Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ULEÅBORG

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil Uleåborg - Hitta din perfekta hyrbil

  Auto Europe har sysslat med hyrbilar ända sen 1956 och kan stolt skriva att vi erbjuder er möjligheten att kunna boka hyrbil på över 24 000 olika destinationer i 180 länder. Vi är det naturliga valet om ni letar efter en hyrbil i Uleåborg. Våran långa och gedigna erfarenhet genom års av arbete med lokala och stora leverantörer har gjort att vi alltid kan erbjuda er de bästa tänkbara priserna på en hyrbil. Vi finns på många platser i Finland, som Åbo och andra platser runtom hela landet.

  Uleåborg är ett lättillgängligt resmål där det finns saker att göra och se för hur många resor som helst. Som Finlands fjärde största stad utgör staden en port till den urbana kulturen liksom den unika naturen i norra Finland. Staden ligger vid kusten av Bottenviken, där modern teknologi möter det fridfulla och exotiska norr. Ni kan enkelt hitta en bil för era ändamål genom att använda vår snabba sökmotor, som kommer ge er en lista över de leverantörer som är tillgängliga på de datum ni vill resa på Skulle ni funderar över något eller behöva hjälp, så är vårt team alltid redo att hjälpa till, alla dagar i veckan. Så oavsett om ni reser till Helsingfors eller till Uleåborg, så är det garanterat att vi har en bra bil lösning för er. Välj Auto Europe om ni vill få mer för pengarna!

  Hur är trafiken i Uleåborg ?

  Uleåborg är i finska mått en stor stad, och trafiken skiljer inte mycket jämfört med städer i Sverige i samma storlek. Önskar ni hyra bil i Uleåborg kan det vara bra att veta att vägar i Uleåborg är i bra skick och är väl underhållna. Att köra här kan vara nyckfullt och man bör vara extra försiktig till följd av de olika årstiderna och väderförhållandena. Trots att finnarna klagar på sin trafik så är vägarna relativt tomma. Enligt finnarna är det hög belastning på vägarna om det är ett par minuters uppehåll. Ha i åtanke också när ni kör att ha en uppsikt på vilddjur som helt plötsligt kan komma från vägkanten. Här nedan är några tips man bör ha i åtanke när man kör i Uleåborg och andra platser i Finland.

  • Bussar har förtur
  • Fotgängare har förtur vid övergångs ställen där det inte finns några trafikljus
  • Kör alltid med ljuset påslaget
  • Böter för fortkörning är proportionellt till er inkomst
  • Standard hastighet inne i städerna är 50 km/h
  • Om inget anges så är standard hastigheten på vägarna 80 km/h

  Var kan jag parkera min hyrbil i Uleåborg ?

  Att hitta plats att parkera er hyrbil i Uleåborg är enkelt. Där finns gott om plats. Staden är indelad i tre olika zoner, där det är olika priser att parkera. All parkering är belagt med en avgift, det är möjligt att parkera vid trottoaren, underjordiska parkeringsplatser samt en av de två stora parkeringsplatserna i centrum. De flesta parkeringsplatserna är tidsbegränsade till 30 minuter, en timme, två timmar och 24 timmar. För att parkera på ett tidsbegränsat område behöver ni placera en parkeringsskiva på instrumentbrädan, så den är väl synlig genom rutan. En sådan skiva införskaffas enkelt på bensinstationer och varuhus. Parkerings skivan är ett blått platskort där ni ställer in tiden ni parkerade.

  Uleåborg flygplats

  Uleåborgs flygplats är nära beläget till staden, endast runt 15 kilometer från centrum och är en stor flygplats och är väl ansluten till resten av Finland och större delar av världen. Med runt 20 avgångar per dag gör det flygplatsen till Finlands näst största flygplats.

  Uleåborg flygplats (OUL)
  Hemsida: www.finavia.fi
  Telefonnummer: +35 820 708 7800

  Att göra i Uleåborg

  • Världsmästerskap i luftgitarr: Under sommaren hålls det årligen en festival där det mest populära och mest lända evenemanget är världsmästerskapen i luftgitarr som alltid hålls här. Förutom världens ledande luftgitarrspelare lockar detta evenemang till sig även ett mångsidigt urval av artister och tusentals av åskådare från hela världen.

  • Tietomaa vetenskapscentrum: Förmodligen den mest välkända och största sevärdheten i Uleåborg. Detta interaktiva vetenskapscentrum öppnades upp redan 1988 och var världens fösta i sitt slag. Här finns underhållning för alla åldrar. Här kan ni testa hjärna och kropp i många av underhållande utställningarna. Det 45 meter höga tornet som hushåller detta centrum erbjuder utöver utställningar och filmer en absolut enastående utsikt från toppen.

  • Mannerheims park: Förmodligen den vackraste parken i staden som erbjuder en vacker upplevelse om ni känner för att ta en promenad och koppla av lite. Parken erbjuder perfekta promenadstigar under alla dagar på året. Den centrala fontänen är något av en favoritplats för de lokalborna. Fontänen är gjord av granit från närområdet och har många bänkar att slå sig ner på så man kan passa på att koppla av från vardagsstressen.

