Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I RYSSLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Ryssland

  Generell information
  I det enormt stora landet Ryssland är vägstandarden av mycket varierande kvalitet. Man delar in vägarna i fyra olika kategorier:

  • M - Magistralen (motorvägar som förbinder avlägsna storstäder med varandra).
  • A - Federala vägar (de interregionala vägarna runt storstäderna är ibland fyrfiliga, annars oftast tvåfiliga).
  • P - Territoriale (regionala vägar som oftast är tvåfiliga). Dessa vägar är inte alltid i bästa skick.

  Övriga vägar är många gånder oasfalterade. Undvik helst att köra på dessa vägar under natten. Skyltningen är oftast med krylliska bokstäver.

  Regler vid bilhyra i Ryssland
  För att få hyra en bil i Ryssland måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst ett år. För alla förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska både för förare och för passagerare. Vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm sitter i bilbarnstol eller på bilkudde i baksätet.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Ryssland:

  • Tätort: 60 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorväg: 100 km/h

  Trafikregler
  I Ryssland gäller högertrafik. Tänk på att det inte finns någon lag på väjningsplikt för gående (vid obevakade övergångsställen). I Ryssland är promillegränsen 0.0! Kör aldrig när du druckit alkohol. Undvik att köra i Moskva, eller andra större städer, under rusningstrafik. Under vintern avrådes körning i bergiga områden.

  Bensinstationer
  Vissa bensinstationer accepterar betalning med kreditkort. Ta alltid med kontanter. Om du kör på avlägsna platser kan du ta med en extra dunk med bränsle.

  Vägtullar och avgifter
  I Ryssland finns det vägtullar i Barnaul och i Pskov-regionen samt vid statsgränsen till Pechori.

  Parkering
  Det kan vara svårt att hitta lediga parkeringsplatser. Lokalbefolkningen parkerar där det finns plats. För att undvika att bli inparkerad eller liknande rekommenderar vi parkering i övervakade parkeringsgarage. Hör med ditt hotell om de erbjuder detta. Lämna aldrig värdefulla saker i bilen.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher

  Hyresrestriktioner

  Med hyrbil i Ryssland är du inte tillåten att resa utanför landet och heller inte att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga mellan vissa platser. Extra avgifter kan tillkomma för envägshyror. Envägshyror till andra länder är inte tillåtna.