Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BERLIN HBF TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Berlin Hauptbahnhof tågstation

  Berlin är ett populärt resmål för turister och lockar många besökare varje dag tack vare dess historiska och kulturella arv. Det är en dynamisk stad, kosmopolitisk och rik på historia. Om du anländer med tåg är en hyrbil på Berlin Hauptbahnhof tågstation det perfekta tillfället att utforska staden fritt vid ankomst.

  Att besöka Berlin är mycket trevligt dag och natt. Du kan till exempel besöka Berlin Zoo, men också Bellevue-palatset, det världsberömda Brandenburger Tor eller det tyska historiska museet. Missa inte heller det imponerande TV-tornet på 370 meter som erbjuder ett otroligt panorama över staden, Reichstag (Riksdagen) eller till och med 1:a maj-dagen, är en riktig festlig händelse som ingen ungdom i Berlin missar. Konserter och nattklubbar kommer att glädja alla musikälskare och andra festglada som besöker Berlin. Om du sett tillräckligt av stadens attraktioner, ta dig till till Müggelsee-sjön, där du kan utöva vattensporter eller bara koppla av i naturen.

  Med en biluthyrning, ta chansen att åka till Berlinmuren på Bernauer Strasse eller så kan du till och med göra utflykter till närliggande städer som de vackra städerna Leipzig eller Dresden. Du kommer att upptäcka de olika magnifika landskapen i Tyskland och lära känna dess kulturella platser och traditioner bättre. För att undvika att spendera för mycket pengar rekommenderas det att undvika sommarsäsongen, som är mycket populär bland turister från hela Europa. Det är bäst att åka dit tidigt på våren eller senhösten, men det passar bra att besöka Tyskland varje årstid. Det återstår bara att välja när var och hur!

  Under mer än 60 år har Auto Europe gett sina kunder kvalitetsservice för biluthyrning över hela världen. Med oss är du alltid mobil och flexibel, oavsett vilken destination du har bestämt. I den tyska huvudstaden kan du till exempel välja att hämta från Berlin Brandenburg flygplats, eller många centrumskontor. Se våra erbjudanden och boka idag med Auto Europe. Du hittar alltid de bästa priserna tack vare ett utmärkt samarbete med många nationella och internationella hyresföretag. För mer information, kontakta oss via telefon. Våra bokningsagenter informerar dig gärna om lokala skatter och avgifter eller helt enkelt att hitta det bästa erbjudandet för en biluthyrning vid Berlins tågstation. Vänta inte, boka nu!

  Du kan också läsa om vad tidigare kunder har att säga på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Berlin.

  Tågstationsinformation

  Berlins centrala tågstation (Berlin Hauptbahnhof på tyska) är den viktigaste stationen i Berlin och också den största i Tyskland och Europa. Denna station byggdes enligt planerna från arkitekten Meinhard von Gerkan och invigdes den 26 maj 2006 i anledning av fotbolls-VM efter mer än elva års arbete. Beläget i hjärtat av Berlin, sydost om Moabit-distriktet, på bredden av Sprée och Humboldthafen, är stationen byggd på den tidigare platsen för Lehrte-stationen, med utsikt över Invalidenstrasse. En stor del av huvudlinjetågen som passerar eller anländer till Berlin passerar där. Det inkluderar de olika typerna av tåg från företaget Deutsche Bahn samt tågen från det Berlinska transportföretaget BVG. Cirka 1 200 tåg passerar det dagligen och 300 000 passagerare kan använda 54 rulltrappor och 34 hissar. De två tornen på 46 meter är utrustade med sex panoramahissar. Observera att Berlins stationer korsas av tåg som i allmänhet fortsätter sin väg till skillnad från de stora parisiska stationerna som alla är terminalstationer. Berlins stationer har i allmänhet mindre än tio plattformar, och tåg stannar bara där några ögonblick. Stationen är ansluten till regionala stationer såväl som till de stora nationella och internationella städerna, vilket underlättar transport av bland annat turister, av vilka många använder detta transportmedel för att komma till staden. Stationen betjänas av InterCityExpress, InterCity, RegionalExpress, Regionalbahn samt Sbahn S5, S7 och S75.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Berlin Hauptbahnhof tågstation?

  Att hyra bil på Berlin Hauptbahnhof tågstation är ett idealiskt sätt att starta din semester eller affärsresa utan att slösa bort tid. De flesta hyresföretag som Europcar eller Hertz ligger i huvudbyggnaden på nedre våningen. När du bokar får du en bokningskupong med hyresföretagets namn. Du hittar också mer information om diskens exakta plats. Vi har listat här nedan öppettiderna för de byråer som finns på stationen. Observera att dessa tider kan ändras när som helst och eventuellt på helgdagar. För att hämta din hyrbil, glöm inte att ta med din bokningsvoucher, körkort och kreditkort för säkerhetspanten. Det är också viktigt, vid tidpunkten för upphämtning och innan du lämnar byrån, att göra en noggrann kontroll av hyrbilen och att notera alla eventuella skador på kontraktet som du tecknat. Då kan du få slippa obehagliga överraskningar när du returnerar fordonet. Glöm inte att kontrollera nivån på bränsletankmätaren.

