Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I LETTLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Lettland – Garanterat bästa pris

  För att få ut så mycket som möjligt av din semester i Lettland kan en hyrbil vara ett bra alternativ. Det underlättar att ta sig runt i landet och ger dig möjligtheten att upptäcka mycket mer än annars. Med Auto Europe som har nästan 60 års erfarenhet i branschen kan du som kund garanterat känna dig trygg. Idag erbjuder vi tack vare fina samarbeten med ledande leverantörer hyrbilar i över 150 länder och på sammanlagt drygt 24 000 destinationer. Du väljer själv om du vill hämta bilen på flygplatsen, i centrum eller på tågstationen. Så ta chansen, och gör din resa lite bätte med en hyrbil i Lettland. Från Lettland tar man sig också enkelt till Estland, Litauen, Vitryssland och Ryssland.

  Få ut mest av din hyrbil

  Lettland som land har en ganska brokig historia. Många olika nationer har stått som makthavare over området (däribland Sverige) och det var inte förrän på 1800-talet som landet faktiskt blev Lettland. 1991 blev landet självständigt efter det sovjetiska uppbrottet och idag är landet en demokrati med ett välfungerande valsystem. För att försäkra sig om att det inte ska bli kommunism i landet igen har det kommunistiska partiet förbjudits i landet. Nu är Lettland trots allt ett välmående land och erbjuder många kulturella sevärdheter, inte minst i huvudstaden Riga. För att ta sig runt smidigt och samtidigt få tid till att upptäcka så mycket som möjligt är en hyrbil verkligen att rekommendera. Läs nedanstående information för att förbereda dig så väl det går innan du sätter dig bakom ratten på din hyrbil.

  Trafikregler och Bensinstationer

  • Det är högertrafik i Lettland.
  • Halvljus ska användas dygnet runt.
  • Man måste använda hands-free om man ska tala i telefon.
  • De flesta bensinstationerna är automatstationer som har öppet dygnet runt.
  • Det finns gott om bensinstationer och de allra flesta accepterar både bankkort och kreditkort.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt när bilen rullar
  • Barn under 135cm bör sitta i baksätet i bilbarnstol eller på bilkudde.
  • För mer information klickar ni här

  Avgifter

  I Lettland finns inga vägtullar.

  Åldersbestämmelser

  För att få hyra bil i Lettland måste man vara minst 21år (kan variera beroende på vilken bilkategori man väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25r kan det tillkomma en avgift för att man är ung förare.

  Valuta

  I Lettland har man Euro (EUR) vilket går att växla till sig både på banker och på växlingskontor i landet. Det går även bra att ta ut i bankomater med internationella kort, men man får räkna med att betala en avgift om man gör det.

  Tidsskillnad

  Lettland går under tidszonen EET (UTC+2) vilket innbär att man är en timme före oss i Sverige. Man har vinter och sommartid precis som i Sverige.

  Ordlista

  I Lettland pratar man lettiska. Men i och med många internationella samarbeten samt internationella företag klarar man sig bra på engelska. Här nedan följer el liten ordlista på några ord som kan vara bra att kunna på lettiska:

  Hej - Sveiki
  Hur är det med dig? - Ko par jums?
  Ha en bra dag! - Ir laba diena
  Tack - paldies
  Var är toaletten? - Kur es varu atrast vannas istaba?
  Polis - Policija
  Pratar du engelska? - Vai jus runajat angliski?

  Elektricitet

  I Lettland har man samma eluttag som i Sverige, voltspänningen är 220V och 50Hz.

  Visum och Ambassad Information

  Man behöver inget visum som svensk för att åka in i Lettland, dock behöver man ett giltigt pass. Mer info finns under länken reseinformation som finns längre ner på denna sidan.

  Kan jag hyra husbil i Lettland?

  Auto Europe erbjuder inte bara hyrbilar i Lettland, utan ni har med oss även den unika chansen att kunna hyra husbil. Varför inte resa på absolut bästa tänkbara sätt. Tänk er luxen att kunna åka till något av de underbara sevärdheterna Letland har att erbjuda och sedan campa där, och vakna upp till denna utsikt som inget hotell i världen kan erbjuda. Tveka inte, boka med oss för att ta er resa till den högsta nivån!

  Bra länkar

  Reseinformation Lettland