Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TALLINN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Tallinn med Auto Europe

  När du bokar en hyrbil i Tallinn, i Estland kan du känna dig säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Tallinn flygplats, vid hamnen eller på ett centrumkontor i staden. Innan du bokar din bil kan det dock vara värt att läsa igenom vår sida med utvärderingar av hyrbil i Tallinn där vi samlat tidigare kunders betyg och omdömen.

  Trafik och parkering

  I Estlands huvudstad Tallinn är det enkelt att ta sig fram med bil. De större vägarna håller bra kvalietet medan de mindre på landsbygden kan vara lite dammiga på grund av att de sällan grusbelagda utan bindemedel. Det finns gott om bensinstationer utmed vägarna. Med en hyrbil i Tallinn kan du uppleva så mycket mer än bara staden. Kör längs med kusten och besök mindre byar och städer - upplev det genuina Estland. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Tallinn och Estland:

  • Det är inte tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands-free.
  • Du får inte köra om spårvagnar som stannat vid sin hållplats.
  • I rondeller som saknar skyltar om företräde gäller högerregeln.

  Mer information hittar du i vår körning för Estland om du klickar här.

  Parkering

  Inne i centrum samt i den gamla delen av staden hittar du endast avgiftsfri parkering. Parkera aldrig på gatan under natten - välj då hellre ett säkert och övervakat parkeringsgarage. Lämna inte värdefulla saker i bilen. Hotell som ligger utanför stadskärnan erbjuder ofta inkluderad parkering. Hör med ditt hotell!

  Geografisk information

  Tallinn har ca. 400 000 invånare och är Estlands huvudstad. Staden ligger vid Finska viken och har anor tillbaka till tidigt 1200-tal. Den gamla delen av staden uppfördes på UNESCOs världsarvslista 1997. Strax utanför Tallinn ligger den stora sjön Ülemiste, som förser staden med dessdricksvatten. Genom staden löper en kalkstensklippa och stadens högsta punkt är 64 meter över havet. Klimatet i Tallinn och övriga Estland påminner om Sveriges, men är något kallare under sommaren.

  Tallinn flygplats

  Tallinn flygplats är Estlands största flygplats och även knytpunkt för flygbolaget Nordica såväl som AirBaltic och Polish Airlines. Flygplatsen ligger belägen cirka 5 km från Tallinn centrum och var tidigare känd som Ülemiste Airport.

  Tallinn Airport (TLL)
  Hemsida: www.tallinn-airport.ee
  Telefonnummer: +372 605 8888

  Kollektivtrafik

  I Tallinn kan du åka med bussar, trådbussar och spåvagnar. Du kan ladda upp ett plastkort som du sedan använder när du ska resa kollektivt. Du kan dock fortfarande köpa enkelbiljetter direkt av föraren men se till att ha jämna pengar. För invånarna i Tallinn är kollektivtrafiken gratis!

  Tågstation: Tallinns tågstation heter Balti jaam och ligger nära havet. Här kan du ta tåget till andra städer i Estland såsom Tartu eller åka till grannländer.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Tallinn