  Thritfy hyrbil på Berlin tågstation Thritfy hyrbil på Berlin tågstation
  Europaplatz 1,
  Berlin, Tyskland 10557

  +49 30 20649328
  Öppettider:
  Måndagar-fredagar 08:00-22:00
  Lördagar-söndagar 08:00 -20:00
  Europcar hyrbil på Berlin tågstation Europcar hyrbil på Berlin tågstation
  Europaplatz 1,
  Berlin, Tyskland 10557

  +49 30 20624600
  Öppettider:
  Måndagar-fredagar 07:00-20:00
  Lördagar-söndagar 08:00 -16:00
  Hertz hyrbil på Berlin tågstation Hertz hyrbil på Berlin tågstation
  Europaplatz 1,
  Berlin, Tyskland 10557

  +49 30 20649328
  Öppettider:
  Måndagar-fredagar 08:00-22:00
  Lördagar-söndagar 08:00-16:00

  Tågstationfaciliteter

  Förutom tjänsten att ha tillgång till hyrbil på Berlin Hauptbahnhof tågstation kan besökarna njuta av flera saker! Faktum är att en mängd olika restauranger och affärer är öppna dagligen från 08 till 22. Du hittar mode, personlig hygienartiklar, souvenirer, tidningar och tidskrifter med mera. Många restauranger, bagerier och catering är också närvarande för en fika eller en riktig måltid. I själva verket erbjuder stationen ett brett utbud av restauranger där man kan äta. Oavsett om du letar efter kaffe eller snabbmat, glass, currywust eller sushi, hittar du en rad nationella och internationella specialiteter. En bank, Reisebanken, finns också på första våningen. Även på övervåningen hittar du resecentret där du hittar alla tidtabeller för kollektivtrafik och kan köpa dina biljetter. Om du har några frågor kan du gå till informationsdisken Deutsche Bahn vid norra och södra ingångarna till järnvägsstationen, där du hittar information om Berlin, lost and found, hjälp för funktionshindrade, taxikuponger och mer information om ankomst och avgångar. På södra sidan av andra våningen hittar du en fullt utrustad lounge för passagerare som åker i första klass. Trådlöst nätverk är gratis de första 30 minuterna på stationen. Du kan också kontakta turistinformationen direkt vid ankomst. Du får flerspråkig hjälp och goda råd för din stadsresa.

  Hur man kan ta sig till och från Berlins Hauptbahnhof tågstation?

  Att hyra bil på Berlin Hauptbahnhof tågstation är smidigt, men det finns andra färdmedel som är smidiga om man inte alltid vill ta sig runt med bil. Stationen har ett optimalt läge eftersom många turistattraktioner kan nås till fots. Om du vill använda kollektivtrafik har du valet mellan buss, tunnelbana eller höghastighetståg eller till och med cykel. Pendeltåg (S-Bahn) med sin röda och gula färg är lätt att känna igen. Du når många punkter i staden med linjerna S5, S7 och S75. Tjänsten fungerar från 04:30 till 01:30 såväl som på helger och helgdagar. Under dagen kan du räkna i snitt ett tåg var 20: e minut. I mitten av dagen är intervallerna närmare, cirka 5 minuter. På natten bör du ha ungefär ett tåg var 30 minut.

  Även tunnelbanelinjen U55, som öppnades i augusti 2009, förbinder huvudtågstationen, Bundestag och Brandenburger Tor, där du kan hitta många S-Bahn-linjer. Byggandet av en förlängning för att ansluta sig till U5-linjen pågår, men invigningen är planerad till 2020. Berlins tågstation är således för tillfället terminalen på linjen som bara har tre stationer, endast en av de två plattformarna används för närvarande, den plats som lämnas ledig används för en utställning.

  Airport Express och regionala tåg länkar till Berlin Brandenburg flygplats och avgår 4 gånger i timmen. Resan tar ungefär en halvtimme.

  Du kan hyra cyklar på tågstationen på Friedrich-List-Ufer, nära taxistationen på Europaplatz och nå centrum på några minuter. Många berlinare använder cykeln som ett sätt att ta sig fram, särskilt när vädret är bra. Många cykelvägar arrangeras för detta ändamål i olika delar av staden. Det finns många cykeluthyrningstjänster och vi kan bara råda dig att dra nytta av dem. Annars är det också möjligt att nå Berlins centrum till fots. Berlin är i allmänhet mycket trevligt för fotgängare. Gatorna är verkligen breda och trottoarerna som cirkulerar till fots. Men Berlin är en ganska stor stad och det kan vara tråkigt att gå genom hela staden.

  Parkeringstips

  Parkeringen nära tågstationen har 860 parkeringsplatser, som kan nås både med tunnelbanan genom B-96-tunneln och med Clara-Jaschke-Straße. Ingången är bara 50 meter bort. De första 15 minuterna är gratis. Sedan måste man betala cirka 2,50 euro för varje timme, och för en hel dag måste du räkna med 20 euro. Andra parkeringsplatser är naturligtvis också tillgängliga, men lite längre från tågstationen. Du kan ta dig till Luisenstraße parkeringsplats, som ligger cirka 11 minuters promenad bort eller till en parkeringsplats nära Brandenburger Tor. I allmänhet hittar du enkelt parkeringsplatser i Berlin. Det finns många parkeringsplatser i alla distrikt som gör att du kan parkera utan att betala dyrt och snabbt nå alla turistattraktioner i huvudstaden. Det finns också många betalda parkeringsområden. Det är upp till dig att hitta det bästa alternativet!

  Bra länkar

  Berlin turistinformation