Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I HELSINGFORS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Helsingfors - Boka snabbt & billigt

  Upptäck vår granne i öst! Boka en hyrbil i Helsingfors via Auto Europe och utforska vackra Finland på bästa sätt. Kör bland orörda skogsområde, fantastiska landskap och huvudstaden Helsingfors mysiga gator. Trots sin lugna och harmoniska atmosfär är staden full av liv och rörelse. Massvis av sevärdheter och aktiviteter unika för staden finns att hitta här. Oavsett om du tagit Finlandsfärja över och bara har ett par timmar att spendera eller om du har flera dagar att utforska staden på kommer du uppskatta allt Helsingfors har att erbjuda. Ska du stanna i några dagar rekommenderar vi att hyra en bil för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse.

  På vår hemsida kan kunder jämföra priser, bilar och företag för att själv kunna avgöra vilken bil som passar dem och deras behov bäst. Med över 65 års erfarenhet i hyrbilsbranschen har vi tillgång till de bästa erbjudandena tack vara våra samarbeten med lokala, nationella såväl som internationella hyrbilsföretag. Detta betyder att du hos oss hittar ett stort utbud av destinationer men också av fordon. Vill du hyra en lyxig konvertibel eller en rymlig familjebil? Vi har båda! Förutom vanliga personbilar erbjuder vi även husbilar och vans och till bra priser. Använd vår sökmotor överst på denna sida för att få fram flera alternativ på din valda destination att välja mellan. Behöver du hjälp eller har några frågor om processen kan du alltid höra av dig till våra hyrbilsexperter. De är tillgängliga sju dagar i veckan och assisterar dig gärna med allt du behöver. Du kan också ta del av tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Helsingfors.

  Hur är trafiken i Helsingfors?

  Generellt är vägarna i gott skick och det finns ett omfattande trafiknät. Trafikstockningar är ovanliga och om de händer är de ofta inte i skala med många andra europeiska huvudstäders, till exempel som i Madrid, Paris eller Bryssel. Blir det bilkö här handlar det oftast om ett par minuter och inte timmar. I centrala Helsingfors är trafiken visserligen tyngre än i andra delar av landet, men det är fortfarande inte på samma nivå som i många andra storstäder. Trafikreglerna i Finland skiljer sig inte mycket från trafikreglerna i Sverige, det kan dock vara en bra idé ändå att läsa vår sida som handlar om Finlands körinformation.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Helsingfors?

  I centrala Helsingfors är de flesta parkeringsplatserna avgiftsbelagda, utanför stadskärnan kan det dock förekomma gratisparkeringar. De avgiftsbelagda parkeringarna kan också vara gratis om man parkerar där utanför timmarna då det kostar, de brukar kosta på vardagar och lördagar 09.00-21.00 och sedan vara gratis. Men detta kan skilja sig från parkering till parkering så var noga med att läsa skyltarna för att se om du behöver betala eller ej för att undvika böter. Priset skiljer sig också beroende på parkering men det vanligaste är att det kostar runt 2-4 euro per timme. Betala gör du antingen via biljettautomater med ditt kreditkort, bankkort, Apple Pay, Google Pay eller kontanter. Du kan också betala med hjälp av din mobil, antingen via en app där du måste registrera dig innan användning eller genom att skicka ett sms till ett nummer som anges på parkeringsplatsen där du står. Hittar du ingen ledig parkeringsplats på utomhusparkeringarna finns det även gott om parkeringshus, bland annat Veturiparkki, Masscentrum parkering och Stockmann Q-Park som alla är belägna i centrala Helsingfors.

  Helsingfors flygplats

  Finlands största flygplats heter Helsingfors-Vanda flygplats och ligger cirka 19 kilometer inland från Helsingfors. Det tar runt 30 minuter att köra mellan stan och flygplatsen beroende på tid på dygnet och vilken rutt du väljer. Det är en internationell flygplats med massvis av destinationer i och utanför Europa, bland annat Miami, Singapore och Dubai. Självklart avgår det dagligen även flyg som ansluter resten av landet till huvudstaden, bland annat kan du flyga till de finska städerna Kuusamo och Kittila. Vill du hyra bil i Helsingfors direkt på flygplatsen kan du det. Vi samarbetar med flera leverantörer som erbjuder upphämtning på flygplatsen vilket underlättar för dig som vill bege dig ut på de finska vägarna så snabbt som möjligt. När din vistelse sedan är över kan du också smidigt återlämna hyrbilen på flygplatsen, det blir inte lättare än så!

