Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  9 GALNA TÄVLINGAR I FINLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Knäppa tävlingar för alla sportfånar att utforska

  Se hit alla som gillar knäppa tävlingar! Vad får ditt blod att pumpa? Roliga och knäppa tävlingar? Om ditt svar är ja och sport och äventyr är din grej är Finland det perfekta resmålet för dig. Vårt vackra grannland som är lite av en gömd juvel för andra länder ute i världen, är kanske inte resmål nummer ett när man tänker på sitt drömresmål, men håll ögonen öppna eftersom vi tänkte passa på och avslöja ett par saker som man absolut inte får missa på sitt besök. Visste du till exempel att Finland rankas högt i Guiness rekordbok över udda tävlingar? Nästan allt omvandlas till en sport här. En av dessa sporter, om en möjligen ganska dyr sådan är värlsmästerskapen i att kasta mobiltelefon. Enlig rykten startade tävlingen för att bevisa den berömda Nokia 3310 oförstörbarhet. hur mycket sanning som ligger i det vet vi inte, men kul låter det ju!

  Även musik har funnit sin plats i konstiga finska mästerskap. För vem har väl inte ryckts med lite extra av musiken någongång och rockat loss på luftgitarren? Men goda nyheter för dig som inte kan spela instrument men som är i välrdsklass på just luftgitarr, nu kan även du vinna pris för din prestation. I augusti kan du delta i luftgitarr VM! Har vi lyckats sätta igång din fantasi och du vill ha ännu mer info om roliga och knäppa händelser och tävlingar? Läs då hela Auto Europes infografik.

  Är du en sportfåne som vill prova på något nytt och spännande? Då är Finland rätta destinationen för dig. Landet är känt för sina många tokiga och ovanliga sporter och evenemang. Kolla in vår lista på de mest ovanliga och roliga evenemangen och välj din favorit!

  1. WM i "kärringkånk"

  Var & när: Sonkajärvi, juli
  På sistone har detta event fått stor uppmärksamhet. Idén är att bära sin fru genom en hinderbana och komma först i mål. Priset är kvinnans vikt i öl!

  2. Bada isvak

  Var & när: Olika platser i Finland
  Att bada isvak är populärt i Finland och utgör en del av den finska kulturen. Hoppa i det iskalla vattnet precis efter bastubesöket - det är garanterat uppfriskande! Det anordnas också olika simtävlingar.

  3. WM i luftgitarr

  Var & när: Uleåborg, augusti.
  Är du såld på musik och galna gitarrsolon? Då är detta något för dig. Det kanske inte är så lätt att själv delta med desto roligare att se på. Deltagarna kommer från hela världen.

  4. WM i chili-ätande

  Var & när: Tammerfors Chilifestival, augusti
  Tanken är att äta så mycket man bara kan av den starkaste chilisorten i världen - Naga Morichi. Om du funderar på att delta rekommenderar vi dig att först gratis testa olika chilisorter på festivalen!

  5. WM i mobilkastning

  Var & när: Nyslott, augusti
  Man kan undra om detta event föddes i och med testandet av den berömda och hållbara Nokia 3310. Vem vet! Om du någonsin velat kasta din mobiltelefon långt är du välkommen hit!

  6. WM i stövelkastning

  Var & när: Olika platser i Europa
  Den första tävlingen hölls i Finland 1992. Därefter har intresset spritt sig till fler delar av Europa. Tävlingen går, föga förvånande, ut på att kasta sin stövel så långt det bara går.

  7. WM i Träskfotboll

  Var & när: Hyrynsalmi, juli
  Tycker du att vanlig fotboll är tråkigt! Testa då träskfotboll! Reglerna skiljer sig en del från de traditionella fotbollsreglerna och kräver mycket uthållighet.

  8. WM i mjölkpallskastning

  Var & när: Kangaslampi, juli
  Har du någon gång varit så arg att du velat kasta stolar? Testa då denna sport i denna lilla finska by.

  9. Tävling: att sitta i en myrstack

  Var & när: Olika platser i Finland
  Tävlingen går ut på exakt det du befarat - att kunna sitta längst på en myrstack

  Glöm inte!: What happens in Finland, stays in Finland

  Infografik: 9 galna tävlingar i Finland