Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  HELSINGFORS

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil i Helsingfors

  Ska du semestra i Finland? Har du funderat på att hyra husbil i Finland? Tänk på alla fördelar med att resa med husbil och gör det mesta av din semester i Finland. Ta med ett hem på fyra hjul och känn dig fri under din semester! Åk runt städer som Åbo, Tampere eller Rovaniemi i norr. Börja med att leta efter en hubil som passar just dig på vår hemsida. Auto Europe erbjuder ett stort urval på olika husbilar för alla dina behov. Boka den perfeka husbilen för dig och dina resepartners på vår hemsida på bara några enkla steg. Om du har frågor eller behöver hjälp är du mycket välkommen att ringa vårt telefonnummer: +498921094074. Vårat expertteam hjälper dig mer än gärna att hitta en husbil som passar just dig.

  Campingplatser i och runt Helsingfors

  För att ge dig en översikt av campingplatser, har vi valt ut några exempel. Se nedan för att få en idé om vad du kan förvänta dig av att resa med husbil i Helsinki så att du kan planera i förväg och göra det mesta utav din resa i Finland.

  Rastila Camping Denna plats ligger bara 13 kilometer från Helsingfors. 133 platser är tillgängliga för husbilar, alla med ström och de flesta har trådlöst internet. Det finns en inomhuspool och en vacker sandstrand i närheten. Dessutom finns bastu, två restauranger, cykeluthyrning och en lekplats. Sanitära faciliteter är försedda med varmt vatten.
  Espoo Oittaa Campsite Espoo Oittaa Camping ligger nära Esbo stad, cirka 16 mil från Helsingfors. Det finns gott om parkeringsplatser för husbilar, totalt 64 har strömanslutning. Den närliggande sjön Bodomjärvi är populär för en simtur.
  Porvoo Camping Kokonniemi Detta komplex ligger cirka 55 kilometer från Helsingfors. De erbjuder 40 parkeringsplatser för bilar med strömanslutning. Ytterligare faciliteter inkluderar en bastu, minigolf och cykeluthyrning. Borgos livliga centrum kan nås till fots eller cykel.
  Matkailukeskus Lempivaara Denna campingplats kan nås på E12 på cirka en timmes bilresa från Helsingfors. Platsen är omgiven av skogar och sjöar vilket gör den till en idyllisk plats för camping. Förutom 200 platser med strömförsörjning finns det också träbungalows att hyra.
  Santalahti Resort Denna plats ligger 134 kilometer från Helsingfors. De har 120 husvagnsplatser med strömförsörjning, varav 70 har TV. Det finns också fiskeplatser och vandringsleder tillgängliga.

  Tillgängliga husbilar i Helsingfors

  Auto Euro erbjuder dig en mängd olika modeller för dig som vill hyra husbil i Helsingfors. Ta en titt på dessa fyra. Compact Plus (6 meter lång) är ett idealiskt fordon för två passagerare. Den är utrustad med en toalett, dusch, kök och en bekväm dubbelsäng. Compact Luxury-modellen är lika lång och erbjuder sittplatser och sovplatser för upp till fyra personer i form av två dubbelsängar. Fordonet är också utrustat med en toalett, dusch och kök. Comfort Luxury-modellen ger mer plats (7.4 meter) och rymmer upp till fyra passagerare. Husbilen har fyra sovplatser: en dubbelsäng och två enkelsängar. Om du planerar en semester med en större grupp människor, kan du överväga Family Plus-husbilen. Tack vare två enkelsängar och två dubbelsängar, kan fordonet rymma upp till sex personer. Det är också utrustat med dusch, kök och toalett. Alla modeller har färskt vatten och avloppsvattentankar.

  Compact Plus Luxury

  Compact Plus

  Sovplatser: 2
  Kategori: Klass B
  Längd: 5.99 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Klass B Luxury

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 5.9 - 7.6 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  Family Standard Family Plus

  Family Standard

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.38 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family Plus

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 6.51 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Helsingfors

  Det finns mycket att se i Finlands storstad, där populationen är över 600,000. Arkitekturen visar en stor mångfald av olika stiler, som klassisism,funkiontalism och art noveau. Stadens landmärke är den magnifika domkyrkan och Senatstorget. Andra intressanta saker att se är Senatbyggnaden, universitetsbyggnaden, och den älsdta stenbyggnaden i Helsingfors, Sederholms hus. Alla dessa finns nära centrala Helsingfors. Det Helsingfors bibliotek är också värt en visit, och även det finlänska artkitekturmuseet. Det finns många olika konstverk på finska nationalmuseet. Det är delat upp i olika konsttiler, Ateneum, (mest finlänska konstnärer) Kiasma, (kontemporär konst) och Sinebrychoff (europeisk konst).

  Gatan som länkar samman Senattorget och Mannerheimvägen som kallas för Alexandersgatan, är perfekt för att ta en skön promenad genom staden. Vi rekommenderar även att ta en promenad i Esplanadparken, som ofta har små konserter på open-air scenen. Helsingfors har massor av parker, 30% av staden är täckt av skog och grönt. Ett måste är att besöka Brunnsparken vid havet. Parken är väldigt populär då den är omringad av fina villor och ambassader. Besök även Ursa Obsevatoriet, som är beläget vid parkens högsta punkt, och ta en fika på något av de mysiga caféerna som finns spridda runt området. Helsingforsdagen firas den 12:e juni i Brunnsparken med en open-air festival som är gratis. Det finns massor av utflykter och kryssningar att göra från hamnen, det finns till och med en djurpark som kallas Högholmen eller Sveaborg. Man kan även ta sig med färja till Stockholm , St Petersburg i Ryssland, Travemünde i Tyskland, eller Tallin i Estland.

  Besök inte bara den finska huvudstaden när du hyr husbil i Helsingfors, det finns många campingplatser genom hela Finland, och att resa runt i husbil är ett ultimat sätt att se och upptäcka detta vackra land. Upptäck naturen, norrsken, och frisk luft som kommer ge dig energi och ro.