Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ESTLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Estland – Hitta din perfekta hyrbil

  Se landet från din hyrbil i Estland på en dag. Auto Europe är en ledande biluthyrare med over 60 års erfarenhet i branschen. Tack vara vårt starka samarbete med stora internationella leverantörer kan vi erbjuda riktigt bra service till marknadens bästa priser. Vi finns i över 150 länder på över 24 000 olika destinationer. I Estland kan vi erbjuda flera olika möjligheter att hämta upp och lämna sin bil. Använd vår sökmotor på sidan för att redan idag boka din hyrbil i Estland.

  Få ut mest av din hyrbil

  Estland som gränsar till Lettland, Ryssland och har sjögräns till Finland är ett mycket vackert land, med fin natur. Estland är för övrigt också det land som har starkast ekonomi av alla de baltiska länderna. Sedan andra självständighetsförklaringen 1991 efter Sovjetunionens uppbrott har Estland bara vuxit och utvecklats. Man har stark träindustri samt oljeskiffer som försörjer hela landet med energi. För att njuta lite extra av din vistelse i Estland kan man besöka huvudstaden Tallin eller ryska gränsstaden Narva som bjuder på vacker vy ut över den finska viken. Med en hyrbil tar du dig runt snabbare och mer flexibelt. Här följer lite information som kan vara bra att ha innan man sätter sig bakom ratten på sin hyrbil.

  Trafikregler och Bensinstationer

  • Det är högertrafik i Estland.
  • Man måste ha halvljusen påslagna dygnet runt.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Barn under tolv år ska sitta i baksätet och placeras i barnstol eller på bilkudde.
  • Bensinstationer har öppet mellan 07.00-20.00. Vissa stationer har öppet dygnet runt och man finner dem med jämna mellanrum.
  • För mer information klicka här

  Avgifter

  I Estland finns inga vägtullar.

  Åldersbestämmelser

  För att få hyra bil i Estland måste man vara minst 21 år (kan variera beroende på vilken bilkategori man väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år tillkommer oftast en avgift som betalas på plats.

  Valuta

  I Estland har man Euro (EUR). Det går att växla på plats utan problem och man kan även ta ut med internationellt kort i bankomaterna i landet. Dock kan en avgift tillkomma.

  Tidsskillnad

  Estland går under tidszon UTC+2 vilket innebär att det är en timmes skillnad från Sverige (UTC+1). Estland applicerar precis som i Sverige sommar och vintertid i sin kalender.

  Språk

  I Estland pratar man estniska, vilket är nära besläktat med finskan. Ibland kallar man även estniskan för östersjöfinska. Nedan följer några fraser och ord som kan vara bra att kunna:

  Hej - Tere
  God morgon - tere hommikust
  God kväll - tere õhtust
  Tack - tänan
  Godnatt - head ööd
  Vad kostar det? - Kui palju see maksab?
  Pratar du engelska? - Kas te räägite inglise keelt?

  Elektricitet

  I Estland har man exakt samma eluttag som i Sverige. Man har även samma voltspänning (230V, 50Hz).

  Visum och Ambassad Information

  För att åka till Estland som svensk behövs inget visum.

  Kan jag hyra husbil i Estland ?

  Skapa den bästa semesterpaketet genom att hyra husbil i Estland. Nu är det möjligt att med Auto Europe ta sig runt Estland på ett sätt som många drömmer om. Med en husbil har ni många fördelar, vilket de flesta tycker det är friheten som enbart ett rullande hem kan erbjuda. Gör som många andra har börjat göra och gör er semester till en ännu mer minnesvärd resa och tag er runt med en husbil.

  Bra länkar

  Reseinformation Estland