Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I FINLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Finland med Auto Europe

  Auto Europe är det självklara valet om ni letar efter en hyrbil i Finland. Med Auto Europe kan ni på en mycket enkelt och smidigt sätt hitta en hyrbil som passar just era ändamål för er resa i Finland. Oavsett om ni vill hämta upp en hyrbil i Helsingfors, Åbo eller andra orter i Finland, så kan ni vara säkra på att med vårt nära samarbete med kända leverantörer att vi har något för er. När ni väljer att boka med Auto Europe får ni många fördelar som ni hittar någon annanstans, plus ni kan njuta av marknadens lägsta priset som vi har en prisgaranti på. Skulle ni ha funderingar eller behöver hjälp, så står vårt prisbelönade kundservice redo att ge er support och hjälp alla dagar i veckan.

  Vår granne till öst, Finland, eller de tusen sjöarnas land som det även kallas är ett utmärkt resmål för de som önskar att lära sig mer om landets historia som har starka anknytningar till Sverige. Med en hyrbil från Auto Europe, kan ni enkelt på ett smidigt sätt ta del av allt som landet har att erbjuda, som dess milsvida skogar, idylliska skärgårdar eller ett av de sju världsarvs som UNESCO har valt in på sin arvslista. Res runt landet och ni kommer snabbt att förstå varför finnarna alltid väljs som det lyckligaste folket i världen, år efter år. Med så många kontraster som Finland har att erbjuda är det enkelt att förstå varför de alltid är så glada. Finland är bland de mest exotiska länderna i norra Europa att besöka med dess kända bastu och härliga norrsken. Finland är även det land i Europa som har mest skog och vattendrag. Oavsett er orsak till att resa runt i Finland, så kommer Auto Europe att hjälpa er att hitta rätt bil för er, så att ni kan njuta av ert besök ännu mer. Använd vår eminenta sökmotor redan nu för att få upp en överblick på vad som finns tillgängligt för er eller läs tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Finland här.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Finland?

  När ni tar er runt de väl underhållna vägarna i Finland med underbar natur runtomkring, kommer det att känna som en dröm att ta sig fram på de relativt otrafikerade vägarna. Trafikstockningar är väldigt ovanliga i Finland. Trafikstockningen enligt dem är om det är en försening på ett par minuter. När ni tar er runt landet, är det en fördel att veta vad som gäller i landet. Vi har en utmärkt sida där vi har en massa information, som kan vara värd att läsa, för att få lite mer kött på benen, innan ni beger er ut på de finska vägarna.

  • I Finland har man högertrafik.
  • Säkerhetsbälten är obligatoriska under körning.
  • Som regel är det inte tillåtet att färdas med färja med en hyrbil, om man skulle vilja resa till Åbo utan att kontakta Auto Europe innan.
  • Barn under tre år, måste sitta i bakåtvänd barnstol.
  • Trafikskyltarna står både på finska och svenska.

  Att göra i Finland?

  Åland: Med ett land som Finland som har flest öar i världen och räknas ha de vackraste skärgårdarna, så är Åland, den främsta av dem alla. Den svensktalande skärgården som är en autonom region i Finland består av över sex tusen öar och dess största och enda ort, Mariehamn, är välkänd för sina stränder och gator fyllda med trevliga hantverksbutiker och kaféer. Om inte det är nog, så kanske det faktum att Åland är den plats som har mest soltimmar under senvåren och tidigare sommaren utav hela Norden.

  Jultomten: Vi vet alla att jultomten kommer från Finland. Utanför Rovaniemi så finns den officiella jultomtens postkontor, dit över 17 miljoner brev kommer varje år till jul. Detta är ett utmärkt ställe för barn och de som har ett starkt barnasinne kvar Detta hemligfulla plats är öppen för alla där man kan få en privat pratstund med tomten samt kunna mysa i den hänförande omgivningen bland byggnader byggda av natursten och tallar.

  Sveaborg: Sveaborg, precis utanför Helsingfors, finner ni den mest kända av de sju UNESCO världsarvs platserna i Finland. Sveaborg blev byggt när Finland var Svenskt och är genom tiderna Sveriges dyraste försvarsprojekt som byggts och blev invald till UNESCO:s arvslista i början av 1990-talet och är en av världens största sjöfästningar. Sveaborg är ett unikt militärt samt arkitektoniskt monument som består av sju öar och ett flertal fästningar, även kallad Nordens Gibraltar.

  Road trip med min hyrbil i Finland

  Finland har mycket att erbjuda, allt från modernt storstadsliv och shopping i städer som Helsingfors till världens vackraste skärgård i sydväst i Åbo och orörd natur och vandringsleder för de som vill utforska riktigt orörd vildmark norr om Uleåborg. Det bästa och enklaste sättet att kunna utforska Finland är med hjälp av en hyrbil som bekvämt och flexibelt tar er runt era önskade destinationer. På runt 16 timmar, kan ni ta er från de sydligaste delen av landet och komma upp till den nordligaste punkten som gränsar mot Sverige. Där finns många rutter man kan ta med varierande landskap. Men en av de mest unika är en 900 kilometer lång rutt som tar en längs med kusten, och var under medeltiden en postväg. Denna roadtrip inkluderar en bra blandning av charmiga kuststäder till UNESCO skyddade platser till enastående natur. Finland är ett land som är utmärkt att sondera med hjälp av en hyrbil. Och ni hittar inte bättre erbjudande än med Auto Europe!