  • Observatoriet i Linnansaari: En utflykt till det gamla observatoriet som byggdes 1875, ovanpå ruinerna av gamla Uleåborgs slott. Slottet byggdes på 1500 talet för att beskydda staden, men förstördes delvis av ryssarna under 1700 talet. Och det som var kvar av slottet totalförstördes senare när en blixt slog ner i ett hus som förvarade slottets krut. Från observatoriet får ni en makalös utsikt, och fina möjligheter till enastående fotografier.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Uleåborg

  Koitelinkosli forsen

  För er naturälskare och de som gillar att ströva runt i vildmarken är detta en dagstur ni inte vill missa. Endast en kort körsträcka med er hyrbil på runt 24 kilometer ligger Koitelinkoski forsen. Här finns fina uppmärkta vandrings leder som tar er runt forsen och dess öar så ni kan upptäcka och uppleva äkta Finsk natur.

  Syöte

  Finlands sydligaste fjällområde är känt för sina skidcentrum och är en mycket populärt resmål bland barnfamiljer. Under vinter är denna nationalpark perfekt för längdskidåkning har mycket uppskattade snowboardparker. Under sommar tiden så byts skidorna enkelt ut mot terrängcyklar, och området är utmärkt för de som önskar ta sig runt på fots. De går även att delta i naturnära safarier som tar er runt parken. Från Uleåborg är det runt 140 kilometer till Syöte.

  Limingoviken

  Om ni har valt att hyra bil i Uleåborg och har ett intresse för fågelskådning, amatör eller djup passion, så är en resa ut till Limingoviken ett måste. Detta är Finlands enda naturcentrum som fokuserar på fåglar och här kan besökare få ta del av fåglarnas fantastiska värld. Limingovikens internationellt värdefulla fågelvatten och sumpmarker är den plats som nu kan under våren och hösten kan uppleva hundratusentals fåglars symfoni när de kommer hit under deras flytt. Ta del av gässens kvällsflygningar och tranornas avfärds melodi som kommer skapa minnen för livet. Här finns även något för det mindre, här finns en utställning med pekskärmar för barnen att testa och undersöka naturens underverk med. Limingoviken ligger runt 35 kilometer söderut från Uleåborg.

  Rokua Geopark

  Rokua Geopark är världens nordligaste belägna geopark, och är en unik kombination av geologi, natur och kultur. Området karakteriseras av landformationer från istiden. Här kan nu delta i aktiviteter ute i det fria. Ta del av den rena och unika natur som formats av istiden. Parken är belägen vid Ule älv och hela områdets skyddas av UNESCO. Under sommaren är det möjligt att paddla runt eller vandra i parken. Medans man på vinter kan vandra runt med snöskor, åka skidor eller åka släde. Även möjligt att delta i fartfyllda hundspann turer som är dragna av stora huskies. Missa inte att ta en del av det arktiska underverken som erbjuds här.

  Geografisk information & historia

  Uleåborg ligger vid Ule älvs utlopp i Bottenviken runt 180 kilometer från svenska kusten. I utloppet ligger tre stora öar samt flera mindre öar, som Slottsholmen. Staden har en befolkning på runt 200 000 invånare, vilket gör den till femte mest befolkade staden i Finland. Där finns inga större städer i världen som ligger mer norrut än Uleåborg. Vädret här är som man kan tänka sig, kalla snöiga vintrar med ljummen och kort sommar, med en årlig medeltemperatur på 2.7°C.

  Uleåborg grundades 1605 av den svenska konungen Karl IX och ett stort slott byggdes som ett första försvar mot ryssarna.Det mesta av staden förstördes under en stor brand som härjade runt 1822, och återbyggdes senare och arkitekten försökte hålla återuppbyggnaden så nära som originalet som möjligt. Staden var länge känt för sin fina lax och trätjära. Numera har staden utvecklats till ett stort högteknologiskt center, speciellt inom IT och teknik för hälsa och välmående. Och är en plats där många företag runt om i hela Europa testar sin nya teknik, genom att låta invånarna experimentera med den.

  Ta sig runt i Uleåborg

  Känner man sig för att parkera sin hyrbil så är Uleåborg välkänt för sina fina cykel vägar som man enkelt kan ta sig runt staden, även under den kalla vintern, och det är möjligt att hyra en cykel mot ett pris på tolv euro per dag. Om lusten för att cykla runt inte är så stor så är det möjligt att ta sig runt staden med stadsbussar som drivs av Koskilnjat. Räkna med ett pris på runt fyra euro för en enkelt biljett som är giltig för en resa på max en timme. Sedan finns där bussar som förbinder Uleåborg med de närliggande städerna och andra destinationer i Finland. En buss resa till Helsingfors tar mellan 9 till 15 timmar och kostar runt 70 Euro. Skulle man vilja ta sig till Finlands huvudstad på en snabbare sätt, så runt 300 meter från centrum ligger stadens järnvägsstation, som tar er till huvudstaden på mindre än sex timmar.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Uleåborg

  Tillbaka till toppen