Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ TALLINN FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Tallinn flygplats med Auto Europe

  Med en hyrbil från Tallinn flygplats kan du upptäcka Estlands huvudstad och den baltiska kusten i din egen takt och till förmånliga priser. Ett par dagars utflykt med hyrbil till Lettland och Riga är också att rekommendera för den som letar efter härliga stränder. Med Auto Europes långvariga samarbeten med globala och lokala hyrbilsleverantörer är du alltid i trygga händer och kan välja och vraka bland en stor flotta av fordon för att hitta din perfekta hyrbil. Våra kunniga reservationsagenter hjälper dig sju dagar i veckan.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Tallinn.

  Flygplatsinformation

  Tallinn Airport (TLL)
  Officiellt namn: : Tallinn Airport eller Lennart Meri Tallinn Airport
  Adress: Vana-Tartu Maantee 101, 11101 Tallinn, Estland
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 5 km syd-öster om centrala Tallinn.
  Flygbolag på flygplatsen:Flertalet stora flygbolag och lågprisbolag finns representerade på flygplatsen inklusive: Aegan, airBaltic, easyJet, Finnair, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, SAS, Turkish Airlines och Vueling.

  Terminaler

  Tallinn flygplats har en terminalbyggnad med avgångar i östra delen av byggnaden och ankomster med bagageuthämtning i den västra.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  För dig som ska hyra bil på Tallinn flygplats, ligger leverantörernas diskar bekvämt belägna på bottenvåningen (0) inne på flygplatsen. Upphämtning och avlämning av hyrbilen sker på parkering i nära anslutning med terminalbyggnaden.

  Företag Öppettider
  Primerent Dygnet runtygnet runt
  Keddy Dygnet runt
  Addcar 24.00-00.59 och 5.30 till 24.00
  Nucar Dygnet runt
  Interrent 9.00 till 18.00

  Flygplatsfaciliteter

  Tallinn flygplats har ett varierande utbud av restauranger, snabbmatställen, kaféer och barer, där du kan koppla av och ta en bit mat att äta innan avfärd, vare sig du letar efter en snabb fika eller ett riktig måltid. Du hittar även ett stort utbud av butiker och affärer som säljer allt från tax-free produkter till souvenirer, mode och böcker och tidningar. Flygplatsen har även ett apotek, valutaväxlingskontor, uttagsautomater, gratis wifi, faciliteter för rökare, samt mötesrum och även ett bibliotek.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  För dig som hämtar upp hyrbil på Tallinn flygplats, är Tallinn centrum bara en ynka 10 min bilresa bort via route 2. För dig som ska resa kollektivt in till centrum finns bussar tillgängliga med hållplatser placerade precis utanför terminalen på kort gångavstånd. Linje 2 ansluter dig med Tallinns innerstad medan linje 65 tar dig till distriktet Lasnamäe i östra delen av Tallinn. Även en del lång-distansbussar stannar på flygplatsen. För den som hellre vill åka taxi kan flygplatsen officiella taxi-partnerbolag hittas utanför terminalen.

  Parkeringstips

  På Tallinn flygplats kan du parkera på obevakad lång- eller korttidsparkering. För dig som bara ska hämta eller lämna av passagerare finns det även så kallad Kiss & Fly parkering precis utanför terminalen. Här är det gratis att parkera i 15 min.

  Parkering inne i centrum finns tillgängligt i form av gatuparkering, parkeringsgarage och allmänna parkeringar. För gatuparkering använder staden ett zon-system där gamla stan och centrum zonen är den dyraste. De båda zonerna är omgivna av innerstads-zonen. Här är parkering avgiftsbelagd 24 timmar om dygnet, förutom i innerstad-zonen där parkering på gatan är gratis på söndagar och helgdagar. Biljetter kan köpas i parkeringsautomater.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Tallinn