  Helsingfors Airport – (HEL)
  Flygplatsen ligger cirka 20 kilometer norr om centrala Helsingfors.
  Adress: Helsingfors-Vanda flygplats 01531 Vanda, Finland
  Hemsida: www.finavia.fi
  Telefon: +358 200 14636

  Att göra i Helsingfors

  Som sagt är staden full av liv och rörelse trots sin lugna och harmoniska atmosfär. De olika säsongerna kommer med olika aktiviteter och oavsett om du kommer hit på vintern, våren, sommaren eller hösten kommer Helsingfors ha något för dig. Spana efter norrskenet på vintern, ta en promenad på en av stadens vandringsleder i vårsolen, njut av en kall öl på en uteservering en sensommarkväll eller åk på en fisketur på hösten. Helsingfors har något för alla! Några saker du kan hitta på medan du är här är:

  • Fästningen Sveaborg - Helsingfors ligger precis vid kusten och har en stor skärgård full av öar. Därför är det kanske inte konstigt att en av världens största sjöfästningar ligger här, utspridd på sex olika öar. Sveaborg fästning är en av Finlands populäraste turistdestinationer och på cirka en kvart kan åka med färjan som kör dig till den största ön vars namn är Sveaborg. Här kan du uppleva fästningen som byggdes på 1700-talet när Finland till hörde Sverige på nära håll. Idag är den uppställd på Unesco:s världsarvslista och lockar besökare från hela världen. Kolla in ursprungsingången Kungsporten, utforska fästningens tunnlar och den äldsta byggnaden Bastiom Zander medan du är här. Har du inte packat med en matsäck finns det även mysiga restauranger och caféer där du kan köpa något att äta. Även om Sveaborg främst är en sommaraktivitet är färjorna aktiva under hela året, vill du besöka ön på vinterhalvåret går det alltså också bra.

  • Moomin shop - Allas favorit vita troll Mumin kommer från Finland. Det är Tove Jansson som skrivit och publicerat många böcker, serier och bildböcker om dessa finurliga mumintroll som det senare också gjorts tv-program och filmer om. På Moomin shop i centrala Helsingfors kan man shoppa allt från Tove Janssons böcker till muminmuggar, Lilla-My dockor och mobilskal med Stinky på. Kan du inte få nog av de vita trollen kan du också bege dig till Tove Janssons galleri som ligger i Helsingsfors konstmuseum HAM.

  • Borgbacken - Nöjesparken Borgbacken, eller Linnanmäki som den heter på finska, är en aktivitet hela familjen kommer uppskatta. Denna fartfyllda park bjuder på mer än 40 olika åkattraktioner, massvis av spel, restauranger och stånd att köpa glass, godis eller sockervadd i. Det finns till och med en sockervaddsskola där du själv får lära dig att spinna den läckra delikatessen! Populära karuseller inkluderar radiobilarna, fritt fall och den spännande berg- och dalbanan Linnunrata eXtra som kombinerar en klassisk beg- och dalbana med virtuell verklighet.

  • Finnair Skywheel - Det är inte bara London som har ett pariserhjul som turistattraktion utan även Helsingfors. Med en höjd på cirka 40 meter och en panoramautsikt över hela staden och kusten är det en populär sådan. En vanlig rundtur tar cirka 10-12 minuter och kostar 13 euro per vuxen. Vill du göra turen mer speciell kan du boka VIP gondolen som har golv gjort av glas och bekväma lädersäten, dessutom ingår det en flaska champagne. För en ännu mer minnesvärld resa kan du istället boka boxen som även fungerar som en bastu. Du kan du uppleva utsikten samtidigt som du njuter av en spa-upplevelse utan dess like. Bokar du den så kallade SkySauna får du också tillgång till en bubbelpool och privat lounge på markplan.