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Finland?

  För att kunna hyra bil i Finland behöver man vara minst 19 år med vissa leverantörer, medans andra har högre minimum ålder. Ålderskravet kan också skilja mellan de olika bilkategorierna, där det oftast är högre krav på de större fordonen. Något man också bör beakta, är att många av de leverantörer vi samarbetar med i Finland också kräver en ung förar avgift om man är under 25. Ni kan enkelt se vilka som kräver en avgift på översikten ni får upp när ni använder vår förträffliga sökmotor, eller så kan ni ringa till våra hyrbils experter, som mer än gärna kan svara på alla era frågor.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Finland?

  Väljer ni att hyra bil i Finland, kan ni koppla av och njuta av det mest populära sättet att ta sig runt i Finland på deras väl underhållna vägar. När ni kör runt, behöver ni inte oroa er för vägtullar, alla motorvägar i Finland är avgiftsfria.

  Lite historia

  Man har lyckats hitta bevis på Nordens äldsta boplats i Finland, flera årtusenden före Kristus.I Början av 1100-talet blev Finland svenskt och införlivades gradvis i det svenska riket. Finland var länge under flera århundraden skådeplatsen för flera krig mellan Sverige och Ryssland. Det var först vid 1809, som ryssarna lyckades besegra svenskarna och Finland kom att tillhöra Ryssland.

  När Ryssland fick makten över Finland, ökade missnöjet och finnarna började jobba för sin självständighet. Med deras kämpande lyckades Finland införa allt fler rättigheter till den finskspråkiga majoriteten och flera statliga institutioner bildades. 1905 lyckades Finland driva igenom många radikala riksdagsreformer och blev det första landet i Europa där kvinnor fick rösträtt.

  Efter den ryska oktoberrevolutionen, 1917, utropade Finland sin självständighet. Under denna tid lyckades minoriteten försvara sig mot det otaligt fler ryska supportrarna, mycket till tack av frivilliga svenskar som deltog för att hjälpa de finska folket. Som ett resultat av de två världskrigen förlorade Finland många stora områden till Ryssland samt många som omkom under krigen. Efter den tiden har Finland lyckats bygga upp sig som nation, och blev medlem i EU 1995, och var bland de första länderna att som införde euro valutan. Med dess hårda slit är nu Finland ett land som ständigt rankas som de lyckligaste landet i världen.

  Vad är valutan i Finland?

  Sedan 2002 har man Euro i Finland (EUR). Bankomater finns utspridda lite överallt i de större städerna men kan bli svårare att hitta i de mindre städerna. I Finland kan man betala med både bankkort och kreditkort utan problem.

  Vilken tidszon är Finland i?

  Finland är en timme före Sverige, eftersom de tillhör den Östeuropeiska tidszonen, EET. De har även som i Sverige sommar och vinter tid, där de ställer fram respektive ställer tillbaka klockan en timme.

  Vilka är de mest använda fraserna i Finland?

  Som svensk är det enkelt att göra sig förstådd i Finland, eftersom de två officiella språken i Finland är finska och svenska, trots att de inte är nära besläktade. Vi har här nedan sammanställt en lista på några bra fraser att kunna på finska när tar er runt med er hyrbil i Finland.

  Hej - Hei
  Ursäkta - Anteeksi
  Jag pratar inte finska - Eh puhu suomea
  Var är toaletten? - Missä on vessa?
  Jag är vilse - Olen eksynyt
  Polis - Poliisi
  Hur kommer jag till...? - Miten pääsen....?
  Tar ni kreditkort? - Voinko maksaa luottokortilla?
  Tack - Kiitos

  El - Behöver jag en reseadapter i Finland?

  När ni reser till Finland behöver ni inte packa med er massa extra som reseadapter, eftersom i Finland har de samma eluttag som i Sverige med samma volt spänning.

  Behöver jag visum för att resa till Finland?

  Som nordisk medborgare gäller det passfrihet för inresa till Finland. Men tänk på att även om det inte är ett krav på pass för att resa till Finland, så måste ni kunna legitimera er vid behov. Medtag därför alltid giltig id-handling.

  Svenska ambassaden i Helsingfors
  Sveriges ambassad
  Norra esplanaden 7 B
  00131 Helsingfors
  Telefon: +358 9 6877 660
  E-post: ambassaden.helsingfors@gov.se

  Sveriges generalkonsulat i Åland
  Sveriges generalkonsulat
  Norragatan 44
  22100 Mariehamn, Åland
  Telefon: +358 18 196 24
  E-post: generalkonsulat.mariehamn@gov.se

  Kan jag hyra husbil i Finland?

  Att hyra en husbil genom Auto Europe är ett ypperligt sätt att utforska den vilda och orörda naturen i Finland. Hyr husbil i Finland och besök Lappland och sydöstkusten som är väl värda ett besök. Här är det enkelt att hitta en bra campingplats och du kan njuta av en avkopplande semester i Finland helt i egen takt. Du kan hämta din husbil i många orter i Finland, som Helsingfors.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Finland

  Reseinformation Finland

  Unika tävlingar i Finland

  Vinterdäcksregler i Europa