Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  STOCKHOLM

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Stockholm - Auto Europe

  Auto Europe är en av världens ledande förmedlare av hyrbilar i världen. Sen flera år erbjuder vi inte bara förmånliga hyrbilar utan även husbilar och vans till bra priser. 60 år i branschen talar för sig själv! Börja med att hyra husbil i Stockholm och du kan få en helt underbar semesterresa på hemmaplan. Inte bara får du obegränsad frihet att utforska i din egen takt utan även maximal komfort under resans gång. Planera din husbilsresa och upptäcka vackra svenska pärlor som Sundsvall och Höga kusten och Örnsköldsvik i norr till Helsingborg och Malmö i söder.

  Behöver du råd och hjälp med din bokning finns våra kunniga husbilsexperter till hands 7 dagar i veckan per telefon eller e-post.

  Campingplatser i och runt Stockholm

  För att göra din husbilssemester i Stockholm så okomplicerad och välplanerad som möjligt, har vi ställt samman en lista med ett par bra campingplatser i och kring huvudstaden.

  Långholmens Husbilscamping Den perfekta utgångspunkten för din vistelse i Stockholm. Här hittar du all nödvändig service och du har nära till alla stadens sevärdheter med bra väg- och kollektivförbindelse.
  Bredäng Camping Stockholm Vackert belägen campingplats 10 km sydväster om Stockholm. Härifrån är det bara 350 meter till badplatsen Mälarhöjdsbadet. Ställplatserna är på gräs och skuggas av lövträd. Användning av varmvatten ingår i hyrespriset och vattnet kommer från miljövänlig fjärrvärmare. Du når campingen via E4:an och E20 med avfart mot Bredäng.
  Ängby Camping Campingen är öppen året runt och är mycket familjevänlig. Belägen vid Mälaren har anläggningen utebad med brygga och vattenrutschbana. Vissa campingtomter har el och några även kabel-tv. Totalt finns 160 campingplatser.
  Tantolundens Husbilscamping Stockholm Precis som Långholmens husbilscamping är detta en idealisk plats för dig som vill ha nära in till centrum. Campingen ligger naturskönt med nära till storstadsliv på samma gång och har 14 platser för uthyrning.

  Tillgängliga husbilar i Stockholm

  Nedanför hittar du några exempel på tillgängliga husbilsmodeller i Stockholm. Den 6 meter långa modellen Van erbjuder dubbelsäng och utrustning i form av kök, dusch, toalett, värme samt vatten- och avloppstank. Modellen är mellan 1 till 3 år gamla. Vår nästa modell, Compact Standard rymmer 4 personer med sovplatserna fördelade på 2 stycken dubbelsängar samt kök, dusch, toalett, värme och vatten- och avloppstank. Fordonets längd är cirka 6 meter. Även Family Standard har plats för 4 personer med en dubbelsäng och 2 stycken enkelsängar. Även denna modell har kök, dusch, WC, vatten- och avfallstank, cykelhållare samt möjligheten att montera barnstolar. För en större familj eller en grupp på upp till 6 personer är Family Luxury perfekt. 3 stycken dubbelsängar, kök, dusch, toalett samt vatten- och avloppstanks ingår i fordonet utrustning. Den lyxiga husbilen kommer även med värme. Extra utrustning som campingbord och stolar kan bokas i förväg.

  Van Comfort Standard

  Van

  Sovplatser: 2
  Kategori: Campervan
  Längd: 5.9-6.8 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Comfort Standard

  Sovplatser: 2
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.41 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  Family Standard Family Luxury

  Family Standard

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.38 Meter
  Transmission: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family Luxury

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 7.28 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Stockholm

  Listan över saker att göra i den svenska huvudstaden kan göras oändlig. Här hittar du hundratals attraktioner och sevärdheter att välja emellan. För att underlätta har vi samlat några höjdpunkter, stora som små, med klassiker som Vasa Museet och den moderna nykomlingen Abba Museet.

  Skeppet Vasa som finns bevarat i sin helhet på museet ute på Djurgården, är i mer än 95% original och är dekorerad med hundratals snidade skulpturer. Fartyget som förliste 1628 är en unik historisk konstskatt som alla bör besöka minst en gång.

  Efter ett besök på Vasa kan du fortsätta till Skansen som är ett av världens äldsta friluftsmuseum med djurpark med djur från hela Skandinavien. Ett mycket populärt utflyktsmål för turister, stockholmare och barnfamiljer.

  På kungliga slottet välkomnas du hem till Hans Majestät Konungens officiella residens och ett av Europas största palats. Mer än 600 rum finns här och i livsrustkammaren hittar du spännande samlingar av föremål ur Sveriges militära historia och föremål från den kungliga familjen. Även ett besök på Drottningholm är en härlig utflykt för hela familjen. Hit kan du ta färjan eller köra för att sedan insupa den historiska miljön. Slottet är det bäst bevarade i Sverige och är en av tre världsarvslistade byggnader i Stockholm.

  För dig som är konst eller fotointresserad är ett besök på fotografiska eller moderna museet att rekommendera. På den förstnämnda hittar du 4 större, unika fotoutställningar såväl som 20 mindre. På moderna hittar du verk från bland annat Picasso, Dali, Matisse och Derkert och samlingen räknas som en av de mest betydande i Europa.

  För den som inte tröttnat på utställningar och museum får det relativt nyöppnade Abba-museet inte förglömmas. Här hittar du allt som rör den svenska nationalskatten.

  Promenera genom Gamla Stan som är en av världens bäst bevarade medeltida stadskärnor. Här grundades Stockholm 1252. Från slussen kan du sedan ta färjan över till nöjesparken Gröna Lund och underhålla barnen en eftermiddag med över 30 spännande åkattraktioner.

  För dig som vill ha mer natur och kust erbjuds flertalet dagsutflykter med båt, bland annat till Fjäderholmar eller kan du som valt att hyra husbil i Stockholm välja att på eget bevåg utforska skärgården och området kring Mälaren.

  Du som ska köra inne i centrala Stockholm bör tänka på att trängselskatt ska betalas för svensk- och utlandsregistrerade fordon måndag till fredag mellan 6.30 fram till 18.29. Skatten tas inte ut på helgdagar eller dag före helgdag och under juli månad slipper du betala helt.