Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ HELSINGFORS FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Helsingfors flygplats - Smidigt och billigt

  Det är huvudstaden Helsingfors som är hem till landets största flygplats som ansluter staden till resterande delar av Finland, men även till flera internationella destinationer. Ska du besöka Finland är chansen stor att resan kommer börja här på flygplatsen, om du sedan beger dig söderut till Helsingfors centrala delar, västerut mot Åbo, norrut mot Lappland eller österut mot det så kallade Insjöfinland är upp till dig. Om du på ett smidigt och bekvämt sätt vill ta dig runt i landet kan du boka en hyrbil på Helsingfors flygplats och påbörja äventyret direkt när du landar. Bokar du med oss på Auto Europe får du också hyrbilen du vill ha till bästa pris - det garanterar vi!

  På vår hemsida finns ett stort utbud av bilmärken och bilkategorier att välja mellan. Där kan du också själv jämföra olika alternativ för att kunna ta ett informerat beslut om vilken hyrbil som passar dina resebehov bäst. Tack vara våra många samarbete utvecklade under flera år har vi tillgång till de bästa priserna och erbjudandena. Förutom vårt stora utbud av fordon har vi även ett stort utbud av destinationer och upphämtningsplatser, bland annat har vi flera samarbetspartners som är aktiva på Helsingfors flygplats. Använd vår bokningsmotor längs upp på denna sida för att få fram olika alternativ på din valda destination eller hör av dig till våra hyrbilsexperter. De hjälper dig gärna hitta den perfekta hyrbilen och kan besvara alla dina eventuella frågor, tveka inte att höra av dig.

  Här kan du också läsa utvärderingar av hyrbil i Helsingfors från tidigare Auto Europe kunder.

  Flygplatsinformation

  Även om det är Finlands största flygplats är det i europeiska mått en medelstor flygplats som varje år hjälper runt 20 miljoner resenärer ut i världen. Flygplatsen byggdes på 1950-talet och ersatte den dåvarande flygplatsen Helsingfors Malm flygplats. Originalbyggnaden byggdes helt i trä men år 1969 ersattes den mot en modernare terminal som än idag fungerar som flygplatsen huvudbyggnad. Även på senare år har flera renovationer genomförs, senast i januari 2019 när det var flygplatsens andra terminals tur att få en uppgradering samt att bli större. Bland annat har Terminal 2 numera nya inchecknings- och ankomsthallar och en modern säkerhetskontroll. Även taxi- och busstationerna kommer inom kort få ett nytt utseende.

  Som sagt är det en flygplats med både inrikes och utrikesflyg. Vissa internationella direktflyg är säsongsberoende och därför inte tillgängliga året om, men vissa destinationer går det flyg till under hela året, bland annat till Tyskland, Storbritannien och Norge. Om du vill hyra bil på Helsingfors flygplats går det bra och vi har flera leverantörer och fordon du kan välja mellan. Boka billigt och enkelt här på vår hemsida eller hör av dig till en av våra hyrbilsexperter om du har några frågor eller om du hellre bokar via telefon.

  Helsingfors flygplats (HEL)
  Officiellt namn: Helsingfors-Vanda Airport
  Adress: Helsingfors-Vanda flygplats, 01531, Vanda, Finland
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 20 kilometer norr om centrala Helsingfors.
  Flygbolag på flygplatsen: Många flygbolag är aktiva på flygplatsen, bland annat: Finnair, Norwegian, SAS, Flybe Nordic, Lufthansa, British Airways och American Airways.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Helsingfors flygplats?

  På flygplatsen finns det två terminaler som är anslutna via en förbindelsegång. Har du bokat en hyrbil på Helsingfors flygplats är det denna förbindelsegången du ska bege dig till för att komma till hyrbilsföretagens kontor, den ligger väldig nära ankomsthallarna så du behöver inte gå långt. När du kommer hit är det viktigt att du har med dig alla dokument som krävs för att hämta upp din hyrbil. Vilka dessa är kan variera mellan företagen, men det vanligaste är att kunder ska ha med sig sitt körkort, pass eller id-kort, kreditkort i huvudförarens namn och Auto Europe vouchern som du fått i samband med din bokning. På denna voucher finner du all information om din hyra, bland annat står det exakt vilka dokument den lokala leverantören kräver så läs vouchern noga.

