Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ VILNIUS FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Vilnius flygplats - Se Litauen med bil

  Fler och fler turister får upp ögonen för Östeuropa - kanske är det de låga priserna, den historiska arkitekturen eller den unika kulturen som lockar svenskar såväl som andra nationaliteter till denna del av Europa. Litauen speciellt blir bara mer och mer populärt och 2018 välkomnade landet över 1,7 miljoner turister, vilket är 10% mer än året innan. I landet finns många fantastiska sevärdheter och städer som än inte är särskilt välkända bland turister och som därför erbjuder en sällsynt och unik reseupplevelse. Landets huvudstad Vilnius är i sig en storstad fylld av vacker och detaljrik arkitektur i form av kyrkor, museum, universitet, herrgårdar och det mäktiga palatset The Palace of the Grand Dukes of Lithuania.

  Vill du besöka huvudstaden för att ta del av detta land med rik historia kan du via Auto Europe boka en hyrbil på Vilnius flygplats. Vi oss kan du jämföra priser på hyrbil och på så sätt hitta det billigaste och bästa alternativet. Samarbeten med lokala och internationella jättar inom hyrbilsbranschen gör det möjligt för oss att erbjuda er kunder ett stort utbud som ni själva kan jämföra. Olika fordonskategorier, modeller och leverantörer kommer alla med sina unika för- och nackdelar och med oss kan du enkelt hitta den rätta hyrbilen och leverantören för dig. Med vår moderna sökmotor, som du hittar överst på denna sida, kan du påbörja jakten efter den perfekta bilen inför din resa till Vilnius!

  Flygplatsinformation

  Vilnius flygplats är en av de största flygplatserna i Litauen och hanterar mycket internationell trafik. Cirka en femtedel av alla flyg går till Storbritannien och London är flygplatsens toppdestination, därefter kommer Köpenhamn i Danmark och Warszawa i Polen. Priserna är mycket lägre i Litauen än i Sverige, och så är också flygbiljetterna eftersom det främst är lågprisbolag som RyanAir, Wizz Air och Air Baltic som är aktiva på flygplatsen. Trots det går det även att hitta flyg från välkända bolag som Scandinavian Airlines, Lufthansa och Aeroflot här.

  Vilnius flygplats - (VNO)
  Officiellt namn: Vilnius Airport (Vilniaus oro aostas på litauiska)
  Adress: Rodūnios kl. 10A, Vilnius, Litauen
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 9 km söder om centrala Vilnius.
  Flygbolag på flygplatsen: Bolagen som har flest flygningar är RyanAir, Wizz Air och Small Planet Airlines.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Vilnius flygplats?

  Ska du hyra bil på Vilinius flygplats finns det två ställen där du kan hämta upp din bil, vilket ställe just du ska till beror på vilken leverantör du väljer. Antingen kommer leverantörens kontor finnas i ankomsthall B inuti passagerarterminalen eller på hyrbilscentret vid parkering nummer 4. Oroa dig inte, trots att kontoren på P4 inte är inuti flygplatsbyggnaden är det mindre än 100 meter bort så det tar inte lång tid att ta sig dit. Dessutom kommer du antagligen behöva gå dit även om leverantören har kontor vid ankomsthall B eftersom det är där hyrbilarna står parkerade.

  Som alltid bör du kolla igenom fordonet innan du lämnar parkeringen för att se om där är några skador eller problem som behöver rapporteras till personalen. Uppstår det ett problem eller du blir orolig över vad för skydd eller försäkring du har så hör gärna av dig till oss på +46 10 888 66 52. Det kan hända att den lokala personalen försöker sälja på dig extra försäkringar eller diverse extra tjänster, dessa är alltid (om inget annat står på din voucher) helt valfria och tyvärr kan Auto Europe inte ta ansvar för lokalt köpa produkter eller tjänster. Blir du osäker på vad för skydd du köpt i samband med din bokning eller undrar vilken täckning du har med ett av våra skydd, ring oss gärna så förklarar vi med glädje hur du och din hyrbil är skyddade.

  Läs gärna vår sida som tar upp viktig körinformation om Litauen innan du ger dig ut på landets vägar.

  Alamo hyrbil på Vilnius flygplats Alamo på Vilnius flygplats T1
  Rodūnios kl. 10A,
  Vilnius, Litauen 02189

  +370 616 00141
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Hertz hyrbil på Vilnius flygplats Hertz på Vilnius flygplats P4
  Rodūnios kl. 10A,
  Vilnius, Litauen 02189

  +370 5 23 29301
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 20.00
  Thrifty hyrbil på Vilnius flygplats Thrifty på Vilnius flygplats
  Rodūnios kl. 10A
  Vilnius, Litauen 02189

  +375 232 9301
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 20.00
  Green Motion hyrbil på Vilnius flygplats Green Motion på Vilnius flygplats T1
  Rodūnios kl. 10A
  Vilnius, Litauen 02189

  +376 590 9605
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT

  Terminaler

  Det finns en passagerarterminal på Vilnius flygplats som är uppdelad i två byggnader, en för ankomster och en för avgångar. Mellan de två byggnader finns en så kallas Kiss & Fly zon där bilister snabbt kan stanna för att hämta eller släppa av någon. Terminalen består sedan av tre våningar, där ankomster endast är på första våningen och avgångarna är på första, andra och tredje våningen.

