Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ÅBO

  Hyrbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Åbo till billiga priser

  Åbo ligger i sydvästra Finland och har ca. 177 300 invånare. Staden ligger vid den finska sydkusten och gränsar till vackert skärgårdslandskap med över 24 000 öar. Ca. 15 mil österut ligger huvudstaden Helsingfors. Här finns mycket att upptäcka och se, och med hyrbil tar du dig dit du vill, när du vill! Beställer du hyrbil i Åbo har du all möjlighet att upptäcka Finlands äldsta stad. Besök ön Runsala med sin vackra park.  Strosa längs med Auraån och passera över någon av de sju broarna. Varför inte göra en utflykt norrut till den lilla småstadsidyllen Nystad. På hemvägen kan du stanna till i kulturbyn Nousis, som ligger 2 mil norr om Åbo. Ni kan även ta er till Uleåborg, den största nordligaste staden i världen.

  Med biluthyrning i Åbo upplever du mer. Auto Europe är en hyrbilsförmedlare med över 50 års erfarenhet av biluthyrning. Vi erbjuder alltid låga hyrbilspriser. Har du frågor kring biluthyrning kan du alltid kontakta Auto Europe på telefonnummer: +46 10 888 66 52.

  Hur är trafiken i Åbo?

  I Finland har man högertrafik. Säkerhetsbälte är obligatoriskt när bilen kör. Högst tillåtna promillehalt är 0.5. Barn under tre måste sitta i bakåtvänd barnstol, eller sitta i vanlig barnstol om inte leverantören plats har en barnstol som är anpassad för att vara bakåtvänd. I övrigt är det lungt att köra inne i staden.

  Som en grundläggande regel kan man inte ta med sig sin hyrbil på en färja, skulle man vilja åka över till Åbo, åka över till Sverige eller liknande, ska man uppge det för Auto Europe först.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Åbo?

  Om du hyr en hyrbil i Åbo kan det vara svårt att hitta en parkeringsplats. I centrum finns två olika zoner, som har olika timavgift för parkering. Observera att i centrum agerar även många privata parkeringsbolag som har egen parkeringsverksamhet. Man kan både betala kontant och med mobil. Priserna för zon ett är 3,00 €/timme och för zon två 1,50 €/timme. Parkeringarna är avgiftsbelagda på vardagar (mån-fre) kl. 9-18, och lördagar kl. 9-15 På söndagar är parkering avgiftsfritt.

  Åbo flygplats

  Åbo flygplats ligger 8 km norr om staden. Det finns inrikesflyg från Helsingfors och Mariehamn. Internationella flygplan från Stockholm, Riga, Alicante och Gdansk. Från vissa punkter kan det vara billigare att flyga till Helsingfors eller med Ryanair till Tammerfors eller Lappeenranta eller till och med till Stockholm, en kort färjetur bort.

  Åbo flygplats (TKU)
  Officiellt namn:Turku Airport
  Officiel hemsida: https://www.finavia.fi/
  Adress:Lentoasemantie 150, 20360 Turku, Finland
  Telefonnummer: +358 20 7084717

  Att göra i Åbo

  Åbo är en fantastisk stad och det finns väldigt mycket att göra i staden och runt omkring. Vi har sammanställt en lista på saker du inte borde missa för att vara säker på att se det bästa.

  • Åbo Slott: Åbo slott är en medeltida byggnad som tillsammans med Åbo domkyrka är en av de äldsta byggnaderna som fortfarande används i Finland. Åbo slott är den största överlevande medeltida byggnaden i Finland. Det grundades i slutet av 1200-talet och ligger vid floden Aura. Ta en guidad tur och lär tid om medeltida Finland!

  • Apoteksmuseet: I hjärtat av Åbo, vid åstranden, hittar du Apoteksmuseet, som berättar läkemedlens och botkonstens historia. Det för området sällsynt välbevarade trähuset gömmer bl.a. elegant inredda salar och kammare, Finlands äldsta apoteksinredning, flera apotekarlaboratorier och ett örtlager.

  • Kupittaa parken: I Kupitta finns mycket att se av naturen, men då gäller det bäst under sommaren då diverse fåglar kommer hit. I Kuppis parken finns både en djurgård med olika fåglar och getter, en utomhus simpark (med två olika pooler) och mycket annat roligt för barn. Passar bra för en sommardag med familjen eller om man bara vill ligga och sola eller leka lekar eller spela t.ex. fotboll eller volleyboll.

