Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I LETTLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Lettland

  Generell information
  Lettland är ett härligt land att bila i. De flesta besökare kommer hit för att besöka huvudstaden Riga. Men med en hyrbil i Lettland kan du passa på att se andra delar av landet. Åk till Jurmala som är en kurort vid kusten. Här kan du bada och sola på vintern eller njuta av ett avkopplande spa-besök. Med en hyrbil i Lettland finns det mycket att upptäcka.

  Regler vid bilhyra i Lettland
  För att få hyra bil i Lettland måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska. Vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm sitter i baksätet på bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Lettland:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorväg: 100 km/h

  Trafikregler
  I Lettland är det högertrafik. Liksom i Sverige är det plikt på att ha halvljusen påslagna under hela dygnet.

  Bensinstationer
  De flesta bensinstationerna i Lettland är automatstationer som håller öppet dygnet runt.

  Vägtullar och avgifter
  I Lettland finns inga vägtullar.

  Parkering
  På de flesta platser är parkering avgiftsbelagd och du köper en biljett i en automat och placerar den väl synligt på instrumentbrädan. På vissa orter kan du använda en P-skiva. Glöm inte att betala för din parkering, hjullås är vanligt förekommande.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Lettland ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Estland eller Litauen? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan vissa städer i Lettland är tillåtna för vissa fordonskategorier och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.