbereda dig på ett fullspäckat schema här. Alternativt kan du förlänga din vistelse här med en eller två dagar.

  Vad ska man göra i Berlin:

  En resa till Berlin innehåller verkligen allt - shopping, byggnadskonst, museum, nattliv, underhållning och mer. Några av Berlins största sevärdheter är Brandenburger Tor, Reichstag, East Side Gallery och Kulturforum, stadens många museum, gallerie och konserthuset Berliner Philharmoniker.

  De bästa shoppingstråken hittar du närar Mitte's Friedrichstrasse och i "Shopping Mile" i Kurfürstendamm. I Shopping Mile ligger det världsberömda varuhuset Kaufhaus des Westens. Om du vill besöka de mer bohemiska shoppingkvarteren runt Kreuzberg och Neukölln kan du garanterat hitta något i de många second hand- och vintagebutikerna.

  Om du har tid så vill vi gärna tipsa dig om att se någon föreställning i Berlin. Berliner Philharmoniker är en av världens mest kända kammarorkestrar. Om du råkar besöka Berlin under en tisdag så kan du njuta av en gratiskonsert klockan 13. Reser du till Berlin under slutet av augusti och september så kan du ta del av Berliner Festspiele, den årliga festivalen. Eftersom Berlin ofta anses som en av världens kulturhuvudstäder så finns det ett dussintal sätt att uppleva Berlins konst och kultur.

  Vad skall vi äta i Berlin:

  Som mycket annat i Berlin, så har staden även ett enormt utbud av restauranger. Här kan du hitta alltifrån traditionell tysk mat till närproducerad, ekologisk och mängder av internationell matkyltur från världens alla hörn. Berlins restaurangutbud är både intressant och utvecklas ständigt. Om du får möjlighet så passa på att bege dig till en av Berlins många Middagsklubbar (Supper Club). Något som kanske glädjer dig är att Berlin under senare år blivit känt för sin "cafékultur". Överallt i staden har det poppat upp hantverksmässiga caféer. Om du älskar kaffe så är ett besök verkligen att rekommendera. Allt du nu behöver göra är att återlämna din hyrbil i Berlin och sätta dig på flyget hem från en av Berlins två olika flygplatser: Berlin Schönefeld eller Tegel.


  En resa på 100 mil genom Tyskland: Tidig planering ger en optimal resa

  Nu när du fått ett hum om vilken resväg du kan ta på din 100 mil långa road trip genom norra Tysklan är det bara resplaneringen som återstår. Som med precis all annan resplanering så gäller det att vara ute i god tid om man vill få ut det allra bästa av sin resa. Boka hotell redan nu så kan du känna dig lugn när du ankommer till de olika destinationerna. Samma sak gäller med din bilhyra i Tyskland - boka i riktigt god tid med oss på Auto Europe. Då är du garanterad den bilen du behöver under din road trip i tyskland. Med våra restipps och våra billiga hyrbilar i Tyskland, kommer du kunna skapa den ultimata rundturen i Tyskland. En episk road trip från Köln till Berlin.


  Användbar reseinformation för Tyskland

  Vägbeskrivning
  Vägbeskrivning
  Hyrbil med envägshyra
  Envägs information

  Fler reseguider för roadtrips i Tyskland

  Biergartens Roadtrip Sagovägen Roadtrip Romantisk Roadtrip
  Alperna Roadtrip Vinvägen Roadtrip