Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BUDAPEST FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Budapest flygplats till bra pris

  Upptäck "Östeuropas Paris" med en hyrbil från Budapest flygplats. Den storslagna och oändligt historiska staden har massor av fantastiska sevärdheter att erbjuda och med en hyrbil kommer du kunna njuta av staden direkt när du klivit av planet. Auto Europe erbjuder ett fantastiskt utbud av hyrbilsalternativ som passar alla resenärers behov utan extra avboknings-och kreditkortsavgifter. Boka idag och spara på din nästa semester i Ungern!

  Budapest har mycket att erbjuda. Med ditt fordon kan du besöka Budapest och dess stenfestning och Palais Royal. Promenera på Pest-sidan och besök det ungerska nationalmuseet. Med Auto Europe är din hyrbil i Budapest Liszt Ferenc Airport snabb, enkel och billig! Boka ditt fordon och organisera din vistelse som du önskar genom att kontakta våra hyrbilsspecialister på +46 10 888 66 52 eller läs tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Budapest här.

  Flygplatsinformation

  Budapest Ferenc Liszt International Airport, tidigare känd som Budapest Ferihegy International Airport och fortfarande vanligtvis kallat Ferihegy, är den internationella flygplatsen som tjänar den ungerska huvudstaden Budapest, och den överlägset största av landets fyra kommersiella flygplatser.

  Budapest Airport (BUD)
  Officiellt namn:
  Budapest Ferenc Liszt International Airport
  Adress: 1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülotér.
  Telefon: +36 1 296 7000
  Läge: Flygplatsen ligger 16 kilometer sydost om Budapest centrum (gränsar till Pest län)
  Flygbolag på flygplatsen: Aegean Airlines, Aer Lingus, Aeroflot, Air Algerie, airBaltic, Air Berlin, Air Canada Rouge, Air China, Air France, Air Transa, Alitalia, Austrian Airlines, Belavia, British Airways, Brussels Airlines, Bulgaria Air, Czech Airlines, easyJet, EgyptAir, Emirates, Eurowings, Finnair, Germanwings, Iberia, Jet2.com, KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Norwegian Air Shuttle, Pegasus Airlines, Qatar Airways, Ryanair, Scandinavian Airlines, Swiss International Air Lines, TAROM, Transavia, Turkish Airlines, Up, Vueling och Wizz Air.

  Vart kan jag hämta upp min hyrbil på Budapest flygplats

  Om inte annat anges på din voucher, ligger alla uthyrningsdiskar i ankomsthallen. Vissa leverantörer kommer att begära flyginformation och ditt flight-nummer så att de kan möta dig efter din flygresa. Instruktioner om hur du återlämnar din hyrbil på Budapest flygplats kommer att levereras när hämtar upp fordonet. För att hyra en bil måste föraren vara minst 21 år (åldersgränsen kan variera med fordonskategori) och ha körkort i minst 1 år. Förare under 25 år måste betala en extra ung förarkostnad. Vi har listat tiderna för biluthyrningsföretagen på Budapest Airport för dig. Observera dock att öppettiderna på helgdagar kan variera, var snäll och fråga på förhand.

  Avis hyrbil på Budapest flygplats Avis hyrbil på Budapest flygplats
  BUD Nemzetközi Repülotér.,
  Budapest, Ungern 1185 Budapest

  +36 1 296 6421
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 08.00-21.00 Söndag: 08.00-21.00
  Hertz hyrbil på Budapest flygplats Hertz hyrbil på Budapest flygplats
  BUD Nemzetközi Repülotér.,
  Budapest, Ungern 1185 Budapest

  +36 1 296 0996
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00-00.00
  Budget hyrbil på Budapest flygplats Budget hyrbil på Budapest flygplats
  BUD Nemzetközi Repülotér,
  Budapest, Ungern 1185 Budapest

  +36 709318001
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00-20.00

  Terminaler

  Detta är Ungerns största och mest använda flygplats. Den består av tre terminaler anslutna med en täckt gångväg: Terminal 1, 2A och 2B. Terminal 1 har nyligen moderniserats och är standardterminalen för lågprisflygbolag. Terminal 2A är avsedd för alla flygningar som drivs av det nationella flygbolaget Malév. I terminal 2B hanteras å andra sidan internationella flygningar, och det finns också andra flygbolag som finns där. De två senare terminalerna kommer i framtiden att anslutas till en stor terminal.