  När du fått ut nycklarna är det dags att bege dig till bilen. Alla hyrbilar är parkerade på en parkering nära flygplatsen så gångavståndet från kontoret till din hyrbil är inte heller lång. Innan du sätter dig bakom ratten och rullar ut på vägarna rekommenderar vi att läsa på om trafikreglerna och lagarna i Finland, det kan du göra här. Se också till att alla eventuella skador och märken på hyrbilen är noterade hos leverantören, annars är det bara att tutta och köra!

  Sixt hyrbil på Helsingfors flygplats Sixt på Helsingfors flygplats
  Helsingfors-Vanda flygplats T1,
  Vanda, Finland 01531

  +358 20 1122515
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 01.00
  Lördag: 08.00 - 20.00
  Söndag: 09.00 - 01.00
  Hertz hyrbil på Helsingfors flygplats Hertz på Helsingfors flygplats
  Helsingfors-Vanda flygplats T1 & T2,
  Vanda, Finland 01531

  +358 205 552 100
  Öppettider:
  Måndag - Onsdag: 07.00 - 01.00
  Torsdag: 07.00 - 24.00
  Fredag: 07.00 - 23.00
  Lördag: 08.30 - 20.00
  Söndag: 08.30 - 24.00
  Alamo hyrbil på Helsingfors flygplats Alamo på Helsingfors flygplats
  Helsingfors-Vanda flygplats T1 & T2
  Vanda, Finland 01531

  +358 10 525 22 82
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.00
  Lördag: 09.00 - 20.00
  Söndag: 09.00 - 23.00
  Budget hyrbil på Helsingfors flygplats Budget på Helsingfors flygplats
  Helsingfors-Vanda flygplats
  Vanda, Finland 01531

  +358 10 436 2255
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.00
  Lördag: 09.00 - 20.00
  Söndag: 09.00 - 23.00

  Terminaler

  Det finns två terminaler på flygplatsen, Terminal 1 och Terminal 2. Tidigare tjänade Terminal 1 endast inrikesflyg, men idag har båda terminalerna inrikes och internationella flygningar. Terminalerna ligger bara 250 meter från varandra och är anslutna via en gångväg inomhus (som hyrbilsföretagens kontor ligger i). När du passerat säkerhetskontrollen kommer du märka att flygplatsens 55 gater inte är uppdelade efter terminal, utan enligt Schengen och icke-Schengen flygningar. Ett spårningspassagerarsystemet finns på båda terminalerna och hjälper till att förhindra köer som orsakas av överbelastning.

  På Terminal 1 hittar du incheckningsdiskar och ankomster på bottenvåningen, medan säkerhetskontrollen och avgångsgaterna är på första våningen. Terminal 2 har ankomster på bottenvåningen, men både incheckningsdiskarna och avgångsgaterna på första våningen. I januari 2019 påbörjades en omfattande renovation och utbyggnad av Terminal 2 som numera har en helt ny entré, nya fräscha incheckningsdiskar och ankomsthall samt moderna säkerhetskontroller som underlättar passagerares säkerhetsgenomgångar.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen erbjuder alla de tjänster som krävs för att du ska ha en bekväm vistelse. Detta inkluderar flertal restauranger, café och affärer som har allt från kläder, böcker, elektronik och godis. Behöver du en sista minuten souvenir eller present kan du även besöka flygplatsens Moomin Shop som är full av grejor inspirerade av Tove Janssons Mumintroll. Här hittar du bland annat de populära muminmuggarna och även ett flertal andra produkter med Mumin och hans vänner i fokus. Det finns även flera tax free butiker där du kan shoppa till kraftigt lägre priser än i vanliga affärer, både på Terminal 1 och Terminal 2.

  Reser du med barn kan du bege sig till ett av lekrummen som ligger på flygplatsen där barnen kan springa av sig och ha roligt medan ni väntar på ert flyg. Det finns totalt två lekrum på flygplatsen, ett vid gate 16 och ett vid gate 20. Flygplatsen är rökfri men det finns tre rökområden där det är tillåtet att ostört tända en cigarett. I faciliteterna kommer du också finna tjänster som valutaväxling, bankomater, laddningsstationer, dricksvatten fontäner och såklart mängder av toaletter. Vill du göra din väntan ännu mer bekväm kan du vänta i en av de exklusiva loungerna som finns här. Vissa kräver att man är guldkund eller liknande hos ett specifikt flygbolag. men det finns även några som är öppna för alla passagerare mot en avgift. Till exempel kan du i lugn och ro njuta av din flygplats vistelse på Plaza Premium Lounge eller Almost@home Lounge oavsett vilket flygbolag du reser med.

