Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I RIGA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Riga – Bästa priserna med Auto Europe

  Se till att boka din hyrbil i Riga redan idag! Att hyra bil idag är väldigt smidigt. Gör man det genom Auto Europe garanteras man hög kvalitet från första till sista kontakt. Idag samarbetar vi dessutom med världsledande aktörer på marknaden och kan erbjuda hyrbilar i hela 180 länder. Med 60 års erfarenhet vet vi hur man hanterar hyrbilskunder korrekt. Vill man ha något extra har vi stora möjligheter att möta de krav och önskningar ni har.

  Trafik och Parkering

  Att köra i Riga är oftast angenämt. Det varierar givetvis beroende på om det är rusningstrafik eller inte. Det gäller att hålla sig till trafikreglerna och köra lugnt och försiktigt. Utanför staden kan vägarnas kvalitet variera men inne i centrum är vägarna generellt fina.

  • I Lettland är det högertrafik.
  • Liksom i Sverige är det plikt på att ha halvljusen påslagna under hela dygnet.

  För mer information, klicka här.

  Parkering

  Det finns gott om parkeringsmöjligheter i Riga. I centrum finns det flera parkeringshus och större parkeringsplatser med bevakning. Det är dessutom relativt billigt att parkera. Vill man så kan man också hitta parkering längs med gatan och där krävs det oftast att man har parkeringsskiva.

  Geografisk information

  Riga, Lettlands huvudstad har massor av gemytlighet och mysighet att erbjuda. Gamla stan är uppsatt på UNESCOs världsarvslista sedan ett par år tillbaka och efter sovjetunionens fall har turister vallfärdat till huvudstaden. Nattlivet är också en riktig hit med mängder av olika häftiga och fräscha barer. Centrum erbjuder även två stora saluhallar som tillsammans skapar Europas största marknadsplats. Staden är väl värd ett besök om man vill uppleva fin baltisk kultur och även testa på matkulturen som lever kvar sedan forntider. Sverige har vid flera tillfällen varit inblandade i dispyter med andra länder angående erövring av Riga på 1500 talet och 1600 talet men slutligen fick ändå staden förbli lettisk. Från Riga tar man sig lätt med bil både till Vilnius och Tallinn, huvudstäderna i Litauen respektive Estland.

  Rigas flygplats

  Rigas flygplats är en medelstor flygplats i europeiska mått. Med cirka fem miljoner passagerare årligen har flygplatsen vuxit kraftigt de senaste åren. För tio år sedan hade flygplatsen bara kapacitet för cirka en miljon. Från flygplatsen tar man sig lättast in med buss till stan, det tar cirka 15 minuter. Vill man så kan man hämta sin bil direkt på flygplatsen också.

  Riga International Airport (RIX)
  Hemsida: www.riga-airport.com/
  Telefonnummer: +371 29 311 187

  Kollektivtrafik

  I Riga kan man ta sig runt kollektivt med spårvagn, linjebuss eller vanliga bussar.

  Tågstation: Centralt beläget ligger centralstationen med tågförbindelser till flera andra städer inom Lettland samt andra länder i området.

  Bra länkar

  Turistinformation Riga