Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ÅBO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Åbo flygplats - Upplev Finlands skärgård

  Ska du semestra i Finland? Det finns massor av fina städer och roliga saker att göra i detta land och speciellt i Åbo! Finlands äldsta stad Åbo är inte bara en idyllisk sommar - och skärgårdsstad utan också ett logistiskt centrum varifrån det är enkelt att fortsätta resan till Helsingfors, Stockholm eller till vilda Lappland i norr. Även mumintrollen lockar turister till Finland: Åbo flygplats är den officiella Muminvärldsflygplatsen! Kom och besök Lilla My, Snusmumriken och Mumin med hans trollfamilj på den lilla ön i Nådendal som huserar den förtrollande världen inspirerad av Tove Janssons böcker. Med ett stort utbud av bilar och leverantörer kan du vara säker på att hitta en deal som passar dina behov när du letar efter en billig hyrbil på Åbo flygplats!

  I mer än 60 år har Auto Europe byggt partnerskap med biluthyrningsföretag runt om i världen, vilket tillåter oss att förse våra kunder med bra service, låga priser och en stor flotta av hyrbilar. Vi erbjuder över 24.000 upphämtningsplatser i 180 länder, däribland Åbos flygplats. Med bil kommer din semester fyllas av mer frihet och roliga äventyr så se till att boka din semesterbil redan idag!

  Flygplatsinformation

  Visst du att Åbo flygplats är Finlands äldsta civila flygplats? Det är den i alla fall och den har varit i bruk sedan år 1935, då låg den dock inte på samma ställe som den gör idag. Tidigare låg den i området Artukais men sedan 1955 har den varit belägen cirka 8 kilometer utanför Åbo i området Rusko. Här finns det plats för en 2.500 meter lång landningsbana såväl som två passagerarterminaler som ofta vimlar av resenärer på språng. Flygplatsen är en av landets mest besökta och är en av Finlands viktigaste eftersom den ansluter södra Finland till många storstäder i Skandinavien och Europa.

  Åbo flygplats (TKU)
  Officiellt namn:
  Turku Airport
  Adress: Lentoasemantie 150, 20360 Åbo, Finland
  Telefon: +358 20 7084717
  Läge: Flygplatsen ligger ca 8 km från Åbo.
  Flygbolag på flygplatsen: airBaltic, Air Leap, Finnair; Nordic Regional Airlines, Scandinavian Airlines, Turku Air, Wizz Air

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Åbo flygplats?

  Tack vare vårt samarbete med Åbo flygplats kan du enkelt och bekvämt boka och hämta upp din hyrbil på Åbo flygplats för att sedan direkt bege dig ut på vägarna. Hyrbilsleverantörernas diskar befinner sig i ankomsthallen på första våningen, de är svåra att missa eftersom flygplatsen inte är så jättestor till ytan. Det kommer också vara skyltat men skulle du inte hitta kan du fråga en som jobbar på flygplatsen som garanterar kommer kunna peka dig i rätt riktning.

  Som alltid är det viktigt att läsa igenom hyreskontraktet noga och våga ställa frågor om det är något man inte förstår eller som man inte tycker är tydligt. Auto Europe finns alltid här för sina kunder och du kan, förutom leverantörens personal, också vända dig till oss för information eller hjälp. Auto Europe har bara samarbeten med seriösa och professionella leverantörer som vi är säkra på kommer erbjuda samma höga kundservice, professionalitet och omsorg som oss själva. Detta inkluderar några av branschens välkända ansikten som Avis, Hertz och Europcar, men även en hel del andra. Nedan ser du några alternativ du kan välja mellan om du ska hyra bil på Åbo flygplats.

  Avis hyrbil på Åbo flygplats Avis hyrbil på Åbo flygplats
  Lentoasemantie 150,
  Åbo, Finland 20360

  +358 20 7991222
  Öppettider:
  Måndag - Fredag 06.30 - 21.30
  Lördag: 10.00 - 21.00
  Söndag: 12.00 - 01.30
  Budget hyrbil på Åbo flygplats Budget hyrbil på Åbo flygplats
  Lentoasemantie 150,
  Åbo, Finland 20360

  +358 207 991 222
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 06.30 - 01.30
  Lördag: 10.00 - 21.00
  Söndag: 12.00 - 01.30
  Europcar hyrbil på Åbo flygplats Europcar hyrbil på Åbo flygplats
  Lentoasemantie 150,
  Åbo, Finland 20360

  +358 40 3062831
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 06.30 - 22.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 22.00
  Hertz hyrbil på Åbo flygplats Hertz hyrbil på Åbo flygplats
  Lentoasemantie 150,
  Åbo, Finland 20360

  +358 20 5552600
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 23.00, 24.00 - 01.30
  Sixt hyrbil på Åbo flygplats Sixt hyrbil på Åbo flygplats
  Lentoasemantie 150,
  Åbo, Finland 20360

  +358 20 1122520
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 01.00

  Terminaler

  Efter flygplatsen flyttades till Rusko år 1955 gick det snabbt väldigt bra för flygplatsen och 1978 öppnades därför en ny terminalbyggnad. Precis innan millennieskiftet år 1999 så renoverades och förstorades sedan terminal 1 ännu mer. Idag finns det två terminaler på flygplatsen sedan den andra terminalen öppnades år 2008. Trots detta är det väldigt enkelt att hitta inne på flygplatsen eftersom det endast finns två våningar.

