Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ROVANIEMI FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Rovaniemi flygplats - Garanterat bästa pris

  Rovaniemi flygplats som är en av de nordligaste flygplatserna i Finland, ligger endast ett stenkast från Rovaniemi som är Lapplands huvudstad och en urban oas som ligger nära polcirkeln . Med hjälp av en hyrbil från Rovaniemi flygplats kan ni enkelt ta er runt härliga Lappland med dess unika natur och se andra populära städer i regionen som Uleåborg. Hit kan ni resa oavsett årstid, under sommaren kan ni njuta av midnattssolen dygnet runt och på de kalla vintrarna kan skåda det färgglada norrskenet.

  Auto Europe är den rätta hyrbilsförmedlaren för er som letar efter möjligheten att kunna välja själv mellan de bästa hyrbils leverantörerna till priser som är oslagbara. Med oss kan ni lugnt luta er tillbaka och slappna av, för Auto Europe gör det enkelt att hyra bil till kostnad som inte kostar skjortan. Använd er av alla de verktyg som vi erbjuder för att göra er resa så smidig som möjligt. Glöm inte, att ni kan alltid kontakta Auto Europe kundservice, som blir prisbelönad för dess service år efter år, och få svar på alla era frågor eller om ni behöver hjälp med något.

  Flygplatsinformation

  Rovaniemi flygplats räknas som den tredje mest trafikerade flygplatsen i Finland med mer än en halv miljon passagerare årligen, där större delen anländer under vinterhalvåret. Ett roligt faktum är att polcirkeln korsar flygplatsens norra del. Utöver flygplatsen i Helsingfors så är detta den ända flygplatsen i Finland där man kan borda flygplanen via en brygga. Flygplatsen är även känd under jultomtens flygplats, eftersom med hjälp av en hyrbil från Rovaniemi flygplats kan ni inom ett par minuter besöka den officiella jultomtens verkstad och njuta av alla dess härligheter.

  Rovaniemi flygplats (RVN)
  Officiellt namn: Rovaniemi flygplats
  Adress: Rovaniemi flygplats, 96930 Rovaniemi
  Läge: Drygt 8 kilometer norr om Rovaniemi
  Flygbolag på flygplatsen: Aegean Airlines, Air Serbia, AirBaltic, American Airlines, Austrian Airlines, Belavia, Brithish Airways, Brussels Airlines, easyJet, Finnair, Freebird, Icelandair, Jet Time, Lufthansa, KLM, Norweigan, SAS, TAP, Thomas Cook Airlines, Transavia, TUI, Turkish Airlines, United Airlines och Vueling

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Rovaniemi flygplats?

  De flesta leverantörerna har sina luckor i ankomsthallen Var noga med att läsa de villkor som gäller när ni skall hyra bil på Rovaniemi flygplats. När er bokning är bekräftad är det starkt rekommenderat att ni läser igenom den voucher ni får från Auto Europe. I den hittar ni avtalsvillkoren, vilka försäkringar som ingår och hur stor självrisken är. Allt som ingår i er bokning är listad, samt även för att underlätta så är det även listat vad som inte ingår med den leverantör ni valt. Skulle ni känna er osäkra eller har funderingar, kan ni alltid ta kontakt med Auto Europe som guidar er igenom allt.

  Avis hyrbil på Rovaniemi flygplats Avis hyrbil på Rovaniemi flygplats
  Rovaniemi flygplats,
  Rovaniemi, Finland 96930

  +358 10 4362 360
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 08:00-23:00
  Lördag-Söndag: 09:00-20:00
  FiRent hyrbil på Rovaniemi flygplats FiRent hyrbil på Rovaniemi flygplats
  Rovaniemi flygplats,
  Rovaniemi, Finland 96930

  +358 600 550 715
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: Öppet hela dagen
  Finn-Rent hyrbil på Rovaniemi flygplats Finn-Rent hyrbil på Rovaniemi flygplats
  Rovaniemi flygplats,
  Rovaniemi, Finland 96930

  +358 400 148 917
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 06:00-23:00
  Hertz hyrbil på Rovaniemi flygplats Hertz hyrbil på Rovaniemi flygplats
  Rovaniemi flygplats,
  Rovaniemi, Finland 96930

  +358 205 55 2500
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 06:00-23:00

  Terminaler

  Vad ni kan förvänta er av Rovaniemi flygplats är att det är en liten men modern byggnad som består av en terminal som är uppdelat på två våningar. De nödvändiga faciliteterna som bagage upphämtning, säkerhetskontrollen, hyrbilar, tull och pass kontroll hittar ni på första våningen. För de som har passerat säkerhetskontrollen, kan gå upp på andra våningen där de kan njuta av restauranger och lounge områden. Den mesta trafiken består av pendeltrafik från Helsingfors, men under vinter tiden så ökar antalet passagerare markant, och det kommer flyg från hela Europa.

  Flygplatsfaciliteter

  Eftersom flygplatsen är relativt liten så är utbudet av bekvämligheter begränsat. För de som är hungriga finns där en restaurang som finns innan säkerhetskontrollen som har sina egna öppettider. För de som har passerat säkerhetskontrollen och känner för en matbit, kan då gå upp till andra våningen där de hittar ett café som erbjuder en mindre meny som har sina öppettider anpassat till ankommande och avgående flyg. Utöver hela flygplatsen kan ni njuta av gratis Wifi, som man inte behöver några krångliga koder för att aktivera. Det är så enkelt som att man enbart behöver koppla upp sig till deras nätverk och surfa på. Utöver standard som information bänk och lekrum för de mindre, så finns där något unikt som endast denna flygplats erbjuder. Det är den enda flygplatsen i världen som har en officiell jultomte postlåda. Här får alla brev en speciell stämpel och är garanterade att anlända till jultomten i god tid till julafton.

  Hur man kan ta sig till och från Rovaniemi flygplats?

  Att hyra bil på Rovaniemi flygplats må vara det smartaste och bästa sättet att ta sig till och från flygplatsen, men där finns andra dugliga alternativ för de som har valt att hyra bil från en annan plats. Mellan flygplatsen och Rovaniemi finns där bra bussförbindelser, men även till andra närliggande sevärdheter som jultomtens hem, flera olika hotell samt till närliggande skidorter. Utöver flygplansbussarna så finns där även reguljärbussar som går från flygplatsen till Rovaniemis järnvägsstations, från vilket ni enkelt kan ta er runt hela Finland på ett bekvämt och enkelt sätt. För att ta er snabbast ut från flygplatsen, så är en hyrbil det självklara valet. Genom att följa väg E75 kan på mindre än 10 minuter befinna er i Rovaniemi, och kan snabbt påbörja er tid i härliga Finland.

  Parkeringstips

  Rovaniemi flygplats är en innovativ flygplats, och därför är det inte en överraskning att de har valt att sedan 1:a maj 2019 att introducera en ny parkeringsmodell. Tanken är att denna nya modell skall ta över från den förlegade modellen med hinder och betalautomater. Den nya modellen går ut på att göra parkeringen så smidig som möjligt, där ni kan köra direkt in till en av de två parkerings områdena och genom en app på er telefon betala för er parkering, samt även enkelt förlänga om så behövs.

  Än så länge finns det gamla traditionella systemet kvar, där ni kan använda er av en betalautomat för att få en biljett som sedan måste ligga synligt på fönsterbrädan. Dessa automater är belägna i närheten av ingången till terminalen och det går endast att använda kortbetalning. Dock bör det påpekas att priserna skiljer beroende på vilken system ni använder för att betala för er parkering. Det är betydligt billigare om ni väljer att betala genom den nya modellen.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Rovaniemi

  Tillbaka till toppen


  Mer information om Rovaniemi flygplats

  Rovaniemi flygplats
  Rovaniemi, Lappland
  Finland 96930

  IATA Code: RVN
  ICAO Code: EFRO
  Wikipedia sida
  Latitude: 66.56
  Longitude: 25.83

  Allmän information: Rovaniemi flygplats är ingångs portalen till härliga Lappland i norra Finland och är officiellt jultomtens flygplats.