  Flygplatsfaciliteter

  Budapest flygplats har ett stort utbud av barer, kaféer, restauranger, butiker, bankomater, duty-free shopping och turistinformationer. Det finns till och med en tandläkare på flygplatsen. Gratis WiFi finns tillgängligt i hela flygplatsen för mobiler och bärbara datorer. Du kan växla dina pengar på växlingskontoren, som är öppna från kl. 06.00 till 23.00. Nästan alla kreditkort accepteras vid Budapest Airport. Om du har frågor kan du kontakta posta Banca direkt. Ett postkontor är tillgängligt inom flygplatsen. En mängd shopping erbjuds. Du hittar många parfymerier samt smycken och klockbutiker på flygplatsens grunder. Företag som Mont Blanc, Swarowsky, Swatch, Frey Wille, Caprice, Herend, Hugo Boss, Polo Ralph Lauren eller Players Room representeras av stora butiker. Det finns flera restauranger och snackbarer på flygplatsen, som Bistro Airport (Terminal 1), Cafeteria Franz (Ankomst Terminal 2B), Alfredo Café (Avgång Terminal 2A) eller Caffee Ritazza (Terminal 2A). Informationsdisken finns i tullkontrollområdena för varje terminal. Många Wi-Fi-nätverk (betalda eller gratis) är tillgängliga från Budapest flygplats och du kan ladda din bärbara dator tack vare strömuttagen i väntrummen.

  Hur man kan ta sig till och från Budapests flygplats

  Buss: Shuttlebussar kör varje halvtimme från centrum (Erzsébet tér) mot flygplatsen mellan 5:00 och 21:00. Resan tar 45 minuter. Budapest Airport erbjuder också en minibusservice som en delad bil som tar med resenärer till sina respektive destinationer i Budapest. Envägsbiljetten kostar 2100 HUF (ca 7 Euro).

  Bil: Flygplatsen ligger belägen cirka 23 km från Budapest centrum, så om du ska hyra bil på Budapests flygplats, kommer det ta cirka trettio att köra in till stadskärnan. En annan populär destination att köra till under din vistelse är Balatonfoldvar, vilken ligger mindre än en och en halv timme bort med bil. För dig som ska hämta upp hyrbil från en central station inne i Budapest, finns bussar och tåg som ansluter flygplatsen med centrum. Taxi är också tillgängliga utanför terminalen.

  Taxi: Finns till ditt förfogande utanför flygplatsen. För att garantera lägsta möjliga pris, se till att du bekräftar priset innan du åker. Rullstolsanpassade taxibilar finns på begäran.Många taxibilar finns på taxistativet, men deras taxor är inte föremål för någon kontroll. Därför bör du absolut kontrollera när du kör, om din taxi har en fungerande taximeter. Alternativt kan du försöka förhandla om priset på resan innan du lämnar staden.

  Parkeringstips

  Det finns betalparkering flygplatsen och det belopp du betalar baseras på hur länge du ska parkera när du ska hyra bil på Budapests flygplats. Du kan boka i förväg via flygplatsens hemsida. Parkering i staden är som i de flesta andra Europeiska storstäder och kommer att vara svårare att hitta ju närmare attraktioner och sevärdheter du befinner dig och under rusningstid, eftersom många pendlar till jobbet. Det är viktigt att du bekantar dig med lokala körregler och lagar innan din resa och du kan hitta viktigt körinformation för Ungern här. Parkeringssystemet på Budapest International Airport är välorganiserat och tillgängligt dag och natt. Du kommer inte ha några problem med parkering. När det gäller korttidsparkering har Terminal 1 400 parkeringsplatser och Terminal 2 har även 900 platser. För långtidsparkering är minimiperioden 1 dag. Parkeringsplatsen med ett fastighetsområde erbjuder 180 parkeringsplatser med en maximal parkeringstid på 1 timme, som ligger framför terminalerna 2A och 2B. En bevakad parkeringsplats för minst 24 timmars parkering finns också. För att besöka staden Budapest behöver du inte oroa dig för ditt fordon, eftersom de viktigaste stationerna erbjuder parkering i närheten av kollektivtrafiken. För att veta mer om körning i Ungern, klicka här.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Budapest
   


  Mer information om Budapest flygplats

  Budapest flygplats
  BUD Nemzetközi Repülotér
  Budapest, Ungern, 1185

  IATA Code: BUD
  IACO Code: LHBP
  Wikipedia sida
  Latitud: 47.4385
  Longitud: 19.2523

  Allmän information: Budapest Airport ligger i Budapest, Ungern. Det ligger cirka 30 km sydost om centrala Budapest och är lättillgängligt med hyrbil.