  • Kampens Kapell - Denna unika byggnad helt i trä i centrala Helsingfors invigdes 2012 och har sedan dess hjälp flertal människor. Förutom att vara en sevärdhet på grund av sin arkitektur har byggnaden nämligen ett djupare syfte. Kapellet är en plats där människor oavsett religion eller ursprung kan komma för stöd. Det fungerar som ett slags socialt hjälpcenter ditt besökare kan komma bara för en tyst sekund, eller för att lätta på sitt hjärta. Själens hälsa är i fokus i denna underligga träbyggnad som höjer sig 11,5 meter över marken. Ta en paus från det stressande storstadssorlet och njut av tystnaden och den harmoniska miljön i Kampens Kapell.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Helsingfors

  Om du bokat en hyrbil i Helsingfors har du lyxen att inte bara kunna utforska staden utan också smidigt och bekvämt andra delar av Finland. Man brukar dela upp landet i fyra delar; Helsingfors regionen, kust och skärgård, insjöfinland och mystiska och vackra Lappland. Varför inte göra en roadtrip och besöka alla delar för att få en smak av Finlands olika landskap och miljöer? Ska du slå på stort kan du även köra över gränsen till Ryssland för att utforska ett helt annan land. Med en hyrbil är möjligheterna oändliga! Några populära dagsturer du kan ta från Helsingfors är:

  Noux nationalpark

  Finland är känt för sin orörda natur och rika djur- och växtliv. Upplev allt detta och lite till genom att ta en dagstur till Noux nationalpark som ligger mindre än en timmes bilfärd från huvudstaden. Kör nordväst på E18 för att ta dig till detta otrolig vildmarksområde fullt av vandringsleder och vackra sjöar att upptäcka. Du behöver inte vara en erfaren friluftsmänniska för att njuta av den vackra miljön. Många vandringsleder är också väl underhållna och märkta vilket gör dem både barnvänliga och lätta att utföra. Området präglas av höga klippor som ligger runt hundra meter över havsytan och som bjuder på fantastiska utsikter över områdets dalar, sjöar och raviner. Den söta flygekorren vistas i nationalparken och har sedan länge varit parkens symbol. Tack vara allemansrätten kan du fritt tälta och campa i området i enstaka dygn så länge du värnar om naturen och inte förstör eller skräpar ner.

  Borgå

  Landets näst äldsta stad Borgå ligger bara lite mer än 50 kilometer nordöst om Helsingfors. Denna mysiga sommarstad välkomnar årligen flera besökare, både från andra delar av Finland och internationella turister som vill upptäcka stadens mysiga och lugna atmosfär. På sommaren har du förutom möjligheten att köra hit i din hyrbil alternativet att åka ångbåt mellan Borgå och Helsingfors. Staden är drygt 800 år gammal och har kvar mycket av sin medeltidscharm i form av trånga kullerstensgator, idyllisk miljö och färgglada hus. De ikoniska röda trämagasinen som kantar Borgå å som flyter genom staden är bara en av flera sevärdheter i staden. Andra turistattraktioner som är värt ett besök om du åker hit är Gamla Rådhuset, Albert Edelfelts ateljémuseum och Borgå leksaksmuseum som både vuxna och barn kommer uppskatta.

  Tallinn

  Med eller utan din hyrbil kan du ta dig med färja till Estland och spendera dagen i Tallinn innan du hoppar på färjan tillbaka till Helsingfors igen. Varför besöka en huvudstad när du under en och samma dag kan besöka två? Ta en promenad i Gamla stan och njut av den historiska miljön, spana också in medeltidstornen Nunna, Sauna och Kuldjala och den mäktiga Nationaloperan som ligger i centrala Tallinn. För bästa utsikt kan du bege dig upp i TV-tornet som höjer sig 314 meter över marken och bjuder på en fantastisk panoramautsikt över staden. Andra sevärdheter i Tallinn är Kadriorg Palace, Katariina Käik, Toompea Slott och vackra St. Alexander Nevsky Cathedral.