  • Sibeliusmuseum: Sibelius-museet är det enda museet som helt ägnas åt musik i Finland. Museets byggnad, designad av Woldemar Baeckman, är en av de 1960-talets finaste finländska skapelser. Ett urval taget från ca. 2 000 instrument av traditionell och konstmusik från hela världen utställs. Under hösten och vårsäsongerna erbjuder museets onsdagskonsertserie musikaliska upplevelser av olika genrer. Förutom samlingen på Jean Sibelius äger arkivet på Sibelius-museet en stor samling av olika material som är kopplade till musik, t.ex. noter, bilder och ljudinspelningar. Sibelius-museet och dess samlingar är en intressant plats för både experter och vanliga musikälskare.

  • Åbo hamn: Åbo och dess hamn delar historia, nutid och framtid. Idag är det omöjligt att tänka på Åbo utan hamn som fortfarande fungerar som Finlands port till väst för handel, turism och kultur. Åbo-hamnen är också en viktig energikälla för hela Åbo-regionen som en del av sydvästra Finland.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Åbo

  Om man tröttnat på Åbo för en dag så finns det flera härliga utflyktsmål. Om man funderar på att hyra bil i Åbo är det perfekt att kunna ta sig ut för en dag. För dig som vill uttnyttja Åbos omgivningar kan vi rekommendera tre utflyktsmål nedan.

  Åbolands skärgård

  En dagsutflykt till skärgården ger dig en oförglömlig erfarenhet, det är ännu bättre att stanna en till två nätter - eller varför inte en hel vecka? En resa till Åbo skärgård i de typiska gula och vita färjorna gör resan dit till en attraktion. Om du reser med bil, kollektivtrafik, färja, kajak eller cykel – kommer du att finna bästa sättet att resa mellan- och på öarna i skärgården

  Helsingfors

  Via E18 är du bara 2 timmar från Helsingfors! Upptäck Finlands huvudstad. Huvudstaden Helsingfors är en levande havsnära stad med vackra öar och underbara grönskande parker. Stadens puls är avslappnad men samtidigt uppfriskande energisk. Mitt emellan öst och väst är den nordliga huvudstaden Helsingfors full av överraskningar i väntan på att bli upptäckta. Helsingfors kust får en ny sevärdhet i år då Skanslandet äntligen öppnas för allmänheten. Med massor av orörd natur är ön ett perfekt friluftsmål.

  Åland

  Ta båten till Åland och unna dig en rogivande och rolig helg, sportlovsvecka eller vintersemester. Njut av egentid och kvalitetstid med familjen och vänner, härliga skärgårdsmiljöer, lokalproducerad mat och aktiviteter utom- och inomhus.

  Geografisk information & historia

  Åbo har cirka 175 000 invånare och var den viktigaste staden i Finland från 1300-talet till 1812, när ryssarna flyttade huvudstaden till Helsingfors (närmare Ryssland och längre från Sverige). Åbo var förblivit Finlands huvudstad ett tag efter, men ambitionerna blev döda i 1827, när en rasande eld förstörde större delen av staden. Dagens Åbo är fortfarande den tredje största staden i Finland, efter storstadsregionen och Tammerfors.

  Några av de viktigaste sevärdheterna i Åbo är dess historia och den omgivande skärgårds stora naturliga skönhet. Åbo är bäst under sommaren och är värd ett stort antal festivaler, inklusive rockfestivaler, kammarmusikfestivaler och en faire.

  Ta sig runt i Åbo

  Du behöver inte bara ta dig runt på ett sätt när du ska hyra bil i Åbo, det finns många andra sätt. I Åbo kan du ta dig runt med bussar och cykel. Bussarna avgår från bland annat Centralstationen. Du kan köpa biljett med mobilen eller genom automaterna som finns på de flesta hållplatserna. .

  Tågstation

  Åbos tågstation är en järnvägsknut för Kustbanan, Nystadsbanan och Åbo-Toijala-banan. Fram till år 2010 hette stationen Åbo järnvägsstation (finska: Turun rautatieasema). Det finns ytterligare två järnvägsstationer i Åbo. En av dem är Åbo hamn, som kombinerar med färjeturerna till och från Stockholm, och den andra är Kuppis, som ligger nära universitetets kampust. Den nuvarande stationsbyggnaden stod färdig år 1940 och är ritad av arkitekterna Martti Välikangas och Väinö Vähäkallio.

  Busstation

  Ca. en kilometer från stationen ligger Åbo busstation, och även Salutorget, som är knutpunkt för stadsbussarna. Du kan betala med kort eller via en automat.

  Bra länkar

  Turistinformation

  Till Toppen

  Förbättra din upplevelse

  Du använder en webbläsare som vi inte stödjer. Uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och säkerhet.

  Vi rekommenderar att du använder den senaste versionen av Chrome eller Firefox