  Tyckt här för att med hjälp av en karta få en överblick över terminalen.

  Flygplatsfaciliteter

  Ska du ha ett stort evenemang eller kräver en stor lokal finns det på flygplatsen en modern sådan att hyra. Då ingår bland annat kök, Wi-Fi, luftkonditionering , stolar och bord samt högtalare och annan tekning du kan behöva för ett lyckat evenemang. Som mest får det plats upp till 300 personer, då beräknat i sittplatser utan bord.

  Är du en ”vanlig” resenär som endast ska spendera tid på flygplatsen medan du väntar på att ditt flyg ska avgå så finns det också en hel del produkter och tjänster till ditt förfogande. Precis som i lokalen som går att hyra, finns det kostnadsfritt Wi-Fi inuti passagerarterminalen såväl som ett bra utbud på matställen och affärer. Bland annat finns det två pizzerior, en Subway restaurang som erbjuder goda smörgåsar samt ett flertal caféer med gott kaffe och mumsiga bakelser. För den shoppingsugne finns det tre Tax-Free butiker att fynda i, en mellan gaterna A1-A2, en mellan gaterna A12-A14 och en (den största) precis efter säkerhetskontrollen. På flygplatsen finns alla de tjänster du vanligen hittar på en medelstor modern flygplats i Europa, det vill säga växlingskontor, turistinformation, bankomater, hotell och såklart hyrbilsföretag så du kan hyra bil på Vilnius flygplats.

  Hur kan man ta sig till och från Vilnius flygplats?

  Bredvid passagerarterminalen ligger en tågstation som 16 gånger per dag har ett tåg som kör till centrala Vilnius. Resan tar omkring sju minuter, kostar 0.70 euro och biljett kan köpas antingen på tågstationen, på tåget eller online på tågoperatören Traukiniobilietas hemsida. Även bussar går att ta in till Vilnius och flera busslinjer trafikerar regelbundet denna sträcka, bland annat buss nummer 3G, 1, 2, 88 och 88N. Tänk dock på att de flesta bussarna endast går mellan 05.00 på morgonen och 24.00 på kvällen, landar du på natten kan därför dina transportmöjligheter med buss vara begränsade. Ett tips är att, om du under din resa planerar att åka mycket med kollektivtrafiken, köpa en biljett som varar lite längre. Istället för att varje gång du åker betala 1.00 euro kan du köpa en biljett som varar i en, tre, fem eller tio dagar mot en fast kostnad som är lite högre.

  Förutom in till Vilnius finns det även långdistansbussar som kan köra dig till andra städer i och utanför Litauen, bland annat till Vitrysslands huvudstad Minsk och Lettlands huvudstad Riga. Självklart kan den som önskar också boka en billig hyrbil på Vilnius flygplats och slippa stressen över tidtabeller och scheman. Hör av dig till oss om du behöver hjälp med att hitta eller boka ett fordon i Vilnius eller någon annanstans ute i världen.

  Parkeringstips

  Som tidigare nämnt finns det en smart Kiss & Fly parkering - om vi nu kan kalla den det. Denna ”parkering” är endast till för kvicka stopp när man snabbt behöver släppa av någon precis utanför avgångshallen som huserar alla incheckningsdiskar och så vidare. Söker du en ställe där du kan parkera under en lite längre tid får du ställa dig på en av flygplatsens fem parkeringar. Priset varierar, men P2, P3 och PC är avsedda för kortare perioder som ett par timmar eller en dag, medan P4 och P7 är avsedda för längre perioder som flera dagar eller veckor. P4 är den nyaste parkeringen och den består av 700 täckta parkeringsplatser med tak och har ett automatiskt betalningssystem. Det är med störst sannolikhet på denna parkering din hyrbil kommer stå och vänta på dig om du hyrt bil av någon av leverantörerna som erbjuder upphämtning på Vilnius flygplats.

  Nyttiga länkar

  Vilnius flygplats


  Mer information om Vilnius flygplats

  Vilnius flygplats
  Rodūnios kl. 10A
  Vilnius, Litauen 02189

  IATA Code: VNO
  ICAO Code: EYVI
  Wikipedia sida
  Latitude: 54.6355
  Longitude: 25.2860

  Övrig information: Flygplatsen är en av Litauens största och ligger cirka 9 km utanför huvudstaden Vilinius.