Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I VILNIUS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Vilnius med Auto Europe

  Litauen, i nordöstra Europa, har många skogar, floder och sjöar. Se slott, katolska kyrkor, kloster och gotiska byggnader. Med din hyrbil i Vilnius, kan du också ta dig tid att besöka Klaipedia, en stor fiskehamn vid Östersjön. Besök det moderna konstcentrumet, museum och slott och vackra St. Annes kyrka och promenera längs gamla stan. Upptäck de historiska monumenten och ta en tur till Palanga på den baltiska kusten. Det finns en mängd saker att göra och se i Vilnius och med en av våra billiga hyrbilar blir din vistelse enkel och problemfri!

  Hämta en hyrbil i Vilnius med Auto Europe. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Vilniuss flygplats eller på ett centrumkontor.

  Hur är trafiken i Vilnius?

  I mitten av staden kan trafiken bli lite överbelastad under rusningstid. Det rekommenderas att resenärer försöker resa utanför rusningstid om möjligt med sin hyrbil i Vilnius. Föraren måste vara extra alert på vägarna i omgivande områden, eftersom de kan vara i sämre skick än i städerna. Se till att ha en GPS eller karta för att kunna navigera på snabbast och enklast sätt.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Vilnius?

  Det kan vara svårt att hitta parkeringsplatser på huvudvägarna, och det rekommenderas att hitta utrymme på mindre gator när du ska hyra bil i Vilnius. Parkeringsplatser finns spridda över Vilnius. Några av dessa parkeringsplatser är gratis, men andra tar ut en avgift beroende på hur länge du parker. Vissa hotell kommer också att erbjuda parkering, så var noga med att kontrollera med hotellet du bor på. De största bevakade parkeringsplatserna ligger i centrum av staden:

  • Gediminas Avenue 9A. Kör in från Vilniaus Street. Praktiska utgångar till stadens centrum. Öppet 24 timmar, parkering för 262 bilar.
  • Tilto Street 14. Öppet 24 timmar. Parkering för 117 bilar. På dessa parkeringsplatser finns videoövervakningskameror. Speciella platser och hissar är installerade för funktionshindrade personer.
  • T. Kosciuškos 1A. Parkering med 26 platser.

  Vilnius flygplats

  Vilnius flygplats är den största av de fyra kommersiella flygplatserna i Litauen med passagerartrafik. Med en landningsbana och cirka 4,9 miljoner passagerare per år, fungerar Vilnius International Airport som bas för airBaltic, Ryanair och Wizz Air. Flygplatsen förvaltas av statligt ägda företag litauiska flygplatser under transport- och kommunikationsministeriet och ligger ca. 7 km söder om Vilnius.

  Vilnius Airport (GVA)
  Officiellt namn:
  Vilnius Airport
  Hemsida: www.vilnius-airport.lt
  Adress Rodūnios kl. 10A, Vilnius 02189, Litauen
  Telefon:+370 612 44442

  Att göra i Vilnius

  Vilnius är en unik stad med många olika saker att göra. Det finns allt från gamla historiska byggnader till moderna museum. Det finns även en hel del aktiviteter, se därför till att kolla upp i förväg vad som kan bokas eller vilka evenemang som sker när du är där.

  • Gedimino Prospektas, Vilnius paradgata : Gedimino prospektas är huvudgatan i Vilnius, där de flesta Litauens statliga institutioner är koncentrerade, inklusive regeringen, parlamentet, domstolen och ministerier. Det är också platsen för kulturinstitutioner som Litauens nationella dramateater, Litauens litauiska musikhögskola och Martynas Mažvydas nationalbibliotek. Det är numera också en populär shoppinggata. Det är delvis en gågata på kvällarna när trafiken är förbjuden. Namngivna efter storhertigen av Litauen Gediminas, slutar gatan vid Žvėrynas-bron över Neris-floden nära Seimas-palatset i ena änden och vid katedralen och Vilnius slottkomplex å andra sidan, som passerar Lukiškės torg. Den förbinder Gamla stan med Žvėrynas.

  • TV-tornet med sin roterande restaurang: Vilnius Television Tower är den högsta byggnaden i Litauen på 326 meter, och är en omedelbart igenkännlig byggnad på stadsbilden. Beläget i Vilnius nordöstra mikrodistrict Karoliniškės, spelade TV-tornet värd för januarihändelserna. Det är händelser som ägde rum i januari 1991 då Litauen kämpade för sin självständighet från Sovjetunionen. Idag kan besökare gå upp till en roterande cirkulär observationsplattform, som på klara dagar ger spektakulär utsikt över hela staden samt Elektrėnai - en stad 25 mil väster, som drev mycket av Vilnius elektricitet under sovjetiska dagarna. Missa inte heller den roterande resturangen som man kan besöka.

  • Presidentpalatset: Presidentpalatset (Litauiska: Prezidentūra), beläget i Vilnius Gamla Stad, är Litauens presidentkontor. Slottet byggdes under 1400-talet och har under sin historia genomgått olika rekonstruktioner, övervakad av framstående arkitekter, inklusive Laurynas Gucevičius och Vasily Stasov. År 1997 blev palatsets officiella säte för Litauens president.

