Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Håll dig lugn på vägen

  Körning som ofta kan vara lite av en stressinducerande aktivitet, kan även leda till potentiellt farliga situationer när du är ute och kör på vägen. En av dessa situationer är ilska bakom ratten. Oförskämda gester, verbala förolämpningar, fysiska hot och farlig körning som en konsekvens av någons ilska kan drabba oss alla. En undersökning som genomförts av oss på Auto Europe visade att vi europeiska förare i snitt är inblandade i 3474 incidenter under hela vår livstid, där en förare inte kunnat stäva sin ilska. Ett beteende som är mycket farligt och som kan leda till kollisioner och orsaka fara för vår egen såväl som andras hälsa.

  Håll dig lugn på vägen med hjälp av våra 6 tips!

  Tips #1
  Vad är det absolut effektivaste sättet att hantera ilska i bilen? Vi skulle kunna råda dig att inte sätta dig bakom ratten från första början, kanske det bästa tipset, men tyvärr finns det situationer när vi kanske inte har så mycket val. Det förnuftigaste alternativet därefter är helt enkelt att försöka undvika potentiellt stressiga situationer.

  Tips #2
  Trafikstockningar och stress bidrar till frustration som i sin tur kan leda till raseri. Om det är möjligt, undvik att köra bil under rusningstid på hårt trafikerade vägar och använd kollektivtrafiken istället i den mån det är möjligt. Håll dig lugn på vägen genom att pendla ifrån exempelvis en infartsparkering eller så kallad Park & Ride parkering med buss, tåg eller tunnelbana. Detta ger dig dig möjlighet att få en stund för dig själv där du kan läsa en bok, komma ikapp dagens nyheter eller bara dagdrömma lite.

  Tips #3
  När du väl befinner dig på vägen var noga med att planera din resa väl och försöka undgå farliga situationer. Håll gott avstånd till din medtrafikanter så att du i god tid kan hinna reagera, skulle något oväntat passera. Om du skulle se en bilist som beter sig märkligt eller oroande är det bäst att inte komma för nära eller kanske till och med meddela den lokala polisen om du tror att föraren kan vara en fara för andra trafikanter.

  Tips #4
  Om du skulle råka ut för en situation där en annan förare är oförskämd mot dig är det bäst att försöka hålla huvudet kallt och försöka undvika bråk genom att inte addera bränsle till elden. Ta ett djup andetag och låt dig inte provoceras och om den andra föraren beter sig hotfullt är det bättre att ta hjälp av polisen.

  Tips #5
  Håll dig lugn på vägen med en spellista i bilen med musik och låtar som du vet lugnar dig och får stressen att släppa. Sätt på denna i stressiga eller irriterande situationer.

  Tips #6
  Att vara artig kan ofta vara en stor hjälp. Le, be om ursäkt och ge plats vid behov. Låt oss vara vänliga mot varandra och hjälpa våra medtrafikanter att hålla sig lugna på vägen. Alla kan ju faktiskt ha en dålig dag.

  Bloggsökning


  Kategorier