Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I RYSSLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Ryssland - Bästa priserna med Auto Europe

  En hyrbil i Ryssland ger dig friheten att upptäcka detta stora land! Du kan välja bland ett 30-tal städer och byar att hämta upp din hyrbil i Ryssland på. Några av dem är Moskva, St. Petersburg, Kazan, Kaliningrad och Sochi. Auto Europe hjälper sig att hitta den rätta hyrbilen till just din resa, så att du kan upptäcka det du vill i detta intressanta land. Ryssland är väldens, till ytan största, land och gränsar till hela femton andra nationer. En stor granne, helt enkelt.

  En hyrbil i Ryssland ger dig möjlighet att upptäcka detta vidsträckta land. Hämta din hyrbil på flygplatsen i Moskva, eller från centrum och utforska staden och dess omgivningar. Kör genom landsbygden och vidare till Sankt Petersburg. Var beredd på att avstånden mellan städer kan vara mycket stora och att det kan ta lång tid. Men du får på samma gång en unik möjlighet att se det verkliga Ryssland. Vägarna i de större städerna är ofta bra underhållna och mycket få är tullbelagda. Men var beredd på att stå i kö i de större städerna under rusningstrafik. Väl utanför städerna så är de flesta vägar enfiliga. Vägskyltarna är på ryska men om du hyr en gps kan du få guidning på engelska.

  Trafikregler och bensinstationer

  • I Ryssland kör man på höger sida
  • Föraren måste vara minst 18 år
  • Bilbälten är obligatoriskt både i fram- och baksätet
  • Det är inte tillåtet att använda en mobiltelefon när man kör (handsfree är tillåtet)
  • Det är förbjudet att korsa dubbla heldragna vita linjer
  • Det är inte tillåtet att svänga höger vid rött trafikljus
  • Barn under 12 år får inte sitta i framsätet
  • Du måste använda halvljuset även under dagen (som i Sverige)
  • Bensinstationer i Ryssland håller normalt sett öppet mellan 06:00 till 22:00 i större städer och utmed motorvägen dygnet runt. Tillgången på vatten och luft är mycket begränsad på stationerna

  Lär mer här.

  Åldersrestriktioner

  Trots att du får köra bil från att du fyllt 18 år i Ryssland så kräver de flesta uthyrare att föraren fyllt 21 år för att kunna hyra bil, men det kan variera mellan uthyrarna. För förare under 25 år kan det tillkomma en extra avgift som betalas vid upphämtningen. Läs hyresvillkoren innan du bokar så får du mer information.

  Valuta

  I Ryssland betalar man med ryska rubel. Kreditkort accepteras men tänk på att många mindre butiker, marknader och gatuförsäljare inte tar kort. Det är fortfarande mycket vanligt att betala med kontanter och på vissa platser föredrar man kontanter framför kreditkort. Kreditkort fungerar bra på ex. hotell, restauranger och köpcentrum. Informera din bank/ditt kreditinstitut om din resa till Ryssland så riskerar du inte att kortet felaktigt spärras. Du kan ta ut pengar från uttagsautomater, speciellt i större städer som Moskva och St. Petersburg. I de mindre städerna finns färre uttagsautomater. Därför rekommenderar vi att man alltid tar med sig lite kontanter för säkerhets skull!

  Vägtullar

  Systemet med vägtullar är fortfarande ganska nytt i Ryssland. Det finns till exempel en avgiftsbelagd sträcka på motorvägen Lipetsk M-4 från Moskva till Novorossiysk där bilar måste betala 10 RUB i kontanter. Vägtullarna ligger ungefär mellan 10-30 RUB (det är billigare på natten). Vissa lokala stadskontor har tull på vägar som går vid den nationella gränsen, som ex. Ostrov med den estniska och lettiska gränsen i Pskov-provinsen. Vägtullarna kostar mellan 150-300 RUB per bil.

  Tidsskillnad

  Det finns nio tidszoner i Ryssland! Dubbelkolla gärna vilken tidszon du befinner dig i, speciellt om du ska flyga. Moskva och Sankt Petersburg ligger 2 h plus, jämfört med Sverige.

  Ordbok

  I Ryssland är det officiella språket ryska, men det talas över 30 olika dialekter i landet. Du kan ta dig fram med hjälp av engelska främst i Moskva och Sankt Petersburg, men i de mindre städerna kan det vara svårt. Här kommer några bra ryska ord och fraser som kan vara bra att känna till:

  Hej - Privyet
  God morgon - Dobrye Utro
  Tack - Spasibo
  Hej då - Dosvidaniya
  Vad kostar det? - Skolko eto stoit
  Var ligger polisstationen? - Gde politseyskiy uchastok
  Var ligger sjukhuset? - Gde bolnitsa
  Motorväg - Avtomagistral
  Parkering förbjuden - Parkovka zapreschena
  Vägarbete - Dorozhnyye raboty

  Elektricitet

  I Ryssland används 220 och 240 V med 50 Hz frekvens. För svenska apparater behövs ingen adapter.

  Visum och ambassadinformation

  För alla besökare krävs ett visum i Ryssland. Se till att du ansöker om rätt typ av visum hemma i Sverige och i god tid innan avresa. Du måste ha ett giltigt pass, reseförsäkring, en officiell inbjudan från hotell eller privat bostad. Den svenska ambassaden ligger i Moskva på adressen: Mosfilmovskaya ul. (dubler), 60, Moskva, Ryssland, 119590

  Bra länkar

  Turistinformation Ryssland