  Flygplatsfaciliteter

  Det finns en del restauranger och café på Åbos flygplats. Det finns även ett område där man kan arbeta i lugn och ro om man behöver det. I övrigt finns även allt från tidningskiosker till kosmetikdiskar och klädbutiker. I flygplatsens souvenirbutik kan du även köpa något speciellt till en familjemedlem eller en vän. Kanske vill du ge bort en av de klassiska mumin-muggarna för att visa din uppskattning eller så vill du köpa någon av de andra lokala specialprodukterna. I samma butik finner du även godis, snacks, tidningar, böcker, alkohol och mycket annat.

  Flygplatsen har även avgiftsfritt wifi och erbjuder valutaväxling och uttagsautomater. Om du glömt posta ditt vykort eller ett brev finns också en postlåda tillgänglig. För dig som är I Åbo på affärsresa och behöver boka ett mötesrum på flygplatsen finns det möjlighet att göra det också. På flygplatsen finns det konferensrum att hyra med plats för upp till 10-15 personer.

  Hur man kan ta sig till och från Åbos flygplats

  Bil

  Du kan hyra bil på Åbo flygplats med välkända leverantörer och sedan vara din egen chaufför under resan. De 8 kilometerna in till centrala Åbo tar mindre än 15 min att köra och du gör det lättast via väg 9/E63. Andra populära destinationer i sydvästra Finland är Nådendal, som det tar 20 min att köra till via E18 väst, och Salo, som det tar cirka 45 min att köra till via E18 öst. Även städer som inte ligger i denna del av landet kan du ta dig till med hjälp av en bil. Det bästa med att skaffa en hyrbil är att du är fri att åka exakt vart du vill, så vill du ta dig upp i de norra delarna och besöka städer som Rovaniemi eller Uleåborg är det helt upp till dig. Det enda vi ber om är att du kör försiktigt, speciellt under den snöiga och hala vintern!

  Läs gärna på lite om hur det är att köra i Finland innan du besöker landet.

  Taxi

  Taxibilar finns att tillgå på taxistationen framför terminalen under de planerade ankomsttiderna. Det finns en gratis hotline för att boka en taxi nära terminalens ingång. Om du vill bekräfta en tur eller har särskilda önskemål kan du boka en taxi innan du kommer till flygplatsen. Det är främst de följande tre taxibolagen som är aktiva på flygplatsen: Raumair, Taxidata och Menevä.

  Kollektivtrafik

  Busslinje 1 tjänar anslutningen mellan flygplatsen och Åbo centrum och busstationen ligger precis utanför terminalbyggnaden. Med buss tar det ungefär en halvtimme in till centrum. Buss och tågförbindelserna från centrum är sedan betydligt bättre. Här finns region och stadsbussar som kan köra dig runt om I Åbo stad såväl som de närliggande kommunerna. Via tåg kan du även ta dig till bland annat Tammerfors och Helsingfors smidigt och enkelt.

  Parkeringstips

  Parkeringen på Åbo flygplats har ett barriärgrindsystem. Du får ett parkeringskvitto genom att trycka på knappen vid porten när du kommer till parkeringen. Glöm inte att ta med dig kvittot när du lämnar din bil eftersom du kommer behöva det. Parkeringen betalas när du lämnar vid biljettmaskinerna på terminalen. Betalningen kan ske kontant eller med kredit-/betalkort. Det finns även laddningsstationer för el-bilar tillgängliga och handikapparkeringar.

  Gällande parkering i Åbo centrum kan det vara svårt att hitta under rusningstimmar, men du borde kunna parkera din bil ganska nära den plats du ska till. Om du ska bo på hotell kan det finnas parkering tillgängligt i anknytning till hotellet. Ett bra alternativ är den underjordiska Louhi parkeringshallen (avgift tillkommer) eftersom det ger dig direkt tillgång till centrum via hissar. Andra parkeringsplatser nära centrum är Caribias parkering och Aimo Park Turku Stockmann, dessa har också en parkeringsavgift.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Åbo


  Mer information om Åbo flygplats

  Åbo flygplats
  Lentoasemantie 150, Åbo, Finland, 20360
  IATA Code: TKU
  ICAO Code: EFTU
  Wikipedia sida
  Latitude: 60°30′53″N
  Longitude: 022°15′42″E

  Allmän information: Flygplatsen ligger belägen åtta kilometer norr om Åbo i Finland. Flygplatsen hade 369 432 resenärer 2018.