  • St Annes Kyrka: Missa inte denna skatt som är en romersk-katolsk kyrka i Vilnius gamla stad, på Vilniusflodens högra strand. Det är ett framträdande exempel på gotisk stil. St Anne's är ett framträdande landmärke i Gamla stan i Vilnius som gjorde att distriktet skulle kunna ingå i listan över UNESCOs världsarvslistor. Det är ett av de mest intressanta exemplen på gotisk arkitektur i Litauen.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Vilnius

  Det finns flera möjligheter till underbara dagsturer i Litauen, speciellt om du ska hyra bil i Vilnius! Litauen har mycket att erbjuda när det gäller natur och kultur, ta därför chansen att hyra bil i Vilnius för att kunna lära dig mer om detta fantastiska land!

  Riddarborgen i Trakai

  Trakų Salos Pilis är ett öslott i Trakai, Litauen, på en ö i Galvėsjön. Byggandet av stenslottet började på 1400-talet av Kęstutis och cirka 1409 stora verk gjordes av hans son Vytautas den Stora, som dog i detta slott år 1430. Trakai var en av huvudstäderna i Storhertigdömet Litauen och slottet hade stor strategisk betydelse. Det är det enda öslottet i Östeuropa. Missa inte detta fantastiska ställe, det tar under en timme med bil från centrum när du tar väg A4.

  Korskullen nära Siauliai

  Kryžių kalnas eller korskullen är en pilgrimsplats ca 12 km norr om staden Šiauliai i norra Litauen. Det exakta ursprunget för lämnande kors på kullen är osäkert, men man tror att de första korsen placerades på det tidigare Jurgaičiai eller Domantai hill fort efter 1831 Uppror. Över generationerna, inte bara kors och korsfästelser, men statyer av Jungfru Maria, utsmyckning av litauiska patrioter och tusentals små utställningar och rosaries har kommit hit av katolska pilgrimer. Det exakta antalet kors är okänt, men uppskattningar sätter det på cirka 55 000 år 1990 och 100 000 år 2006. Med bil tar det ca. 2,5 timmar om man tar väg A2 från Vilnius.

  Kaunas

  Kör din bil till Kaunas med sitt imponerande rådhus och 1500-talets gotiska tornet. Kaunas är den näst största staden i Litauen och Litauens historiska centrum, ekonomiskt, akademiskt och kulturellt liv. Kaunas var den största staden och mitten av ett län i Trakai Storhertigdömet Litauens kommun sedan 1413. I Ryska riket var det huvudstaden i Kaunas Governorate från 1843 till 1915. Kaunas ligger ca. 1,5 timme från Vilnius centrum.

  Geografisk information & historia

  Vilnius är Litauens huvudstad. Staden ligger i sydöstra delen av landet och är landets största stad med drygt en halv miljon invånare. Vilnius klassificeras som en global stad enligt GaWC, och är känd för sin arkitektur i sin gamla stad, förklarat av världsarvslista UNESCO 1994. Före andra världskriget var Vilnius ett av de största judiska centrum i Europa. Dess judiska inflytande har beskrivits som "Litauens Jerusalem" och Napoleon kallade det "Nordens Jerusalem" som det gick igenom 1812. År 2009 var Vilnius Europas kulturhuvudstad tillsammans med den österrikiska staden Linz.

  Vilnius har länge varit en multinationell stad befolkad med litauer, polacker, tyskar och slavar , senare med judar också. Även om den ursprungliga stadsorten förlorades på grund av erosion, återkom dagens moderna stad i medeltiden. Dessa invånare tvingades att bosätta sig där, eftersom höjderna på en Vilnius flodbank gjorde det omöjligt att bo någon annanstans. Sedan 1652 blev Vilnius formellt en av huvudstäderna för litauiska judar och blev en symbolisk huvudstad i den judiska kulturen år 1661. Efter de beslut som fattades vid Yalta-konferensen efter kriget utvisade sovjeterna de flesta polska städerna i Polen och nykomlingar (främst arbetare och militärer) anlände från ryska SFSR. Under omfattande urbanisering 1950-1970 anlände fler personer från andra delar av Litauen, grannländerna i Vitryssland, Ryssland, Ukraina och andra sovjetrepubliker och blev en integrerad del av stadsbefolkningen.

  Vilnius har ett fastlandsklimat, vilket innebär att den genomsnittliga årstemperaturen är + 6,1 ° C. Om du besöker Litauen på vintern överstiger temperaturen sällan minus grader, medan sommartemperaturen är i genomsnitt 17 ° C.

  Ta sig runt i Vilnius

  Buss

  Vilnius trolleybussar och bussar börjar vid. 5 på morgonen och sluta köra igen vid midnatt. Om du kommer till Vilnius för ett kort besök kan du köpa en, tre eller tio dagars biljett för transportnätet.

  Tåg

  Lietuvos Geležinkeliai driver tåg från större destinationer. Det finns dagliga tågförbindelser till Moskva, S: t Petersburg, Kaliningrad och Minsk. Ett tåg per dag brukade gå till Warszawa, det är nu tillfälligt avbrutet på grund av järnvägsrekonstruktion mellan gränsen och Kazlų Rūda stad. Tågstationen i Vilnius ligger strax söder om centrum.

  Taxi

  Det är billigare att ringa en taxi via telefon. Taxibilen är från 1 EUR per kilometer i staden. Bli inte förvånad om du debiteras en taxibil (1 EUR) för att ta dig på en taxi. Ta en taxi-bokningstjänst på Vilnius Turistinformationscenter vid ankomsthallen på Internationella Vilnius flygplats. Du får de kundvänliga priserna, det finns ingen bokningsavgift.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation