Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I UNGERN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Ungern – Garanterat bästa pris

  Ungern, landet med de varma källorna är ett givet resmål om man vill kombinera avkoppling och nöje. Här är det både billigt och roligt. Huvudstaden Budapest som kronan på det ungerska verket erbjuder högklassigt nattliv, fantastiska restauranger och mysig storstadsmiljö. Det är verkligen en stad man inte blir besviken på. Ungern har länge varit ett populärt resmål för europeiska turister men har sedan landet kom in i EU 2004 blivit än mer berömt. Från Ungern kan man dessutom ta sig enkelt via fantastiskt fina motorvägsförbindelser till Österrike, Kroatien, Serbien och Slovakien. Här nedan följer lite information som kan vara bra att ha innan man sätter sig bakom ratten i sin hyrbil. Är ni intresserade av en hyrbil i Ungern ska ni inte tveka på att höra av er redan idag.

  För 60 år sedan gick startskottet för Auto Europe. Idag arbetar vi globalt och kan erbjuda våra kunder mer än någonsin. Med över 24 000 destinationer i 180 länder är vi den största hyrbilsförmedlaren på marknaden. Tack vare goda samarbeten med ledande leverantörer i branschen kan vi dessutom garantera hög kvalitet till marknadens bästa priser. Ska ni på semester är det garanterat en fördel att ha hyrbil för att lättare och smidigare ta sig runt. Men varför lite på våra ord? In på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Ungern för att se vad våra tidigare kunder har att säga.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Ungern?

  När du ska hyra bil i Ungern är det alltid viktigt att känna till alla regler och lagar som gäller i trafiken. Vi har nedan samlat lite viktig information för dig som behöver färska upp minnet. Det är olagligt att använda helljus i bebyggda områden på natten. Vik åt höger när fordon närmar sig korsningar. Vik för bilar till vänster när du är på en motorväg. Du måste alltid ge plats för kollektivtrafik som bussar och spårvagnar. Ungern kan ha mycket svåra vinterväderförhållanden, så om du reser dit vid den tiden på året måste du se till att du använder vinterdäck. I vissa områden under vintern kan snökedjor krävas. Om du måste passera en järnvägskorsning gör du så långsamt.

  • I Ungern har man högertrafik.
  • Spårvagnar och bussar körs om på höger sida.
  • Nolltolerans mot alkohol, 0,00 promille är det som gäller. Kör man med alkohol i blodet kan det bli drastiska konsekvenser.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Bensinstationer vid de större vägarna har oftast öppet dygnet runt. Mindre bensinstationer har oftast öppet mellan 06:00 – 20:00.
  • I Budapest betalar man överallt för parkering och oftast är maxtiden två timmar
  • För mer information klicka här.

  Att göra i Ungern

  Ungern är gulacshen och paprikans land, men vad kan man göra mer förutom att äta och upptäcka vad landet har för kulinarisk historia? Det finns mer att gör aän vad man kan tro och sjölklart ska man inte nöja sig med att endast besöka huvudstaden. Vad ska man då inte missa när man besöker detta fantastiska land? Om du vill bli inspirerad, läs vidare för vi har listat de viktigaste platserna att besöka när man är i Ungern!

  • Budpest: Denna magiska stad är känd för sin stil och nåd, sina slott och historiska arkitektur längs floden Donau, och dess läckra rätter, särskilt bakverk! Budapest är en dröm för arkitekturentusiaster, med eleganta pärlor i hela staden, allt från barock till jugendstil med neoklassisk, gotisk med mera. Utnyttja Budapests rikedom av varma källor, boka en spa-dag (eller flera) och nyttja fördelarna med mineralvatten.

  • Grottbad: Grottbad på Miskolc-Tapolca är ett måste för alla som tycker om avkoppling och bortskämning. Detta termiska spa-bad ligger i ett naturligt grottesystem som bara kan utforskas genom att vada in. Vattnet, som är rikt på mineraler och sitter vid en konstant temperatur på 30 ° C, är enligt uppgift bra för hälsan. Det termiska vattnet här har dragit besökare sedan 1600-talet, men de fick först en bred popularitet efter att ett nytt badkomplex öppnades på 1940-talet. Förutom en mängd olika pooler finns det även spa-behandlingar på plats. Baden är öppna året runt, utom januari.

  • Balatonsjön: Balatonsjön är Centraleuropas största sjö och är en av landets främsta turistattraktioner. Under sommarsäsongen kommer majoriteten av ungerska familjer att försöka ta en tur ut till sjön för att tillbringa några dagar och njuta av den varma sommarsolen vid dess kuster. Attraktioner inkluderar bad, fiske och segling på sjön. Om du inte har din egen båt finns det gott om platser att hyra små båtar till ett rimligt pris. Under vintern kan besökare på sjön åka skridskor eller isfiska.

  • Hortobágy: Hortobágy nationalpark är en del av de stora slättarna i Ungern och är det största skyddade landskapet i landet. Förutom magnifik utsikt är området också känt för sitt rika kulturarv. Det finns en stark jordbrukstradition i området, och de flesta besökare kommer att ta chansen att ta reda på mer om hur jordbruket i regionen har utvecklats under åren. Många av herdarna i området odlar fortfarande sällsynta raser. På andra håll i nationalparken är det möjligt att se ett stort antal vilda djur och växter, inklusive en liten befolkning av sällsynta, halvvilda Przewalski hästar.

  Road trip med min hyrbil i Ungern

  Din roadtrip med din hyrbil i Ungern börjar i Ungerns huvudstad, Budapest. Du tar dig sedan vidare till Visegrad som är en av de fyra huvudstäderna på Donauböjningen. Du kommer att känna att du har transporterats till 1200-talet när du utforskar ruinerna av renässanspalatset och medeltida citadell, med en hisnande utsikt och föreställer dig livet då.

  Beläget halvvägs mellan Budapest och Wien, är Gyor ett ekonomiskt och religiöst centrum. När du anländer till Gyor, kommer du att överaskas av det vackra rådhuset som byggdes 1900. Utforska dess prisbelönta bevarade Gamla stad, hyra en båt för att utforska Raba-floden och ta ett dopp i en av de termiska pooler i området. Stadens katedral är från 1100-talet och är en av stadens många kyrkliga byggnader.

  Nästa stopp på din roadtrip tar dig till en av de vackraste städerna i västra Ungern. Sopron, som har en oklanderligt underhållen Gamla stad med kullerstensgator och medeltida och barock arkitektur. Ta en dagsutflykt till de österrikiska Alperna, utforska Soprons historiska ädelstenar och prova utsökt vin framställt av druvorna i vingårdarna som omger staden.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Ungern?

  Även om man är i Europa så gäller olika regler för ålder beroende på vilket land man kör i. Det är därför väldigt viktigt att kolla upp innan man bokar sin hyrbil. För att få hyra bil i Ungern måste man vara minst 21 år (kan variera beroende på vilken bilkategori man väljer) samt haft sitt körkort i minst ett år. För förare som är under 25 år kan en extra avgift tillkomma för att man är ung förare, denna betalas isåfall lokalt.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Ungern?

  I Ungern behövs ibland vignett på de stora vägarna men annars kan man slippa om man kör på mindre vägar. Det krävs en vägvinjett på motorvägarna; M1, M3, M5 och M7. Vinjetten köper man på närmsta bensinstation och kostar mellan 5,70 Euro - 16 Euro beroende på hur många dagar den ska gälla. Annars är alla andra vägar fria från avgifter.

  Lite historia

  Det hela började med uppkomsten av det osmanska riket på Balkan, som så småningom delade Ungern i 3 delar 1526: Konungariket Ungern, Transsylvanien och det osmanska riket. Det tog till 1718 tills kungariket Ungern äntligen kunde slå tillbaka och pressade ottomanerna tillbaka till Balkan. Efter en viss civil oro i landet under de föregående åren, bildades det österrikiska-ungerska imperiet 1867. Detta imperium blev den nya ledande makten i Centraleuropa och ledde till stor ekonomisk och industriell utveckling. Budapest blev en av de mest framstående europeiska städerna under det decenniet och blev känd för den första tunnelbanan i Europa.

  I båda världskrigerna valde ungrarna den sida av Tyskland som ledde till förödande förluster. Det fallna landet övertogs sedan av kommunisterna, ekonomin kollapsade dramatiskt och resulterade i många protester. Men bara med Berlinmurens fall 1989 utropades Republiken Ungern den 23 oktober. Sedan 2004 är Ungern en del av Europeiska unionen.

  Ungern är idag en av de 15 populäraste turistmålen i världen, med en huvudstad som betraktas som en av de vackraste i världen. Trots sin relativt lilla storlek har Ungern många världsarv, UNESCO Biosfärreserver, världens näst största termiska sjö (Hévízsjön), den största sjön i Centraleuropa (Balatonsjön) och den största naturliga gräsmarken i Europa (Hortobágy) ). När det gäller byggnader har Ungern den största synagogen i Europa (Stora synagogen), det största medicinska badet i Europa (Széchenyi Medicinalbad), den tredje största kyrkan i Europa (Esztergom Basilica), den näst största territoriella klostret i världen (Pannonhalma Archabbey), den näst största barockslottet i världen (Gödöllő), och den största Early Christian Necropolis utanför Italien (Pécs), den andra störsa tunnelbanan i Europa och den tredje i hela världen efter New York och London (Millennium Underground).

  Vad är valutan i Ungern?

  I Ungern har man ungersk forint (HUF). Den går att växla till sig på lokala växelkontor eller på banker. Oftast går det att ta ut med internationellt kort men en avgift kan då tillkomma.

  Vilken tidszon är Ungern i?

  I Ungern är man under samma tidszon som i Sverige (CET) och tillämpar även sommar och vintertid.

  Vilka är de mest använda fraserna i Ungern?

  I Ungern talar man ungerska, många förstår engelska och kan göra sig förstådda på engelska. Men det gäller främst den yngre generationen. Därför följer här en liten ordlista, med några bra ord att kunna när man är i Ungern:

  Hej - Szia
  God morgon - Jó reggelt
  God kväll - Jó estét
  Tack - Köszönöm
  Var är toaletten? - Hol van a WC?
  Hur mycket kostar det? - Mennvibe kerül?
  Tar ni kreditkort? - Mit fogadnak el hitelkártyát?

  El - Behöver jag en reseadapter i Ungern?

  I Ungern har man samma voltspänning som i Sverige, 230V, 50Hz samt sammma eluttagstyp.

  Behöver jag visum för att resa till Ungern?

  Den svenska ambassaden i Ungern ligger i Budapest och man behöver inget visum som svensk för att åka in i landet. Däremot behöver man ett pass som är giltigt under hela vistelsen.

  Sveriges ambassad i Budapest
  Embassy of Sweden,
  Kapás u. 10,
  1027 Hongrie
  Telefon:+36 1 460 6020

  Nyttiga länkar

  Turistinformation