  Muminvärlden i Nådendal

  På lite mer än två timmar kan du köra västerut mot Nådendal där temaparken Muminvärlden finns som en hyllning av Tove Janssons trollfigurer. Parken ligger på en liten ö precis utanför Nådendal och en kort promenad över en bro tar dig till trollens fantastiska värld. Besök deras ikoniska höga, runda och blåa hus, Snorkens uppfinningspark, Snusmumrikens läger, Hatifnattarnas grotta och mycket mer! Under sommaren kan du också njuta av muminpjäser på Teater Emma som ligger på ön, föreställningarna kan till och med ses på svenska. Muminvärlden är full av lek, bus och roligheter som passar hela familjen. Spendera dagen med Mumintrollen och deras vänner i denna fantastiska sagovärld inspirerad av Tove Janssons böcker. För mer information besök Muminvärldens hemsida.

  Geografisk information & Historia

  Längre krigades det mellan Sverige och Ryssland om vem som skulle ha makten över Finland. Under vissa tidperioder var det Sverige som hade mest makt, och under andra Ryssland. Det hela slutade med att Finland år 1917 blev självständigt och sedan dess har Helsingfors varit landets huvudstad. Än idag är det många som talar och förstår svenska och landets två officiella språk är just svenska och finska. Att Helsingfors skulle bli landets huvudstad var kanske inte så konstigt, beläget vid den södra kusten har staden bra förbindelser och handelsvägar till flera länder i Europa. Än idag är det Finlands största stad och landets ekonomiska såväl som politiska centrum.

  Finland är känt för sitt kalla klimat, även om Helsingfors ligger i de något varmare sydliga delarna av landet så kan det under vintern bli riktigt kallt här. Det är sällan temperaturen höjer sig över noll grader under december och januari, snö kan också förekomma men sällan i samma utsträckning som till exempel i Lappland. Somrarna kan trots sitt dåliga rykte bli riktigt härliga och sol och badmöjligheter kan uppkomma. Överlag skiljer sig inte klimatet i Helsingfors särskiljt mycket från klimatet i Stockholm. Beroende på vad för slags resa du är ut efter kan Finlands olika årstider bjuda på fantastiska sevärdheter och upplevelser.

  Ta sig runt i Helsingfors

  Väljer du att hyra bil i Helsingfors kan du bekvämt ta dig runt mellan olika sevärdheter och attraktioner i staden. Dessutom kan du utforska de vackra vildmarksområdena utanför stadsgränserna och andra städer och byar i närheten, till exempel Tammerfors, Björneborg och Åbo. Vi rekommenderar starkt att utforska Helsingfors i bil eftersom det ger dig friheten att forma resan efter dina egna önskemål och utan att behöva begränsa dig till kollektivtrafiken eller liknande. Bokar du via oss på Auto Europe får du hyrbilen du vill ha till bästa pris och du kan vara trygg under hela hyresperioden. Våra hyrbilsexperter är tillgängliga sju dagar i veckan och finns alltid där för att assistera kunder som behöver hjälp eller har frågor.

  Väljer du trots allt att åka med kollektivtrafiken kan du på en och samma biljett utnyttja stadens bussar, spårvagnar, tåg, metro och färjor. Engångsbiljetter går att köpa direkt hos chaufförerna, biljettautomater eller via sin mobil. Vill man istället köpa en dagbiljett som tillåter en att åka hur mycket som helst inom Helsingfors lokaltrafik under 1-7 dygn måste man göra det hos utvalda turistkontor, informationsdiskar och kiosker. Detta är ett populärt alternativ bland turister eftersom de kan köpa biljetter som varar i så många dagar som de planerar att stanna i Helsingfors. Det finns även en tågstation i staden som främst är verksam inom regionen, men anslutningar till många av Finlands andra städer som till exempel Kemi, Nyslott och Vasa finns också.

  Kan jag hyra husbil i Helsingfors?

  Fördelarna med att resa med en husbil är många; Du är fri att åka vart du vill, du tar med dig ditt hem vart du än åker och det är framför allt en rolig upplevelse som du kommer minnas för resten av ditt liv. Via oss på Auto Europe kan du hyra husbil i Helsingfors till bra priser så du kan utforska Finlands vackra landskap på egen hand. Utforska vildområdena i norr, insjöarna i öst, kusten i väst och skärgården och städerna i syd. Med en hyrbil kan du uppleva allt samtidigt som du känner dig som hemma eftersom ditt boende följer med dig på resan. Dessutom sparar du massvis på dyra hotell! Vill du läsa mer om att hyra husbil i Helsingfors kan du göra det här.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Helsingfors