Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  ROADTRIP TYSKLAND VINVÄGEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Roadtrip i Tyskland: utforska vinvägen

  Våra roadtrip guider har tidigare tagit dig på resor på berömda tyska resvägar så som en roadtrip längs Alpvägen och en roadtrip längs den romantiska vägen. Denna gången bjuder vi in dig till ännu en resa, som särskilt rekommenderas för vinälskare. Låt den tyska vinvägen ta dig genom de mest berömda vingårdarna på landsbygden och guida dig till prisbelönta restauranger.

  Om du värdesätter frihet och flexabilitet när du reser och vill utforska och lära dig så mycket som möjligt om landet du befinner dig i, ska du välja en hyrbil i Tyskland från Auto Europe och ge dig iväg på ett roadtrip äventyr längs Tysklands vingårdar.

  Vinvägen i Tyskland leder genom hjärtat av en de största vingårdsregionerna i landet - Pfalz. Den cirka 80 km långa sträckan börjar i Bockenheim, nära Frankfurt och fortsätter söderut till Schweigen-Rechtenbach vid den franska gränsen i södra Pfalz.

  Den tyska vinvägen är den äldsta i sitt slag; dess konstruktion började i oktober 1935. Ett kuperat landskap råder längs rutten. Den största tyska skogen, Pfälzerwald, håller regn och vind borta från vägen, vilket skapar perfekta körförhållanden. Därför är vinvägen ett populärt val för folk med husbil liksom (hyr)bilresor.

  Du kommer inte bara att kunna uppleva himmelska vyer och prova några förstklassiga måltider, utan också att ha möjlighet att prova det bästa vinet i landet. Vår roadtrip på tyska vinvägen kommer att stjäla ditt hjärta på din resar från norr till söder om hisnande Pfälzerwald.

  Rutt Avstånd Körtid
  Frankfurt till Bockenheim 100 1 timme 13 minuter
  Bockenheim till Deidesheim 26 31 minuter
  Deidesheim till  St. Martin 22 21 minuter
  St. Martin till Siebeldingen 21 20 minuter
  Siebeldingen till Bad Bergzabern 16 27 minuter
  Bad Bergzabern till Straßburg 102 1 timme 12 minuter
  Totalt 287 4 timmar 4 minuter

  Längs med tyska vinvägen roadtrip Dag 1: Norra vinvägen

  Roadtrip tyska vinvägen dag 1 Roadtrip tyska vinvägen dag 1

  Det spelar ingen roll vilken typ av bil du väljer, oavsett om det är ett av våra lyx fordon eller en familjehyrbil, din roadtrip längs tyska vinvägen kommer bli oförglömlig. Om du anländer från ett annat land än Tyskland, är Frankfurt flygplats bästa utgångspunkten för resan!

  Din roadtrip i Tyskland börjar i den vackra staden Bockenheim. Den bästa tiden att besöka staden är i början av hösten. Då har du möjlighet att prova det unga vinet, när dess åldrandet är inte över ännu och vinet smakar särskilt bra.

  Rutten börjar vid Haus der Deutschen Weinstrasse, på norra delen av vägen i Bockenheim, och är väl värt ett besök. Det finns så många vingårdar i staden, att välja mellan dem kan orsaka huvudvärk. En kort bilresa från Bockenheim kommer du att stöta på restauranger som mycket väl kan vara i Guide Michelin. Kollektur i Zeltertall-Zell serverar läckra måltider i restaurangens trädgård. Gäster som besöker Alten Pfarrey i Neuleiningen välkomnas in i en historisk matsal och på innergården under sommarmånaderna. För en utmärkt middag prova L'Herbe de Provence i Großkarlbach, cirka 100 km från Bockenheim. Restaurangen, som ligger på översta våningen i ett historiskt hus, är känd för sin eleganta atmosfär.

  Med endast ett fåtal stopp på vägen, kommer du snart att inse att vinvägen i Tyskland, förutom de himmelska måltider du kommer att kunna prova, har mycket mer än vin att erbjuda. På din roadtrip i Bockenheim, glöm inte att även besöka Darmstadt och Bad Dürkheim. Dürkheimer Wurstmarkt - vinfestivalen, som äger rum varje år andra och tredje helgen i september är även den värt ett besök. Denna tid på året det handlar om rött vin. Ta ett foto av det berömda Dürkheimer vinfatet, det största vinfatet i världen; det är så stort, att en hel restaurang ryms där inne!

