Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I ESTLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Estland

  Generell information
  Estland är ett härligt land att bila i. Vägstandarden förbättras hela tiden och genom projekt med grannländerna har det varit möjligt att skapa turistvägar som "Via Baltica". Denna vackra väg går från huvudstaden Tallinn, sydväst genom Parnu och slutar i Riga, Lettland. "Via Estonia" utgår från Tallinn och löper sydöst mot Ryssland och "Via Hansa" tar dig utmed östersjökusten till Narva och Sankt Petersburg. Med en hyrbil i Estland finns det mycket att upptäcka.

  Regler vid bilhyra i Estland
  För att få hyra bil i Estland måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska. Barn under 12 år ska åka i baksätet och placeras i bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Estland:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg och motorväg: 90 - 110 km/h

  Trafikregler
  I Estland är det högertrafik. Liksom i Sverige är det plikt på att ha halvljusen påslagna under hela dygnet.

  Bensinstationer
  Utmed större vägar och motorvägar är det enkelt att hitta bensinstationer. På mindre orter kan det vara svårare. Om du planerar att köra på mindre vägar planera och tanka i god tid.

  Vägtullar och avgifter
  I Estland finns inga vägtullar.

  Parkering
  På de flesta platser är parkering avgiftsbelagd och du köper en biljett i en automat och placerar den väl synligt på instrumentbrädan. Glöm inte att betala för din parkering, hjullås är vanligt förekommande.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Estland ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Lettland eller Litauen? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan vissa städer i Estland är tillåtna för vissa fordonskategorier och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.