  Hur kan man ta sig till och från Helsingfors flygplats?

  Bil

  Flygplatsen är väl ansluten till många stora städer i Finland så genom att hyra bil på Helsingfors flygplats kan du i princip ta dig vart du vill i landet. Vackra Åbo ligger cirka två timmar västerut via E18:an och även Tammerfors nås på cirka två timmar, dock genom att köra norrut på E12:an. Ska du in till huvudstaden ligger den runt 20 kilometer från flygplatsen och det tar inte mer än 30 minuter att köra till centrala Helsingfors. Med en hyrbil är du fri att köra dit du vill och utforska de delar av Finland du vill med utrymme för att vara flexibel om dina reseplaner skulle ändras. Hitta en billig hyrbil här på vår hemsida eller hör av dig till våra hyrbilsexperter om du har några frågor.

  Kollektivtrafik

  Kollektivtrafiken består inne i Helsingfors av bussar, tåg, metro, spårvagnar och färjor. Ska du från flygplatsen ta dig till centrala Helsingfors är det bussar eller tåg som gäller. Det smidiga är att biljetterna fungerar på alla stadens lokala kollektivmedel så oavsett om du först tar tåg och sen hoppar på en buss för att ta dig till din slutdestination kan du göra det på samma biljett. Man kan köpa engångsbiljetter på biljettautomaterna som finns på de flesta stationerna (det finns flera i flygplatsens ankomsthallarna), direkt via busschaufförerna eller via sms. Ett populärt alternativ för besökare är att köpa dagbiljetter som varar mellan 1-7 dygn och som innebär att du kan åka obegränsat via den lokala kollektivtrafiken. Vill du köpa en sån biljett måste du dock göra det på utvalda återförsäljare, på flygplatsen kan du bland annat köpa dagbiljetter i turistinformationsdisken. Åker du tåg in till centrum tar det cirka 30 minuter, men det finns även tåg och tåganslutningar som kan ta dig längre än till Helsingfors, bland annat kan du härifrån ta dig till Tammerfors och Ryssland. De lokala bussarna som kör dig in till Helsingfors är bussnummer 561 och 615, de avgår från terminal 2.

  Taxi

  Att ta taxi från flygplatsen är också ett alternativ. Taxirinken på Terminal 1 ligger precis utanför terminalen och på terminal 2 är den belägen i bottenvåningen. Det går bra att förboka men du kan också bara gå hit och hitta en ledig taxi som är beredd att köra dig vart du vill. Flygplatsen samarbetar med tre taxibolag som är aktiva på flygplatsen och erbjuder transport till kunder för ett fast pris. De bolagen är Lähitaksi, Vantaan Taksi och Taksi Helsinki. Det kan även förekomma andra bolag men tänk på att ett fast pris då inte är garanterat.

  Parkeringstips

  Det finns parkeringar tillgängligt för både korttids- och långtidsparkering. Kör du buss, lastbil, motorcykel eller elbil finns det även speciella parkeringsplatser avsedda för dessa typer av fordon. Oavsett vilken parkeringsplats du väljer kommer du få en biljett när du kör igenom parkeringsporten. När det är dags att köra ut igen betalar du får din parkering smidigt och enkelt via antingen bankort eller kontanter. Vill du hellre gå till informationsdisken som ligger i gången mellan Terminal 1 och Terminal 2 för att betala går det också bra. Priserna varierar beroende på vilken parkering du väljer, premiumparkeringen på P3 är det dyraste alternativet men det är också den som ligger närmast terminalerna. Varken P5, P4A eller P4B ligger särskiljt långt från terminalerna men orkar du ändå inte gå kan du nyttja flygplatsens skyttelbuss som kör dig till flygplatsens huvudbyggnad. Bussen avgår var 15 minut och är helt gratis att åka med.

  Nyttiga länkar

  Helsingfors flygplats

  Turistinformation Finland

  Tillbaka till toppen

  Mer information om Helsingfors flygplats

  Helsingfors-Vanda flygplats
  Helsingfors-Vanda flygplats
  Vanda, Finland 01531

  IATA Code: HEL
  ICAO Code: EFHK
  Wikipedia sida
  Latitude: 60.3194
  Longitude: 24.9412

  Övrig information: Flygplatsen ligger cirka 20 kilometer norr om centrala Helsingfors.