Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ KRAKOW FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Krakow flygplats till bra pris

  Belägen vid Wisla-floden och en av Polens ledande akademiska och kulturella center, kan Krakow dateras tillbaka till 600-talet. Noterad som en av Europas vackraste städer såväl som en av de unikaste i världen, är ett besök till staden i södra Polen verkligen att rekommendera . Utforska allt som Krakow har att erbjuda med en hyrbil från Krakow flygplats idag. På Auto Europe hjälper vi dig att hitta ett fordon som passar alla din behov till förmånliga priser och du kan till och med ta del av tidigare kunders åsikter på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Krakow.

  Flygplatsinformation

  Krakow Airport (KRK)
  Officiellt namn: Saint John Paul II International Airport Kraków-Balice.
  Adress: kapitana Mieczysława Medweckiego 1, 32-083 Balice, Polen
  Läge: Flygplatsen ligger belägen 11 km väster om centrala Krakow, i södra Polen.
  Flygbolag på flygplatsen: Airberlin, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, Brussel Airlines, Easyjet, Jet2.com, KLM, Polish Airlines, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, Sprintair, Swiss, Air france, SAS, Ibera, Aegan, Eurowings, Finnair och Vueling.

  Terminaler

  Krakow flygplats består av en terminalbyggnad som byggdes ut och expanders fram till december 2016. Terminalen är öppen dygnet runt och hanterar både inrikes- och internationella flygningar. Högsta kapacitet för flygplatsen är 8 miljoner passagerare per år. Sen ombyggnationen har flygplatsen fått ett nytt bagage-hanterings system och en gångbro med tak mellan terminalen och ett hotell, ett flervåningsparkeringshus och flygplatsen tågstation. Passagerare hittar avgångar och gater på våning och ankomster och bagageupphämtning på våning 0.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Du som ska hyra bil på Krakow flygplats hittar uthyrningsdiskarna på terminalens första våning i närheten av gångvägen över till parkeringsgaraget. Vid upphämtning ska du uppvisa kreditkort, bokningsvoucher och pass eller ID-kort. Nedan ser du våra leverantörers öppettider.

  Företag Öppettider
  Global 6.00 till 24.00
  MM Cars Dygnet runt
  Avis 6.00 till 24.00
  You Rent Mån-fre 8.00 till 24.00
  Lör-sön 9.00 till 21.00
  Alamo Dygnet runt
  Enterprise Dygnet runt

  Flygplatsfaciliteter

  På Krakow flygplats kan du välja mellan ett brett utbud av gastronomiska faciliteter såsom restauranger, caféer, bistros och snabbmatställen. Flygplatsen har även ett brett sortiment av shopping inklusive duty-free produkter och souvenirer. För dig som vill koppla av lite extra kan du använda dig av flygplatsens Business Lounge som är tillgänglig att utnyttjas av medlemmar eller mot en mindre avgift. För den som behöver växla pengar eller använda uttagsautomater finns två valutaväxlingskontor tillgängliga på markplanet, samt en bank och 6 uttagsautomater spridda över hela flygplatsen. Wifi är gratis i 15 min.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Med hyrbil från Krakow flygplats tar du dig in till Krakow centrum på ungefär 30 min beroende på trafik. Med bil kan du lätt ta dig runt staden och även besöka närliggande städer som Katowice, Lodz och Wroclaw. På ett par timmar kan du även ta dig över till Tjeckien och Brno.

  För passagerare som behöver ta sig in till de centrala delarna av Krakow kan även tåg och buss utnyttjas. Tåg avgår från flygplatsen tågstation som ligger belägen på parkeringsgaraget på bekvämt gångavstånd från passagerarterminalen. Det är den snabbaste vägen in till centrum och tar cirka 17 min. Tågen går 7 dagar i veckan och biljett kan köpas i automater på terminalen, på tågplattformen och inne på tågen.

  Flygplatsen tjänas även av två busslinjer, 208 och 252 samt en nattlinje, 902. Bussarna drivs av Agglomeration Bus Lines och avgångstider hittas på skärmarna nära informationsdisken på terminalen. Biljett kan köpas från automater på terminalen och vid busshållplatsen. Även taxi finns att tillgå.

  Parkeringstips

  Flygplatsen har lång- och korttidsparkeringsmöjligheter för att tillfredsställa alla resenärers parkeringsbehov. Inne i Krakow är parkering indelat i 8 ganska så komplicerade zoner (zon 6 har 5 stycken sub-zoner). Parkering är avgiftsbelagd och zon1 inkluderar stadskärnan.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Krakow


  Mer information om Krakow flygplats


  Krakow flygplats
  kapitana Mieczyslawa Medweckiego 1
  Balice, Polen, 32-083

  IATA Code: KRK
  ICAO Code: EPKK
  Wikipedia sida
  Latitud: 50.077778
  Longitud: 19.784722

  Allmän information: Krakow flygplats, officiellt känd som Saint John Paul II International Airport Kraków-Balice, är en internationell flygplats belägen nära Krakow, i byn Balice cirka 11 km från stadskärnan i södra Polen.