  Med endast ett fåtal stopp på vägen, kommer du snart att inse att vinvägen i Tyskland, förutom de himmelska måltider du kommer att kunna prova, har mycket mer än vin att erbjuda. På din roadtrip i Bockenheim, glöm inte att även besöka Darmstadt och Bad Dürkheim. Dürkheimer Wurstmarkt - vinfestivalen, som äger rum varje år andra och tredje helgen i september är även den värt ett besök. Denna tid på året det handlar om rött vin. Ta ett foto av det berömda Dürkheimer vinfatet, det största vinfatet i världen; det är så stort, att en hel restaurang ryms där inne!

  Var skall vi bo i Deidesheim :

  Längs resvägen med hyrbil i från Bockenheim, genom de tyska vingårdarna kommer du att upptäcka medeltida städer, historiska slott och underbara attraktioner på floden Rhen. Gör ett stopp i Deidesheim halvvägs längs den norra delan av vinvägen och unna dig en middag i en av de kända restaurangerna. Efteråt kan du ta en promenad och utforska vinstugor och historisk arkitektur längs kullerstensgatorna i Deidesheim.

  Det finns inga dåligt val när det gäller hotell i Deidesheim. Några av de mest populära är Hotel Ketschauer Hof, känd för sin eleganta design, Kaiser Hotel & Spa i stadens centrum, Deidesheimer Hof med nyrenoverade rum, och Schwarzen Hahn med en exceptionell gourmetrestaurang.


  Längs med tyska vinvägen roadtrip Dag 2: Mitten av din roadtrip resa.

  Tyska vinvägen roadtrip dag 2 Tyska vinvägen roadtrip dag 2

  Vad skulle du tycka om att övernatta på ett före detta slott från 756? Detta kan bli verklighet på din roadtrip på vinvägen i Tyskland på fyra-stjärniga Schloss Edesheim. Tillbringa en natt på detta lyxiga hotell och koppla av för att sedan påbörja den andra etappen av din roadtrip med hyrbil från Neustadt nästa morgon.

  Neustadt an der Weinstrasse är en annan höjdpunkt på din roadtrip på tyska vinvägen. Staden är hem till slottet Hambacher Schloss. Utsikten från slottet visar ett panorama över de omgivande vingårdarna och slottets utställningar ger kulturell underhållning året runt. I oktober månad firas det med folkfest och vinets drottning krönts. Hotel Palatina med sin moderna design är ett utmärkt val för ditt boende i Neustadt. Medan ACHAT Premium hotell erbjuder mer konkurrenskraftiga priser för en natt.

  Vinvägen i Tyskland tar dig genom dalar och bjuder dig att göra stopp och ta promenader på kullerstensgator i små vinstäder och byar som Maikammer och St Martin. Maikammer är hem till många villor, som byggdes av vin-familjer. Gå på en rundvandring för att upptäcka den lokala arkitekturen. Besök den gamla kyrkan St Kosmas och St Damian, vars torn vilar över resten av staden. Insidan av kyrkan visar historiska målningar, skulpturer och ett barockt altaret. Om du vill åka på roadtrip till Heidelberg, är staden bara 45 min bilresa från Maikammer.

  Vad skall vi äta :

  Se till att smaka på lokalt vin och mat och att bunkra upp med delikatesser för ditt hem och familj. Restauranger värda att rekommendera inkluderar Ristorante Pizzeria La Corona som serverar rätter från medelhavet och Italien och Dorfchronik som erbjuder regionala rätter och vin.


  Längs med tyska vinvägen roadtrip Dag 3: södra delen

  Tyska vinvägen roadtrip dag 3 Tyska vinvägen roadtrip dag 3

  Längs vinvägen söderut kan resenärer upptäcka små städer som Frankweiler, med en befolkning på tusen personer, hem till ett fantastiskt kyrktorn som byggdes i gotisk stil i slutet av 1487, eller staden Leinsweiler, med hälften så många invånare som befolkningen i Frankweiler. Leinsweiler lockar besökare med medeltida arkitektur, ett rådhus från 1619, en fontän byggd 1581 och kyrkan St Martin, som går tillbaka till 1200-talet.

