Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ RIGA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Riga flygplats med Auto Europe

  Auto Europe kan hjälpa dig att hitta din hyrbil i Lettland. Tack vare våra långvariga samarbeten med hyrbilsleverantören runt om i världen kan du välja mellan ett stort utbud av fordon, till förmånliga priser på över 24.000 destinationer runt om i världen. Vi hjälper dig att boka din hyrbil från Riga flygplats så att du kan få en fantastisk resa.

  Upplev den lettiska huvudstadens fantastiska charm och besök sevärdheter och attraktioner som Livu torget och frihetsmonumentet i ditt eget tempo.Staden som inte bara varit värd för Eurovision Song Contest är känd för sina vackra byggnader i jugendstil och bjuder på fantastiska kulturskatter, matupplevelser och gästvänliga människor.

  Flygplatsinformation

  Riga Airport (RIX)
  Officiellt namn: Riga International Airport
  Adress: Marupe, Marupes novads, LV-105, Lettland
  Läge: Flygplatsen ligger 10 km väster om Riga stad.
  Flygbolag på flygplatsen: airBaltic, Finnair, LOT, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, SAS, Turkish Airlines och många fler internationella och regionala bolag.

  Terminaler

  Flygplatsen har 3 terminaler under samma tak: A och B för Schengen-flygningar och C hanterar icke-Schengen. Du hittar ankomster från Schengen och icke-Schengen länder med tillhörande bagageupphämtning på flygplatsens bottenvåning. Incheckningen kan hittas på andra våningen med säkerhetskontroll och anslutning till alla gate-områden.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  På bottenvåningen, i ankomsthallen hittar du som ska hyra bil på Riga flygplats biluthyrningsleverantörernas diskar. Ett par har även diskar på hyrbilscentret på bekvämt avstånd.

  Uthyrare Öppettider
  Thrifty 8.00 till 24.00
  Keddy Mån-fre 9.30 till 18.00
  Lör-sön 10.00 till 18.00
  Budget Dygnet runt
  Primerent Dygnet runt
  Interrent 9.00 till 18.00

  Flygplatsfaciliteter

  Riga flygplats passagerare zon (efter säkerhetskontrollen) erbjuder både caféer, barer och restauranger för att mätta alla munnar och behov. Du hittar även ett utbud av matställen innan säkerhetskontrollen. Alla mat-faciliteter öppnar en timme innan den första planerade, reguljära flygningen och ständer efter sista flighten. Den som vill passa på att shoppa duty-free shopping med allt ifrån kosmetika till godis, solglasögon och souvenirer.

  Du hittar ett postkontor på terminalens första våning i ankomstzon E som har öppet mån-fre och hela flygplatsen har gratis wifi tillgängligt.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Med bil tar du dig enkelt in till centrala Riga på bara 25 min och får friheten att utforska staden i din egen takt. Du kan även ta din hyrbil från Riga flygplats på en så kallad envägshyra och bege dig ut på en härlig roadtrip längs kusten, hela vägen över gränsen till Estland för att avsluta din resa i den estländska huvudstaden Tallin.

  Du som vill åka kollektivt hittar buss nummer 22 som ansluter dig med Riga centrum på cirka 30 min. Du hitta hållplatsen mittemot terminalbyggnaden bakom parkeringen P1. Bussarna går var 10-30 min. Du hittar även flertalet international busslinjer från flygplatsen som kan ansluta dig med städer som Tallinn, Minsk, Vilnius, Warszawa, Berlin och St.Petersburg. Även taxi och transfer finns tillgängligt utanför terminalbyggnaden.

  Parkeringstips

  Flygplatsen kan erbjuda resenärer i behov av parkering en korttidsparkering (P1) samt två långtidsparkeringar (P2 och P3). Alla på bekväma gångavstånd till terminalbyggnaden.

  Riga stad består av sex stycken parkeringszoner med varierande tidsrestriktioner och priser. Allra dyrast är zon R och A mitt inne centrum runt Riga domkyrka med priser på 2.50- 8 euro per timme. Betalning kan göras med kontanter, kreditkort eller genom mobil. Du hittar även ett parkeringsgarage med över 300 platser på Krisjana Valdemara Street 5a där du kan parkera säkert för att därefter promenera in till centrum eller använda dig av kollektiva medel.

  Bra länkar

  Riga flygplatsinformation