  Besök Geilweilerhof i Siebeldingen för att få en mer vetenskapligt bild av vinproduktionen. Forskare från tyska institutet för odling av vinrankor undersöker hur väder och patogener påverkar de nya rankorna av odlingar på Geilweilerhof institutet.

  Längre söderut på din roadtrip längs vinvägen i Tyskland, kommer du att stöta på den historiska staden Bad Bergzabern, som tillhörde Frankrike från 1792 till 1815. Sedan 1964 har staden utvecklats till en kurort med en befolkning på 8000 personer. Bad Bergzabern är känt för Südpfalz Therme, ett lokalt spa, mycket populär bland turister. Väl inne i staden, missa inte att besöka det medeltida slottet Bergzabern. Slottet som bland annat förstördes av eld under kriget, blev slutligen renoverat 1984 och inrymmer nu lokala administrativa kontor.

  Vad skall vi äta i Bad Bergzabern:

  Staden är också hem till en hel del restauranger värda att rekommendera. Fritz Walter Weingut, ofta besökt av turister, serverar säsongsbetonade rätter till överkomliga priser i en modern restaurang. Gör ett besök på Culinarium en solig dag och ät på den stora uteserveringen. Vid mindre gynnsamt väder, prova Weinstube Weinschlössel, en restaurang som erbjuder traditionell tysk mat.

  Var skall vi bo i Bad Bergzabern:

  Det finns ett stort urval av boende i Bad Bergzabern, med alternativ för alla budgetar. Schloss Bergzaberner Hof erbjuder vänlig service, nyrenoverad restaurang och stora moderna rum. Beläget i hjärtat av staden, är Hotel Kurparkblick ett billigare alternativ och ger en snabb tillgång till stadens främsta attraktioner. Hotel Pfälzer Wald, å andra sidan, erbjuder mer eleganta och rymliga rum för sina besökare. Bad Bergzabern läge är även bra för den som vill göra en kort resa till Karlsruhe med hyrbil från Bad Bergzabern, som bara ligger 38 km bort.


  Längs med tyska vinvägen roadtrip Dag 4: Regionala utflykter och vinfestivaler

  Tyska vinvägen roadtrip dag 4 Tyska vinvägen roadtrip dag 4

  Vår roadtrip på tyska vinvägen tar oss i närheten av intressanta städer, såsom Strasbourg, som du enkelt kan nå med din hyrbil. Efter en timmes bilresa med hyrbil till Strasbourg, kommer du att kunna upptäcka Notre Dame de Strasbourg katedralen, ta en promenad längs historiska gator och besöka Parc de l'Orangerie eller Musée Alsacien. Ät på de bästa restaurangerna i staden för att prova det berömda Alsace köket. Fyra restauranger i Strasbourg har blivit nominerade med Michelin-stjärnor!

  Det bästa tillfället att åka på roadtrip längs den tyska vinvägen och få ut det mesta av dess attraktioner är under vinfestival-säsongen. Deidesheimer Weinkerwe är en av höjdpunkterna; den sker på andra och tredje helgen i augusti. En annan festival du inte bör missa är Wurstmarkt i Bad Dürkheim. Missa inte helller chansen att åka på en roadtrip till Kaiserslautern.


  Roadtrip tyska vinvägen: Ett paradis för vinälskare

  Vinvägen i Tyskland hör till en av de mest fascinerande vinregionerna i världen. Med sina närbelägna frodiga vingårdar, är vägen en riktigt fängslande plats på jorden. Om du bokar en hyrbil till din roadtrip till de tyska vingårdarna, kommer du att få ut det mesta av din resa och har möjlighet att spontant göra härliga dagsutflykter till närliggande områden. Om du vill ha mer info om körning i Tyskland kan du läsa vår guide här.

  Auto Europe ger dig ett stort urval av bilkategorier från lokala och internationella biluthyrningsföretag. Ta en titt på tillgängliga modeller i Tyskland och välja den bästa bilen för dina behov. Boka online eller per telefon med vårt reservationsteam och gör dig redo för semester!


  Användbar reseinformation för Tyskland

  Vägbeskrivning
  Vägbeskrivning
  Hyrbil med envägshyra
  Envägs information

  Fler reseguider för roadtrips i Tyskland

  Biergartens Roadtrip Sagovägen Roadtrip Romantisk Roadtrip
  Alperna Roadtrip En 100 mil lång Roadtrip